Nighty Night! 4 ήχοι κατά του άγχους για να κοιμηθείς πιο εύκολα

Νατάσσα Σχοινά
Nighty Night! 4 ήχοι κατά του άγχους για να κοιμηθείς πιο εύκολα

Μία διαφορετική λύση για να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Πολλές φορές τυχαίνει να ξαπλώνεις στο κρεβάτι και, ενώ ξέρεις ότι είσαι πολύ κουρασμένη, να μην μπορεί να μην μπορεί με τίποτα να σε πάρει ο ύπνος και να καταλήγεις να στριφογυρνάς. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, με συχνότερο αυτόν του άγχους, αφού το να σκέφτεσαι όλα τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας λίγο πριν τον ύπνο είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο.
Παρά ταύτα, υπάρχουν συγκεκριμένοι ήχοι που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους, σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να αποκοιμηθείς γρηγορότερα κι η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί μέσα από επιστημονικές έρευνες.

1. Ήχοι της φύσης
Ήχοι, όπως ο κλασικός των πουλιών που κελαηδούν, μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά χαλαρωτική διάθεση, ακόμα και να συμβάλλει στην ενίσχυση της θετικής σκέψης και της παραγωγικότητας.



2. Ήχοι του νερού και του ωκεανού

Αυτού του είδους οι ήχοι συνδέονται στο μυαλό με κάτι το μη απειλητικό και σαν αποτέλεσμα συνθέτουν μία ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας, που έχει την ικανότητα να σε φτάσει μέχρι και σε επίπεδο διαλογισμού.



3. Λευκός ήχος (White noise)

Ο λευκός ήχος έχει την ικανότητα να «κρύβει» τους ήχους που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σου, ενώ, παράλληλα, χαλαρώνει τον εγκέφαλό σου από τους προβληματισμούς και σε βοηθά να αποκοιμηθείς.



4. Ροζ θόρυβος

Πρόκειται για έναν ήχο που ακούγεται πιο στατικός στο ανθρώπινο αυτί, όμως μπορεί να συμβάλλει στο να κάνεις πιο βαθύ ύπνο και να βελτιώσει τη μνήμη σου.