10 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις εν μέσω lockdown για να ανέβει η ψυχολογία σου

10 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις εν μέσω lockdown για να ανέβει η ψυχολογία σου

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να σπάσεις την ρουτίνα των ημερών.

Κακά τα ψέματα, αρκετές από εμάς έχουν αρχίσει να πέφτουν ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πολύμηνης καραντίνας και του κατ' οίκον περιορισμού. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση επηρεάζει άμεσα όλες τις ηλικίες αφού η καθημερινότητά μας είναι πλέον αρκετά μονότονη, χωρίς πολλές εναλλακτικές διασκέδασης. Τα εστιατόρια, τα cafe και τα bars παραμένουν κλειστά όπως φυσικά και τα γυμναστήρια.

Την ίδια ώρα αρκετές γυναίκες έχουν χάσει τις δουλειές τους ενώ άλλες δουλεύουν από το σπίτι. Η μέθοδος της τηλεργασίας μπορεί να εξυπηρετεί τις μαμάδες ωστόσο σε βάθος χρόνου έχει αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις. Όλες έχουμε άλλωστε ανάγκη από αλλαγή περιβάλλοντος και κοινωνικές συναναστροφές. Η υγεία όμως παραμένει το πιο μεγάλο αγαθό οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε υπομονή και να ασκούμε την κοινωνική αποστασιοποίηση για το καλό όλων.

Δες επίσης: Doomscrolling: Το κάνεις πιο πολύ από ποτέ; Να τι μπορείς να κάνεις

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλές εύκολες και ευχάριστες ασχολίες με τις οποίες μπορείς να καταπιαστείς για να σπάσεις την ρουτίνα σου. Μια βόλτα στη φύση, ένα νέο hobby ή ένα καινούργιο βιβλίο είναι μόνο μερικές από τις δωρεάν εναλλακτικές που διαθέτεις. Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις όλες τις δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις εν μέσω καραντίνας για να μη βαριέσαι.