Τρέξιμο: Πώς επηρεάζει τους κιρσούς

Τρέξιμο: Πώς επηρεάζει τους κιρσούς

Όπως όλοι γνωρίζουμε η άσκηση είναι πολύ σημαντική και θεωρείται αναγκαία για τη συνολική υγεία του ανθρώπου. Το τρέξιμο μάλιστα, ένα είδος αερόβιας άσκησης, προσφέρει τα μέγιστα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση των πιθανοτήτων για εγκεφαλικά, καρδιακά νοσήματα, διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ βελτιώνει την αντοχή, τη διάθεση, την ψυχολογία και τονώνει τους μυς. Τι γίνεται, όμως, αν θέλετε να εντάξετε το τρέξιμο στη ζωή σας και έχετε κιρσούς;

Τρέξιμο και κιρσοί

Αρχικά, τι είναι οι κιρσοί; Κιρσοί ονομάζονται οι «φουσκωμένες» φλέβες που βρίσκονται παθολογικά κάτω από το δέρμα των ποδιών και εντοπίζονται στις γάμπες ή και στους μηρούς.

Το τρέξιμο, αποτελεί μια πολύ καλή αερόβια άσκηση που κινεί και γυμνάζει τους μυς και τα πόδια, ενώ παράλληλα βοηθάει στο σωστό έλεγχο των μυών και στην σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ένας ισχυρός και γυμνασμένος μυς προάγει την υγιή κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εμφάνισης κιρσών. Επιπλέον, με την ενίσχυση των μυών σας θα μπορέσετε να ελαττώσετε και τους πόνους που ενδέχεται να προκαλέσουν οι κιρσοί.

Εικόνα 2

Συμβουλές προς τους Δρομείς

Το τρέξιμο, σαν άσκηση, μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα και να ωφελήσει όσους πάσχουν από κιρσούς. Είναι όμως αρκετά σημαντικό να κρατήσετε την ένταση σε χαμηλά επίπεδα και μην υπερβάλλετε με έντονες κινήσεις ή άλματα που θα φέρουν επιπλέον πίεση στα πόδια σας. Παράλληλα είναι σκόπιμο να συνεχίσετε να φοράτε τις ελαστικές κάλτσες που σας έχει συστήσει ο γιατρός μιας και θα βελτιώσουν σημαντικά τη φλεβική σας κυκλοφορία που είναι διαταραγμένη στους κιρσούς.

Μερικές ακόμη συμβουλές:

Σταματήστε αργά. Μετά από το τρέξιμο κάντε αποθεραπεία με ένα χαλαρό και αργό τζόκινγκ και έπειτα βηματισμό. Έτσι, θα διευκολύνετε την ελάττωση της πίεσης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Τρέξτε σε μαλακές επιφάνειες και σε μονοπάτια όπως πάρκα, παραλίες ή και μέσα στο νερό. Η άσφαλτος είναι μια πολύ σκληρή επιφάνεια και δεν ενδείκνυται για δρομείς με προβλήματα κιρσών, εκτός αν φοράτε πολύ μαλακά παπούτσια.

Κάντε ένα δροσερό μπάνιο ή βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκουράσετε τα πόδια σας και θα μειώσετε τις φλεγμονές.

Μπορούν να θεραπευτούν οριστικά οι κιρσοί;

Όσον αφορά στην θεραπεία των κιρσών, σήμερα, όλοι οι ασθενείς με κιρσούς, μπορούν να θεραπευτούν με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Η θεραπεία των κιρσών με Laser είναι μια πολύ αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία. Γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς τομές παρέχοντας πολλαπλά οφέλη στους ασθενείς. Η θεραπεία των κιρσών με Laser δεν αφήνει σημάδια και ο ασθενής επιτρέπεται να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία και την αντιμετώπιση των κιρσών συμβουλευτείτε τον αγγειοχειρουργό Δρ. Κωνσταντίνο Λαμπίδη και το εξειδικευμένο Κέντρο Αγγειακών Θεραπειών «Vein Therapy».

Στοιχεία επικοινωνίας:

www.veintherapy.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6929476 & 27410-85268 (Αθήνα & Κόρινθος)

Διευθύνσεις: Λεωφόρος Κηφισίας 39 – Αμπελόκηποι (Αθήνα) & Γεωργίου Παπανδρέου 42 (Κόρινθος)

Digital Tempo εξειδικευμένη εταιρεία στο ιατρικό marketing. Γνωρίστε τις υπηρεσίες προβολής που παρέχει η εταιρεία σε ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία. Επιμέλεια άρθρων, δημιουργία videos, κατασκευή ιστοσελίδων, δημιουργία φυλλαδίων, animation και πολλές ακόμα υπηρεσίες.