Έρη Κεχαγιά: Σεξουαλική κακοποίηση και αποκαλύψεις εν μέσω πανδημίας

Έρη Κεχαγιά: Σεξουαλική κακοποίηση και αποκαλύψεις εν μέσω πανδημίας

Ζούμε στη δίνη του ελληνικού #metoo τις τελευταίες εβδομάδες, αρχής γενομένης από την καταγγελία της κορυφαίας αθλήτριας και oλυμπιονίκης μας Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης της, μέχρι αντίστοιχες σοβαρότατες καταγγελίες ηθοποιών και εν γένει καλλιτεχνών, αλλά και άλλων εκπροσώπων του δημόσιου βίου.

Ένα πραγματικό τσουνάμι με δραματικές και απεχθείς περιγραφές, περί σεξουαλικής κακοποίησης, βίαιων συμπεριφορών, παραβίασης ορίων και κατάχρησης θέσεων εξουσίας. Όλα και όλοι στο φως, όσο και εάν πονούν… όσο και εάν ξηλώνονται κορυφαίες θέσεις από το βάθρο.

Είναι άραγε σημάδι των καιρών; Eίναι κρίση αξιών; Ή απότοκος της καταπίεσης και του εγκλεισμού που βιώνουμε συνεπεία της πανδημίας;

Όπως αναφέρει στο CNN Greece, η Ελευθερία Έρη Κεχαγιά, ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Οικογένειας. Κάτοχος Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης στη Ψυχοθεραπεία (ECP) και Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου KEELE Αγγλίας, με εξειδικεύσεις σε κρίσεις πανικού, συμβουλευτική ψυχοθεραπεία Ελλήνων του εξωτερικού και συμβουλευτική γονέων, «Οι επιδημίες που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες κοινωνίες, είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου. Ο κορωνοϊός είναι το σύμπτωμα και μόνο, μίας σοβαρότερης "ασθένειας", μίας ηθικής κρίσης και παραπροϊόν του σύγχρονου, αυταρχικο-αναρχικού συστήματος, του υποτιθέμενου πολιτισμένου και "προοδευτικού" κόσμου, ο οποίος κυριαρχείται από την έλλειψη ορίων, την έλλειψη κανόνων και αρχών δεοντολογίας, τη διαπλοκή και την ανακολουθία».

Στην συνέντευξη που ακολουθεί, η κυρία Κεχαγιά, σχολιάζει εφ’ όλης της ύλης, την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και παρακολουθούμε περί σεξουαλικής κακοποίησης, με άλλοτε τραγικές και άλλοτε ιλαρές αναφορές, με καταιγισμό εξωδίκων και μηνυτήριων αναφορών, με ατελείωτες συνεντεύξεις ένθεν κακείθεν.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr