7 σπουδαία μαθήματα ζωής που όλοι πήραμε από την καραντίνα (photos)

7 σπουδαία μαθήματα ζωής που όλοι πήραμε από την καραντίνα (photos)

Εσένα τι σε δίδαξε η περιπέτειά μας;

Καραντίνα τέλος, τουλάχιστον για την Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες της Ευρώπης, με την ευχή αφενός να μην επανέλθουμε (ε όχι δεν το θέλουμε βρε παιδιά) και αφετέρου σύντομα να επιστρέψουν όλες οι πληγείσες χώρες στην κανονικότητα. Μπορεί να είμαστε ακόμα μουδιασμένοι ίσως και φοβισμένοι, αλλά έχοντας πάντα μαζί μας μάσκα, γάντια και αντισηπτικά, οι περισσότεροι από εμάς βγήκαμε για να κάνουμε τις δουλειές τους και να δουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που τόσο μας έλειψαν όλο αυτό το διάστημα.

Σίγουρα σε λίγους μήνες, σκεπτόμενοι την απίστευτη αυτή περιπέτεια, τα συναισθήματα θα είναι ανάμεικτα και η μόνη μας ευχή θα είναι να θαφτεί στο χρονοντούλαπο μαζί με τόσα άλλα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Μήπως όμως αυτό δεν πρέπει να συμβεί; Μήπως τελικά η καραντίνα ήρθε για να μας διδάξει πράγματα; Μήπως ισχύει ότι ακόμα και μέσα από καταστροφές, παρουσιάζονται πάντα ευκαιρίες; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σου πουν ότι τελικά δεν πέρασαν τόσο άσχημα και βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πράγματα που δεν είχαν το χρόνο στην... κανονικότητα. Με λίγα λόγια, παρακάτω σου έχω 7 σπουδαία μαθήματα που όλοι πήραμε τους δύο τελευταίους μήνες, με την ευχή να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

1. Τίποτα (προφανώς) δεν είναι δεδομένο

Το ακούς από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που στερήθηκες πράγματα τόσο... αυτονόητα και δεδομένα. Μήνυμα για να βγεις, απαγόρευση συναθροίσεων και φόβος ανά πάσα ώρα και στιγμή απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, είναι μερικές από τις καταστάσεις που σε έκαναν να σκεφτείς, ότι ακόμα και το πιο απλό, όχι μόνο είναι σημαντικό, αλλά και εντελώς ευφήμερο.

2. Δεν είναι κακό να φοβάσαι

Και να το δείχνεις. Όλοι φοβηθήκαμε την περίοδο αυτή. Ακόμα και οι πιο σκληροί και ψύχραιμοι τύποι αντιμετώπισαν στιγμές φόβου και αβεβαιότητας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο φόβος είναι ανθρώπινος και σημαίνει ότι έχεις συναισθηματική νοημοσύνη. Αρκεί φυσικά ο φόβος να μην καθορίζει όλη σου τη ζωή και να βάζει φρένο στις επιθυμίες σου.

3. Κράτα τους αγαπημένους σου κοντά

Μπορεί να μην μπορούσες να τους δεις και να τους αγκαλιάσεις, τουλάχιστον τους περισσότερους από αυτούς, αλλά και μόνο η επικοινωνία σας ήταν κυριολεκτικά... γροθιά στην αγωνία και την μοναξιά σου. Και κάπως έτσι περνούσαν οι μέρες, και δεν έχασες στιγμή από τη ζωή των αγαπημένων σου προσώπων. Ας είναι καλά η τεχνολογία...

Διάβασε περισσότερα στην παρακάτω gallery: