Νιώθεις πως δεν θες να κάνεις τίποτα; Με αυτούς τους 6 τρόπους θα διώξεις την αρνητικότητα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Νιώθεις πως δεν θες να κάνεις τίποτα; Με αυτούς τους 6 τρόπους θα διώξεις την αρνητικότητα

Μάθε από αυτά και προχώρα μπροστά.

Όλοι έχουμε εκείνες τις ημέρες που η λίστα με τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι ατελείωτη και ενώ έχει φτάσει 12 το βράδυ δεν έχεις κάνει ούτε τα μισά από αυτά που είχες σημειωμένα.

Ήθελες να πας γυμναστήριο, να διαβάσεις για την εξεταστική σου, να καθαρίσεις το σπίτι σου και να τελειώσεις και την πτυχιακή σου και το μόνο που έχεις κάνει, είναι να κάθεσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το κινητό σου στο ένα χέρι και ένα ντόνατς στο άλλο να χαζεύεις βιντεάκια και να ακούς τραγούδια.

Σε νιώθουμε απίστευτα γιατί είναι άπειρες οι φορές που μας έχει συμβεί αυτό και πάντα στο τέλος της μέρας αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε και να «κλαίμε» που δεν κάναμε απολύτως τίποτα και μας έχουν μείνει ξανά για τη επόμενη μέρα, γι’ αυτό και βρήκαμε 6 τρόπους που θα σε παρακινήσουν να σηκωθείς από το κρεβάτι σου όταν έχεις αυτό το αίσθημα και θα διώξουν την αρνητικότητα.

Δώσε βάση λοιπόν και σήκω από το κρεβάτι σου τώρα!

#1. Βρες παρέα για το γυμναστήριο και τις εργασίες σου
Το να βρεις μία παρέα για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή να κάνετε μαζί τις εργασίες της σχολής θα σου δώσει ενέργεια, θα σε παρακινήσει και θα μάθεις επιπλέον πράγματα από τις στρατηγικές, τα λάθη και τις εμπειρίες των άλλων. Κανονίστε συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και ημέρες, προκειμένου να «αναγκαστείς» να σηκωθείς από το κρεβάτι.

#2. Επικεντρώσου στον στόχο σου και όχι στο πλάνο
Το πλάνο που έχεις δημιουργήσει δεν είναι ο στόχος σου. Μπορείς να είσαι ευέλικτη με το πλάνο υλοποίησης, όσο έχεις στο νου σου τον κύριο στόχο σου.

#3. Έλεγξε το μυαλό σου
Να είσαι θετική. Οι αρνητικές σκέψεις θα σε επηρεάσουν. Διώξε την αρνητικότητα από το μυαλό σου. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα να συμβούν, αν δεν αφήσεις κανένα περιθώριο για αρνητικές σκέψεις.