Πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι ακόμη και όταν ζούμε σε μια αρνητική φαση

Πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι ακόμη και όταν ζούμε σε μια αρνητική φαση

Δεν υπάρχει πανάκεια ευτυχίας και δεν υπάρχει ζωή που να μην έχει τα πάνω και κάτω της.

Feeling Great No Matter What by Aspasia Koumli Wood! Shit happens. Life happens

Δεν υπάρχει πανάκεια ευτυχίας και δεν υπάρχει ζωή που να μην έχει τα πάνω και κάτω της.

Η ζωή είναι πόνος. Και αυτή είναι η πιο αισιόδοξη κατάφαση που κάποιος μπορεί να δώσει στον εαυτό του.

Ο δυστυχής άνθρωπος είναι αυτός που είναι χαρούμενος όταν τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα θέλει και δυστυχισμένος όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.
Ο χαρούμενος άνθρωπος είναι αυτός που είναι χαρούμενος όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και είναι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά!

Τη ζωή δεν την σταματάς από το να κάνει τον αέναο χορό της σαν κύματα στην θάλασσα.

Η ζωή είναι ένα δώρο. Και όταν περνάς δυσκολία το δώρο είναι να βρεις το δώρο μέσα στην δυσκολία.

Η ζωή μας κάνει σκληρούς. Η ευτυχία έρχεται όταν μαλακώνουμαι παρά τις δυσκολίες.

Η πιο σκληρή φάση της ζωής μου, η διάγνωση καρκίνου μαστού είχε την ευκαιρία να με κάνει πολύ κυνική, φοβική και σκληρή με την ζωή, με το Θεό, με το πεπρωμένο.

Όμως, επείδη ξέρω ότι η ζωή δε μας συμβαίνει τυχαία, παρά μόνο μας φέρνει το φάρμακο που είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε για να εξελιχθούμε, να μαλακώσουμε και να εκτοξευθούμε ως πραγματικοί σουπερ ήρωες της ζωής μας, πήρα όλη την διάγνωση και την διαδρομή αυτή ως μια ευκαιρία για να αγαπήσω παραπάνω τη ζωή, να αγαπήσω περισσότερο εμένα, τους γύρω μου, τον άντρα μου, τον σκύλο μας, την ιδέα ενός παιδιού στη ζωή μας, και την επιχειρήση μου ως δημιούργημα καλλιτεχνικό παρά μια ακόμη απόδειξη για το πόσο πολύ αξίζω!

Ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να περνάς δύσκολα. Ο καρκίνος δεν ήταν το πρώτο χτύπημα, αλλά σίγουρα ήταν το πιο δυνατό!

Σύμφωνα με τη θεωρία του τραύματος, και του νευρικού συστήματος, το μυαλό μας εστιάζει στο αρνητικό για πολύ λογικό κι συγκεκριμένο λόγο.

Εστιάζοντας στο αρνητικό, στο δυσάρεστο, το μυαλό μας μπορεί να αξιολογήσει το ρίσκο, το κίνδυνο, να δει πως θα προστατευθεί. Αυτό είναι χρήσιμο. Είναι πολύ χρήσιμο. Και ισορροπημένο κανείς να το κάνει!

Αλλά από αυτό το «μυαλό/mindset» δε μπορεί να δεις τίποτα άλλο παρά μόνο το πρόβλημα, δεν μπορεί να βρεις λύση ούτε να αισθανθείς καλά.

Όταν αναλύει το μυαλό τον κίνδυνο, δεν έχει χρόνο για πολυτέλειες όπως το να αισθανθεί καλά, να την δει αλλιώς και να την φιλοσοφήσει ως προς το τι θέλει να μου μάθει αυτή η κατάσταση.

Το να αισθανθεί κανείς καλά, θέλει το «μυαλό/mindset» της επίλυσης.
Το πρόβλημα το σκέφτεται, το αντιλαμβάνεται και το αναλύει το «μυαλό/mindset» του προβλήματος.

Και τα δυο τα χρειαζόμαστε.

Το πρώτο είναι το κομμάτι του μυαλού που ασυνείδητα είναι wired στην επιβίωση.

Το δεύτερο είναι το κομμάτι του μυαλού που είναι συνειδητό και θέλει να δημιουργήσει μια καινούργια εμπειρία για τον εαυτό του. Της λύσης, του να αισθανθεί καλά.

Όταν ζούμε στην επιβίωση, το σώμα μας ξεκινώντας από το νευρικό σύστημα αρχίζει και στέλνει εντολές από τον εγκέφαλο σε όλο το υπόλοιπο σώμα για εγρήγορση των συστημάτων, αύξηση αδρεναλίνης, δημιουργείται ένα παροδικό στρες που μας κρατάει σε παραμονή για τον κίνδυνο.

Όταν όμως θέλεις λύση, το στρες αυτό δε σε βοηθάει! Όταν το σύστημα το ενδιαφέρει να μείνει σε επιβίωση δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με άλλα πιο ποιοτικής φύσης σκέψεις, ιδέες, λύσεις.

Το «λάθος» που κάνουμε είναι ότι
1. Είμαστε σε ένα συνεχές στρες επιβίωσης. Το «μυαλό/mindset» μας είναι στον κίνδυνο, στο κόκκινο, και στέλνει σήμα στο σώμα μας ότι δεν πρέπει να ηρεμήσουμε με τίποτα και να αισθανθούμε καλα!
2. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ή την ηρεμία/ ευτυχία μέσα από το αυτό το «μυαλό/mindset»

Το παράδοξο σε όλα αυτά είναι ότι:
Όταν δημιουργήθηκε το κομμάτι του εγκεφάλου για την επιβίωση ζούσαμε στις σπηλιές και ο φόβος προς την επιβίωση ήταν πραγματικός. Ένα άγριο ζώο μπορούσε να φέρει τη ζωή σου σε κίνδυνο. Στην σημερινή εποχή το στρες είναι νοητό. Δεν είναι απτό. Είναι conceptual.

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι καταρχάς έχεις κάποιου είδους συσκευή μέσα από την οποία μπορείς και διαβάζεις αυτό το άρθρο. Άρα έχεις ηλεκτρισμό, ξέρεις να διαβάζεις, έχεις ένα πιάτο φαγητό και κάποιο κοινωνικό σύνολο γύρω σου. Δεν είσαι στην επιβίωση. Μπορείς να αρχίσεις να στέλνεις την εντολή στο σύστημα σου να χαλαρώσει. Να ηρεμήσει. Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Όταν το νευρικό σου σύστημα πάρει την νέα εντολή ότι δεν είσαι πια σε κίνδυνο, τότε στέλνει καινούργια μηνύματα στο σώμα και αλλάζει η χημεία, οι ορμόνες του σώματος σου, το στρες κινδύνου μειώνεται. Τότε, μπορείς να αξιολογήσεις και να χρησιμοποιήσεις τα αλλά κομματιού του εγκεφάλου σου της επίλυσης, της έμπνευσης, της απόλαυσης.

ΠΩΣ; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενεργοποιήσεις τα αλλά μέρη του εγκεφάλου σου, αλλά ο πρώτος βασικός είναι να γνωρίζεις ότι καταρχάς υπάρχει μέρος του εγκεφάλου σχεδιασμένο για επιβίωση και μέρη του εγκεφάλου που έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν αλλιώς. Μέσα από την σκέψη και το διαφορετικό mindset, από εκεί αλλάζεις το συναίσθημα, το πως αισθάνεσαι. Και έτσι μπορείς να αισθανθείς αλλιώς, καλύτερα.

Τρόποι πρακτικοί που θα σε βοηθήσουν:
-ασκήσεις αναπνοών
-ασκήσεις προσανατολισμού στον χώρο με κατάφαση λογική (βρίσκομαι σε ένα ασφαλές μέρος και έχω την υγεία μου, τους ανθρώπους που αγαπώ)
-χορός / δυνατά αγαπημένη μουσική
-μπάνιο ή μπανιέρα για να ξαναμπούμε στο σώμα μας και να βγούμε από το μυαλό μας
-μασάζ, βελονισμός
-Mindset Coaching σε γκρουπ στο Faith It Academy που ξεκλειδώνει το άλλο κομμάτι του εγκεφάλου και σου μαθαίνει πως να την δεις αλλιώς

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
-Ο διαλογισμός είναι ένας από τους τρόπους που αλλάζει αμέσως την βιοχημεία του σώματος, ηρεμείς και πνεύμα και ψυχή και ισορροπείς τα ημισφαίρια του εγκεφάλου να έρθουν σε μια homeostasis, η οποία είναι το πρώτο βήμα προς την ευτυχία.

Το ξέρω ότι γίνεται πολύ σάλος για το διαλογισμό, αλλά η ουσία είναι ότι ότι και να νομίζεις για το διαλογισμό δεν είναι αυτό!
Ο διαλογισμός δεν θέλει συγκέντρωση, δε χρειάζεται να έχει δόγμα, φιλοσοφία ή συγκεκριμένη διατροφή από πίσω, και όχι δεν είναι γιόγκα, αλλά ούτε είναι προσευχή!

Ο διαλογισμός με πολλές μελέτες πλέον επιστημονικές να το επιβεβαιώνουν, είναι ο πιο εύκολος και υπέροχος τρόπος για να βγεις από το «μυαλό/mindset» της επιβίωσης!

Μαζί με την νέα βιοχημεία που σου δημιουργεί, σου επιτρέπει και να δεις την ζωή διαφορετικά, να αναπτύξεις μια άλλη ενσυναίσθηση για τη ζωή και τους γύρω σου, να έχεις καθαρή σκέψη, να παίρνεις αποφάσεις που πραγματικά επιθυμείς, να ξέρεις τα θέλω σου, να κάνεις εμπνευσμένες πράξεις, και να είσαι πιο αληθινή στις σχέσεις σου και κυρίως στον εαυτό σου!

Όταν δεν έχεις πια το στρες της επιβίωσης, τότε μόνο μπορείς να μπεις στην έμπνευση και στην αλήθεια της ζωής σου και να ΔΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ακόμη και την πιο δύσκολη πτυχή της ζωής σου.

Από αυτό το «μυαλό/mindset» της ενσυνείδησης μπορείς να είσαι παρούσα στην ζωή σου για τα σημαντικά, ουσιαστικά που θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη.

Θα μπορείς με μεγαλύτερη ευκολία να βρεις το θετικό σε καθετί δύσκολο και να έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τη ζωή εκ νέου και χωρίς τα αρνητικά του παρελθόντος.

Μέσα στις χημειοθεραπείες που έκανα φέτος, και ενώ διδάσκω διαλογισμό χρόνια και είμαι μαθήτρια διαλογισμού ακόμη περισσότερα, μέσα στην διάρκεια των χημειοθεραπειών ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πόσο δυνατή τεχνική είναι γιατί με ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ, και το ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ που δεν το πίστευαν καν οι γιατροί μου ήταν ότι ο όγκος μειώθηκε με την πρώτη χήμειο 50% και με την δεύτερη χήμειο 70% και οι γιατροί φωνάζαν ΘΑΥΜΑ!

Ο διαλογισμός είναι κάτι απλό, έτσι όπως το διδάσκουμε στην FAITH IT ACADEMY, και μπορείς να δεις το πρώτο μάθημα δωρεάν σε αυτό εδώ το λινκ: www.faithitacademy.com/beyourownguru-signup

Μια μικρή πρακτική για να κάνεις μόνη σου.
1. Κάθισε κάπου αναπαυτικά σε μια καρέκλα, πολυθρόνα ή όπου θέλεις
2. Σε ένα σημείο και κάποια στιγμή που να μην σε ενοχλήσει κανείς για 10 λεπτά
3. Βάλε ξυπνητήρι να χτυπήσει μετά από 10 λεπτά
4. Κλείσε τα μάτια
5. Εστίασε στην αναπνοή σου
6. Εισπνέεις μετρώντας μέχρι το 4 (δεν κρατάς την αναπνοή σου, απλά μετράς καθώς αναπνέεις μέσα σου)
7. Εκπνέεις μετρώντας μέχρι το 5 ή το 6 ή το 7 ή το 8 (όσο μπορείς)
8. Άνοιξε τα μάτια και συνέχισε τη μέρα πιο φρέσκια και ανανεωμένη από πριν, μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι σου

Στείλε μου να μου πεις πως σου φάνηκε, και δες και το σχετικό IGTV βίντεο που έχω κάνει για αυτό εδώ: https://www.instagram.com/tv/B_4Uh4hJNWz/

Με αγάπη,
Ασπασία Κουμλή Wood

Founder/CEO FAITH IT ACADEMY
Mindset & Manifestation/Empowerment Coach

Podcast: FAITH IT TILL YOU MAKE IT -> iTunes | Spotify
Instagram : @faithit_tillyoumakeit
www.faithitacademy.com

FREE CLASS: www.faithitacademy.com/beyourownguru-signup