Νιώθεις κουρασμένη ήδη τη νέα χρονιά; 3 αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα

Νιώθεις κουρασμένη ήδη τη νέα χρονιά; 3 αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα

Αυτούς τους στόχους να βάλεις για τη νέα χρονιά

Oι στόχοι που συνηθίζαμε να βάζουμε κάθε νέα χρονιά – να χάσουμε βάρος, να ταξιδέψουμε, να είμαστε λιγότερο μπροστά σε μια οθόνη – δεν λες πως είναι στόχοι που ανταποκρίνονται ενώ βιώνουμε τη δεύτερη καραντίνα, το δεύτερο κύμα covid19 και την ίδια στιγμή ακούμε για τρίτο κύμα πανδημίας.

Οπότε, οι ειδικοί της Guardian Αυστραλίας, έπιασαν το νόημα, και μας προτείνουν τρεις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να μην νιώθουμε τόση κούραση ενώ ο χρόνος έχει μπει πριν μερικές μόνο ημέρες και να είναι στόχοι εφικτοί εν μέσω πανδημίας.

Μην βάλεις πολλούς και μεγάλους στόχους μαζι!
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μικρούς και απλούς στόχους.

Αν αποφασίσεις να αποκτήσεις μια υγιεινή συνήθεια, για παράδειγμα να γυμναστείς, θα είναι πιο εφικτό να την τηρήσεις κάθε μέρα, αν δεν την συνδυάσεις με αυστηρή δίαιτα, με το να κόψεις το κρέας και ταυτόχρονα να μάθεις έναν νέο χορό.

Γενικά, δοκίμασε το εξής: Να βάζεις μια νέα συνήθεια πριν από μία παλιά. Για παράδειγμα, γυμνάσου ή κάνε διαλογισμό προτού βουρτσίσεις τα δόντια σου.



Φρόντισε να συνδέσεις τις νέες συνήθειες με τον ύπνο
Χωρίς να το καταλάβεις καν, ο ύπνος και η καλυτέρευσή του, θα βοηθήσει το αίσθημα κόπωσης που νιώθεις.
Για παράδειγμα, το να κόψεις το αλκοόλ ως συνήθεια μπορεί να σου φαίνεται ανεξάρτητη από τον ύπνο, όμως η διακοπή του αλκοόλ θα σου χαρίσει καλύτερο ύπνο που θα σου χαρίσει περισσότερη ενέργεια που θα σε οδηγήσει στο να τρως καλύτερα και να γυμνάζεται περισσότερο.
Δοκίμασε το εξής:
Εν μέσω καραντίνας είναι δύσκολο να ακολουθείς πιστά ένα πλάνο ύπνου αλλά, μπορείς να υιοθετήσεις μια καλή συνήθεια 30 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι καθημερινά. Αντί να κάνεις scroll στα social, προτίμησε να διαβάσεις 20 σελίδες από ένα καινούργιο βιβλίο.

Δείξε την αγάπη που πρέπει στον εαυτό σου:
Κάνε καθημερινά μια κουβέντα με σένα, κατάγραψε όσα θεωρείς πως μπορείς να κάνεις, να αλλάξεις, όσα έκανες καλά σήμερα και μην είσαι σκληρή με σένα. Στην συνομιλία αυτή με το εγώ σου, φρόντισε να κάνεις θετικές διαπιστώσεις.

Αντί να σκέφτεσαι και να καταγράφεις μόνο όσα έκανες λάθος, φτιάξε μια λίστα με τα θετικά σου στοιχεία και δράσεις καθημερινά.