Έτσι θα φροντίζεις την αύρα και την ευεξία σου ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά

Έτσι θα φροντίζεις την αύρα και την ευεξία σου ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι περισσότερες από εμάς δώσαμε την ίδια περίπου υπόσχεση στον εαυτό μας. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά το να φροντίσουμε περισσότερο την αύρα και την ευεξία μας. Το θέμα είναι, ωστόσο, ότι λίγες καταφέραμε να την τηρήσουμε.

Βλέπεις, ακόμη και αν η νέα καθημερινότητα μας βοήθησε να «κερδίσουμε» χρόνο από τις μετακινήσεις από και προς το γραφείο, στην πραγματικότητα αντί να μας ωθήσει να αναδείξουμε τη wellness πλευρά, μας ώθησε στον καναπέ. Μετά την τηλεργασία, το πρόγραμμα στο σπίτι είχε συνήθως binge watching, σκρολάρισμα στα social media και snacking. Και κάπως έτσι, η επίτευξη του στόχου μας για μία πιο wellness καθημερινότητα, άρχισε σιγά-σιγά να απομακρύνεται. Στην περίπτωση όμως, που θέλεις να γίνεις τώρα λίγο πιο active και να αρχίσεις να φροντίζεις το σώμα και την ευεξία σου, χωρίς να βγεις εκτός προγράμματος ή να ζοριστείς, σου έχω καλά νέα. Διότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να επενδύσεις στην ευεξία σου, ακόμη και ενώ βρίσκεσαι στο σαλόνι σου και παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά!

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να αντλήσεις έμπνευση για τους τρόπους που μπορείς να γίνεις πιο active, χωρίς να χάνεις λεπτό από την αγαπημένη συνήθεια του binge watching. Το σίγουρο είναι ότι, όπως θα διαπιστώσεις, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος για να είσαι περισσότερο δραστήρια, ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σου!

#1 Δημιούργησε τονκατάλληλο χώρο μπροστά από την τηλεόραση

Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να φροντίζεις την αύρα και την ευεξία σου κάθε μέρα, ακόμη και ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά, είναι να δημιουργήσεις ένα άνετο περιβάλλον που ενδείκνυται για χαλαρή άσκηση, μπροστά από την τηλεόραση ή τον χώρο στον οποίο παρακολουθείς συνήθως τις σειρές και τις ταινίες σου. Μετακίνησε τα έπιπλα αν χρειάζεται και προμηθεύσου ένα άνετο στρώμα για γυμναστική. Τοποθέτησε σε κοντινή απόσταση μερικά αρωματικά κεριά και σύντομα θα είσαι έτοιμη για μία περισσότερο… active εμπειρία θέασης. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, άλλωστε, σίγουρα η τόνωση της σιλουέτας σου, είναι ένα θέμα που σε απασχολεί. Όταν, λοιπόν, μπορείς να το αντιμετωπίσεις χωρίς να βγεις εκτός προγράμματος, τότε σίγουρα δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

#2 Βρες τον online «προπονητή» σου και τα κατάλληλαπρογράμματα

Το δεύτερο βήμα για να γίνεις πιο active χωρίς να ζοριστείς, είναι να «κατεβάσεις» στο κινητό σου μερικά δωρεάν fitness apps ή να κάνεις τη συνδρομή σου σε ένα online γυμναστήριο. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα η κλασική και αγαπημένη επιλογή του YouTube, στο οποίο μπορείς να βρεις κάθε στιγμή μία πληθώρα προγραμμάτων για άσκηση. Θα τοποθετείς το κινητό κοντά σου -για παράδειγμα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού- και θα ακολουθείς τα βήματα για τις ασκήσεις, την ώρα που βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Φυσικά, όταν μάθεις τις ασκήσεις και τα προγράμματα, θα μπορείς να βάζεις το κινητό στο mute και σε δεύτερο χρόνο, δεν θα το χρειάζεσαι καθόλου, αφού θα ξέρεις καλά τι ασκήσεις πρέπει να κάνεις.

Η συμβουλή μας στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να επιλέξεις προγράμματα που περιέχουν κατά βάση ασκήσεις εδάφους, είτε πρόκειται για απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, είτε για ασκήσεις pilates ή yoga. Φρόντισε απλώς να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκαλάκι με νερό, ώστε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου και να φροντίζεις την αύρα σου κατά τη διάρκεια της άσκησης! Συνδυάζοντας το binge watching με τη σωματική άσκηση, το σίγουρο είναι ότι θα μάθεις πώς να αξιοποιείς κάθε λεπτό του ελεύθερου χρόνου σου διασκεδάζοντας και φροντίζοντας ταυτόχρονα την ευεξία σου.


#3 Φρόντισε να έχειςδίπλα σου τους κατάλληλους φυσικούς «συμμάχους»

Αλήθεια, μήπως κάθε φορά που κάθεσαι στον καναπέ και αρχίζεις να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά σε πιάνει μία ακαταμάχητη όρεξη για snacking και δη, ανθυγιεινό; Μήπως κάθε φορά που ξεκινάει η αγαπημένη σου σειρά, σκέφτεσαι πως δεν θα ήταν κακό να έπινες ένα ποτηράκι κρασί; Πρόκειται για δύο από τις όχι και τόσο ωφέλιμες συνήθειες της νέας καθημερινότητας, που όλες -άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό- επαναλάβαμε -και σύντομα αντιληφθήκαμε πως έπρεπε να περιορίσουμε. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να φροντίζεις περισσότερο την αύρα και την ευεξία σου, είναι σημαντικό να έχεις πάντα δίπλα σου, την ώρα του binge watching, τους πιο φυσικούς «συμμάχους».

Ποιοι είναι αυτοί οι «σύμμαχοι» που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις σταδιακά μία πιο wellness καθημερινότητα; Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι το νερό σου. Δοκίμασε, λοιπόν, να έχεις στο εξής πάντα δίπλα σου ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Θα σε ενυδατώνει και θα περιορίζει το αίσθημα της αδικαιολόγητης πείνας, δίνοντάς σου παράλληλα την ευκαιρία να φροντίζεις την αύρα και την επιδερμίδα σου. Ο δεύτερος «σύμμαχος» είναι το μπολ με τα φρούτα και τα λαχανικά, που θα απολαμβάνεις ενώ βλέπεις τη σειρά σου. Θα φροντίζεις να τα κόβεις και να τα έχεις έτοιμα στο ψυγείο από νωρίς, ώστε να μην χάνεις χρόνο στην κουζίνα, όταν η σειρά αρχίζει το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, κάθε φορά που θα σε πιάνει μία λιγούρα, θα έχεις ήδη έτοιμο το θρεπτικό σνακ, που θα ανακουφίζει το στομάχι σου.


Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, όχι μόνο θα καταφέρεις να αναβαθμίσεις τη binge watching «ιεροτελεστία» σου, αλλά θα μπορέσεις να κάνεις την ευεξία ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να απαρνηθείς την άνεση του σαλονιού σου ή να ζοριστείς για να γίνεις πιο active. Αρκεί να ανακαλύψεις τους φυσικούς «συμμάχους», οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να φέρεις στην επιφάνεια το δραστήριο κορίτσι που «κρύβεται» μέσα σου.

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive