Στα χρόνια του COVID-19: 4 πράγματα που θα πρέπει να αποφύγεις (για το καλό όλων)

Στα χρόνια του COVID-19: 4 πράγματα που θα πρέπει να αποφύγεις (για το καλό όλων)

Ψυχραιμία φίλη μου. 

Η κατάσταση είναι δύσκολη, ο φόβος μεγάλος, η αγωνία χτυπάει κόκκινο και τα νεύρα είναι σε οριακό σημείο. Ναι είμαστε εν μέσω πανδημίας, λίγοι ακόμα εργάζονται κανονικά, άλλοι από το σπίτι και μερικοί καθόλου, κυριευμένοι από αβεβαιότητα για το μέλλον. Έχουμε μάθει λοιπόν, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, να προσαρμοζόμαστε μιας και το ένστικτο της επιβίωσης είναι μεγάλο και ισχυρό. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η επιβίωση, αλλά και να βγούμε από όλο αυτό, έχοντας σώας τας φρένας. Εν ολίγοις, παρακάτω σου έχω κάποιες συμπεριφορές και κάποια πράγματα, που καλό θα ήταν να αποφύγεις τις δύσκολες τούτες μέρες.

Μη βγαίνεις με το παραμικρό:

Ξέρω, η μέρα μεγάλωσε και ο ήλιος λάμπει περισσότερο από ποτέ. Η άνοιξη είναι εδώ κι εσύ δεν μπορείς να μένεις κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Λυπάμαι αλλά πρέπει. Περιόρισε τις μετακινήσεις σου, και μη βγαίνεις κάθε μέρα εκτός κι αν έχεις κατοικίδιο. Θα μου πεις, εγώ θα κάνω τη διαφορά; Ναι εσύ. Αν όλοι μας συμμορφωθούμε, τόσο πιο σύντομα θα γυρίσουμε στην καθημερινότητα.

Μη φέρνεις τους άλλους σε δύσκολη θέση:

Και εκεί που κάνεις τη βόλτα σου, περνάς από το σπίτι της φίλης σου που έχει και μωρό! Της χτυπάς να κατέβει να τα πείτε λίγο, και εκείνη στα μασάει. Μη θυμώνεις και προφανώς μη συγκρουστείς μαζί της. Ο καθένας βιώνει διαφορετικά την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει αναφορά. Δεν μπορείς να ξέρεις τις αγωνίες και τα άγχη του διπλανού σου. Οπότε γίνε λίγο πιο ελαστική!

Μην ξεσπάς πάνω στους άλλους:

Έχεις άγχος, νεύρα και στενοχώρια. Το ίδιο όμως ισχύει και για όλους τους άλλους. Το να ξεσπάς στα μέλη της οικογένειάς σου, το σύντροφό σου ή και τους συνεργάτες σου, δεν είναι λύση. Πριν ανοίξεις το στόμα σου, πάρε μία βαθιά ανάσα, και αναλογίσου πόσο μάταιο είναι να συγκρουστείς, χωρίς να υπάρχει λόγος. Μεταξύ μας, και οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τα νεύρα σου.

Μην μεταφέρεις το άγχος σου:

Όλοι έχουμε άγχος, δε χρειαζόμαστε και το δικό σου. Ειδικά αν στο περιβάλλον σου υπάρχει άτομο ευπαθούς ομάδας, καλό θα ήταν να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να μην το φοβίζεις ακόμα περισσότερο. Με το να κάνεις σαν τρελή, δεν θα απωθήσεις τον ιό. Γνώμη μου...