Είσαι Christmas lover; Αυτή η νέα έρευνα αποθεώνει τα Χριστούγεννα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι Christmas lover; Αυτή η νέα έρευνα αποθεώνει τα Χριστούγεννα

Και σίγουρα θα ενθουσιαστείς

Βρισκόμαστε μόνο στις αρχές του Νοέμβρη, όμως τα Χριστούγεννα ή μάλλον το κλίμα τους, έχει αρχίσει να γίνεται ευδιάκριτο σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ναι, ο καιρός δεν δείχνει τίποτα τέτοιο, όμως σε έναν μήνα θα είμαστε κι επίσημα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Κοίταξε όμως τώρα τι συμβαίνει, αν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους (οικογένειες) που στολίζεις για τα Χριστούγεννα νωρίτερα είσαι τυχερή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να στολίζεις για τα Χριστούγεννα νωρίτερα, σε κάνει πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη. Οπότε μήπως πρέπει να κατεβάσεις το δέντρο και τα στολίδια από το πατάρι λίγο νωρίτερα;

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, οι άνθρωποι επιθυμούν να σχετίζονται με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους. Τα Χριστούγεννα, ο στολισμός, τα φωτάκια προκαλούν έντονα συναισθήματα που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία», αναφέρει ο ψυχαναλυτής Steve McKewon στο Unilad.

«Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στα παλιά μαγικά συναισθήματα που νιώθαμε όταν ήμασταν παιδιά και προκαλούν τον ενθουσιασμό. Έτσι, το να στολίζεις για τα Χριστούγεννα νωρίτερα επεκτείνει τον ενθουσιασμό!».

Η ψυχοθεραπευτής Amy Molin συμφώνησε με την άποψη αυτή για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό, και πρόσθεσε πως αυτός ο στολισμός μπορεί να σε πάει πίσω σε έναν πιο απλό χρόνο, έστω και πνευματικά. «Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν με το παρελθόν τους και να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός από νωρίς είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία.»

Λοιπόν μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων;