Blue Monday: 4 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα την πιο καταθλιπτική Δευτέρα του 2021

Blue Monday: 4 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα την πιο καταθλιπτική Δευτέρα του 2021

Πόσο πιο Blue μπορεί να είναι η φετινή καταθλιπτική Δευτέρα.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021: Και έχεις ξυπνήσει λίγο περίεργα, λίγο μουντά και θα σου πούμε πως έχεις κάθε δίκιο να νιώθεις έτσι.

Η σημερινή Δευτέρα, κατά κόσμον Blue Monday έχει προβλεφθεί πως θα είναι η πιο καταθλιπτική και πιο στενάχωρη ημέρα του 2021.

Η τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου, εκεί που οι γιορτές είναι παρελθόν, και νιώθεις πως ήδη έχεις απαρνηθεί τις αποφάσεις που είχες πάρει για τη νέα χρονιά και το κρύο σε χτυπάει αλύπητα και νιώθεις απλά δυστυχής.



Πώς ξεκίνησε η κατάρα της Blue Monday;
Όλα ξεκίνησαν το 2005, από μια διαφημιστική καμπάνια της Sky Travel, στην οποία ο ψυχολόγος και Life coatch Cliff Arnall έκανε διάφορους υπολογισμούς για να καταλήξει στην πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους, ημέρα την οποία η εταιρία χρησιμοποίησε εμπορικά για να πείσει το κοινό να κλείσει το επόμενο ταξίδι του.

Στα χρόνια που πέρασαν ο ίδιος ο εμπνευστής της Blue Monday, δημιούργησε ένα κίνημα το #stopbluemonday για να τελειώσει όλο αυτό το αστείο της καταθλιπτικής Δευτέρας.

Και μπορεί η Blue Monday να είναι πιο πολύ αστικός μύθος πια αλλά η μελαγχολία του Γενάτη είναι σύμφωνα με τους ειδικούς υπαρκτή.

Λίγο το κρύο που μας χτυπάει, λίγο οι στολισμοί των Χριστουγέννων που μπαίνουν στα κουτιά. Λίγο η καραντίνα μπορεί η διάθεσή μας να πέσει στα τάρταρα.

Υπάρχουν όμως τέσσερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αυτό το λεπτό