Αυτά τα φυτά για το σπίτι μπορούν να σε κάνουν πιο χαρούμενη

Αυτά τα φυτά για το σπίτι μπορούν να σε κάνουν πιο χαρούμενη

Mένουμε σπίτι και όσο μένουμε σπίτι και δουλεύουμε σπίτι και περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στο σπίτι, πρέπει να φτιάξουμε τον χώρο μας, τον αέρα μας και να έχουμε ένα περιβάλλον που θα μας κάνει πιο χαρούμενες.

Σύμφωνα άλλωστε με μελέτη της NASA από το 1989, τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα. Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να εξαλείψουν τις χημικές ουσίες από τον αέρα του γραφείου (ή του σπιτιού), καθαρίζοντάς τον αποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα, σε έρευνα από το Washington State University, οι επιστήμονες χώρισαν τους εργαζόμενους σε δύο ομάδες και τους έβαλαν να ολοκληρώσουν χρονομετρημένα task με τη χρήση υπολογιστή. Στην περίπτωση που στο δωμάτιο εργασίας υπήρχαν φυτά, οι συμμετέχοντες ήταν πιο παραγωγικοί, είχαν λιγότερο στρες και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.



Μένει λοιπόν να επιλέξεις τα φυτά εκείνα που είναι και εντυπωσιακά και ταυτόχρονα χρειάζονται τη λιγότερη δυνατή φροντίδα. Δες στην gallery τα φυτά. Φωτογραφίες και στοιχεία για τα λουλούδια από το www.airplants.gr