#CHARGEBEYOND: Έξι συμβουλές για να κάνεις charge τη δημιουργικότητά σου

#CHARGEBEYOND: Έξι συμβουλές για να κάνεις charge τη δημιουργικότητά σου

Στην περίπτωση, λοιπόν, που είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, θέλεις να βρεις και να «φορτίσεις» τη δημιουργικότητά σου την περίοδο που διανύουμε, συνέχισε να διαβάζεις. 

Δημιουργικότητα. Τελικά, γεννιόμαστε δημιουργικοί ή μπορούμε να γίνουμε, όταν το αποφασίσουμε; Άραγε, μπορεί κάποιος να χάσει τη δημιουργικότητά του και αν ναι, είναι εφικτό να την ανακτήσει;

Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά στη δημιουργικότητα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο περίπλοκα. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μία ικανότητα που μπορεί να αποκτήσει, να εξασκήσει ή να βρει ξανά κάποιος, αρκεί να ανακαλύψει τους κατάλληλους τρόπους για να τη… «φορτίσει».

Στην περίπτωση, λοιπόν, που είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, θέλεις να βρεις και να «φορτίσεις» τη δημιουργικότητά σου την περίοδο που διανύουμε, συνέχισε να διαβάζεις. Με λίγη έμπνευση και τα κατάλληλα μέσα στα χέρια σου, θα μπορέσεις να βγάλεις στην επιφάνεια τη δημιουργική σου πλευρά.

#1 Πάρε ρίσκα και βγες από την comfort zone σου

Δημιουργικότητα και έμπνευση πηγαίνουν μαζί και αν θέλεις να εμπνευστείς, τότε δεν μπορείς να παραμένεις μία ζωή στα ίδια και τα ίδια. Άλλαξε το καθημερινό σου πρόγραμμα και τόλμησε να πάρεις ένα ρίσκο για να εκπληρώσεις μία επιθυμία σου, όσο παράξενη ή ουτοπική φαντάζει ενδεχομένως στους γύρω σου.

#2 Υιοθέτησε ένα νέο, δημιουργικό χόμπι

Από τη φωτογραφία μέχρι τη στιχουργική, και από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μέχρι το τραγούδι, τον σχεδιασμό, τη μόδα, την ηθοποιία, ακόμη και την παραγωγή περιεχομένου, μέσα από τη δημιουργία του δικού σου blog ή YouTube channel, όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία και ο γνωστός YouTuber, Eponimos. Υπάρχουν πολλά χόμπι που μπορούν να σε βοηθήσουν να εκφράσεις τον εαυτό σου και όσα νιώθεις, και έτσι να «φορτίσεις» τη δημιουργικότητά σου.

change2

#3 Άφησε τη νύχτα να σε εμπνεύσει

Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, η νύχτα εμπνέει και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα. Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, έξι κορυφαίους στον χώρο τους, οι οποίοι εμπνέονται τη νύχτα. Βλέπεις, τη νύχτα τα πάντα είναι πιο έντονα, ενώ υπάρχει λιγότερο άγχος. Το μυαλό αδειάζει από τις σκέψεις της ημέρας και αρχίζει το reboot για το επόμενο 24ωρο. Αυτός είναι ο λόγος που οι δημιουργικοί άνθρωποι εμπνέονται περισσότερο τη νύχτα και νιώθουν πιο άνετοι και σίγουροι να εκφράσουν, να καλλιεργήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Με λίγα λόγια «Inspiration Never Sleeps», όπως λέει και η νέα καμπάνια powered by Vuse, του προϊόντος της χρονιάς 2021 στην κατηγορία του*, που μέσα από τις ιστορίες έξι προσώπων, μας καλεί τώρα να αντλήσουμε έμπνευση για να «φορτίσουμε» τη δημιουργικότητά μας. Τι λες; Είσαι έτοιμη να γίνεις και εσύ της νύχτας και να πεις «ναι» στην πρόκληση του #CHARGEBEYOND;

change3

#4 Ρίξ’ το στο περπάτημα και δη το νυχτερινό

Ο μέσος άνθρωπος περνά περίπου επτά με δεκαπέντε ώρες καθιστός κάθε ημέρα. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι μόνο αρνητικό για την υγεία, αλλά και τη δημιουργικότητά του. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, το περπάτημα ευνοεί τη δημιουργική σκέψη -και ειδικότερα αν γίνεται τη νύχτα θα σημειώσουμε εμείς.

#5 Μην φοβάσαι την αποτυχία

Ο φόβος ότι μπορεί να κάνεις κάποιο λάθος, να αποτύχεις στις προσπάθειές σου και γενικότερα να μην είσαι καλή με κάτι νέο με το οποίο θα καταπιαστείς, μπορεί να σε παραλύσει και να μην σε αφήσει να εκφραστείς ελεύθερα. Με λίγα λόγια, ο φόβος της αποτυχίας «σκοτώνει» τη δημιουργικότητα.

#6 Κράτα ένα ημερολόγιο δημιουργικότητας

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στο τέλος της ημέρας, όταν το σκοτάδι αρχίζει να πέφτει, από το να βγάλεις το τετράδιο ή το tablet σου και να αρχίσεις να καταγράφεις ιδέες, σκέψεις και out of the box προτάσεις, που έρχονται στο μυαλό σου; Όταν θα νιώθεις λιγότερο δημιουργική, θα ανατρέχεις σε αυτό και θα εμπνέεσαι.

change4

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά για να βρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι. Διότι στην Ελλάδα, τα inspiring παραδείγματα είναι πολλά, αρκεί να ρίξεις μία «ματιά» στην καμπάνια του Vuse για να τα ανακαλύψεις και να κερδίσεις πλούσια δώρα, που θα σε βοηθήσουν να «φορτίσεις» τη δημιουργικότητά σου.

Από τον performer Light μέχρι την ηθοποιό Μαρία Κωνσταντάκη και από τον YouTuber Eponimos μέχρι τον DJ και παραγωγό DJ Pitsi, την τραγουδίστρια Josephine και τη fashion blogger Στέλλα Πάσσαρη. Κάθε ιστορία και μία «πηγή» έμπνευσης που φτάνει σε εσένα με έμπνευση από τη νύχτα. Κάθε παράδειγμα και ένα δώρο, που «ξεκλειδώνει» τον κόσμο της δημιουργικότητας! Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να επιλέξεις τον δημιουργό που σου ταιριάζει και να ανακαλύψεις την ιστορία του.

Το σίγουρο είναι, πως με όποιον τρόπο και αν αποφασίσεις να αναδείξεις τη δημιουργική σου πλευρά, τη νύχτα όλα είναι πιο εύκολα, πιο απελευθερωτικά και περισσότερο inspiring. Διότι «Inspiration Never Sleeps»!

#CHARGEBEYOND #Inspirationneversleeps #inspiration #creativity


*
Το Vuse ονομάστηκε «Προϊόν της Χρονιάς» στην κατηγορία του. Βάσει ανεξάρτητης έρευνας καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε μια ομάδα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.