Πρωτότυπες και δοκιμασμένες συνταγές με σπιτικό παγωτό που τα μικρά σου θα λατρέψουν!

Πρωτότυπες και δοκιμασμένες συνταγές με σπιτικό παγωτό που τα μικρά σου θα λατρέψουν!

Δεν υπάρχει μητέρα που να μην ανησυχεί για το τι τρώει το παιδάκι της και να θέλει να κάνει συνεχώς ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να του προσφέρει μόνο τα καλύτερα!

Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που προτιμούμε να ετοιμάζουμε στο σπίτι τα αγαπημένα του πιάτα και φυσικά, τα γλυκά που λατρεύει.

Ναι, κάθε φορά, που μας δίνεται η ευκαιρία να ετοιμάσουμε σπιτικές και νόστιμες συνταγές και να αποφύγουμε τις «απ’ έξω» επιλογές, την αρπάζουμε! Τώρα, λοιπόν, που ήρθε το Καλοκαίρι, υπάρχει ένας γευστικός «πειρασμός» στον οποίο τα μικρά μας δύσκολα αντιστέκονται και βρίσκεται παντού γύρω τους: Το παγωτό!

Τα δροσιστικά αυτά γλυκίσματα μας περιτριγυρίζουν και τα παιδάκια μας τα ζητούν κάθε φορά που τα βλέπουν! Φέτος, λοιπόν, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και όσον αφορά στο θέμα του παγωτού. Αφού συζητήσαμε το θέμα στο γραφείο, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές πρωτότυπες και δοκιμασμένες συνταγές για παγωτό τις οποίες λάτρεψαν τα μικρά αλλά και τα… μεγάλα μέλη των οικογενειών μας.

Μην ανησυχείτε! Δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή στο σπίτι για να ετοιμάσετε πλούσιο σε γεύση σπιτικό παγωτό, ούτε και να ξοδέψετε πολύ από τον -ομολογουμένως ελάχιστο- διαθέσιμο χρόνο σας στην κουζίνα. Το αγαπημένο τους γάλα και το κατάλληλο μίγμα αρκούν για να έχετε σε 10 μόλις λεπτά της ώρας 2,5 λίτρα σπιτικό παγωτό. Μελετήστε, λοιπόν, τις δικές μας, δροσερές και νόστιμες «ανακαλύψεις» και δοκιμάστε σήμερα κιόλας να τις ετοιμάσετε!

giotis2

Συνταγή 1η: Κορμός με παγωτό φράουλα και φρούτα

Αν υπάρχει ένα γλυκό το οποίο μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, τότε αυτό είναι ο κορμός! Για τα παιδάκια μας, βέβαια, εμείς κάναμε μια μικρή παραλλαγή και αντί για σοκολάτα, επιλέξαμε τη φράουλα ως βασική γεύση! Για να ετοιμάσετε το δροσερό αυτό γλυκό, θα χρειαστεί να πάρετε και να κάνετε τα εξής:

Υλικά

-1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
-600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
-1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
-2 φακέλους Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
-70 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
-Φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σας

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr