Βλέπετε TV μετά τη δουλειά; Μια έρευνα φέρνει τα πάνω-κάτω στις συνήθειές μας!

Βλέπετε TV μετά τη δουλειά; Μια έρευνα φέρνει τα πάνω-κάτω στις συνήθειές μας!

Σας αφορά...

Φαίνεται πολύ φυσιολογικό μετά τη δουλειά να πάρετε το τηλεκοντρόλ, να καθίσετε στον καναπέ και να πάρετε μια ανάσα βλέποντας τηλεόραση. Μετά από μια δύσκολη μέρα με συσκέψεις και παρουσιάσεις λέτε "ας χαλαρώσω μπροστά στην τηλεόραση".

Κι όμως, αυτή η λατρεμένη συνήθεια κάποιων, σύμφωνα με νέα μελέτη προειδοποιεί ότι το να καθίσετε στην τηλεόραση ή να αρχίσετε να παίζετε βιντεοπαιχνίδια μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε αποτυχημένοι.

Γερμανοί και Ολλανδοί επιστήμονες ζήτησαν από 471 άτομα να μιλήσουν για το πως αισθάνονται μετά από μια κουραστική μέρα, όταν ανοίγουν την τηλεόρασή τους. Αν και σε προηγούμενες μελέτες είχε αποδειχθεί πως το να παρακολουθείς τηλεόραση μετά τη δουλειά λειτουργεί αγχολυτικά, η τωρινή έρευνα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Ο κόσμος θεωρεί τον εαυτό του «χαμένο», καθώς εκείνη την ώρα είτε θα μπορούσε να διαβάζει κάτι, είτε να είναι πιο παραγωγικός -καθαρίζοντας π.χ το σπίτι.

Στην εποχή που κάθε είδους gadget βρίσκεται συνέχεια "πάνω" μας, όπως τα smart phones και τα tablets, φαίνεται πως η συνεχής διαθεσιμότητά της τεχνολογίας δημιουργεί ένα βάρος ή ακόμα και στρες , τα οποία σίγουρα δεν χαλαρώνουν με τίποτα τον άνθρωπο.