Αν ακολουθήσεις αυτά τα tips, δεν θα αρρωστήσεις φέτος το χειμώνα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν ακολουθήσεις αυτά τα tips, δεν θα αρρωστήσεις φέτος το χειμώνα

Φρόντισε τον εαυτό σου

Όσο οι κρύοι μήνες πλησιάζουν, τόσο το κρυολόγημα και η πιθανή γρίπη, γίνονται αναπόφευκτες καταστάσεις. Μπορείς όμως να προλάβεις ένα πιθανό κρυολόγημα αν φροντίζεις σωστά τον εαυτό σου, τρως καλά και δεν κουράζεσαι χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις έναν ξέγνοιαστο, χωρίς προβλήματα χειμώνα; Απλά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

  • Να είσαι διπλά προσεκτική με την προσωπική σου φροντίδα
    Αν μένεις μόνη σου (χωρίς γονείς, σύντροφο, αδέρφια κ.ο.κ) τότε πρέπει να προσέχεις διπλά τον εαυτό σου, αφού κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εσένα. Φρόντισε να τρως καλά και όλα τα γεύματα της ημέρας, να ξεκουράζεσαι και γιατί όχι αν έχεις το κουράγιο, να γυμνάζεσαι κιόλας.
  • Κάνε τον ύπνο την κύρια προτεραιότητα σου
    Ξέρουμε; ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να στο πούμε ξανά, αλλά αξίζει να τονιστεί πόσο κρίσιμος είναι ο ύπνος για ένα αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου υποβάλλεται σε σημαντική αποκατάσταση και ξεκούραση. Γι' αυτό κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς κάθε βράδυ, αν θέλεις να τη γλιτώσεις αυτόν τον χειμώνα.

Αυτό το είδες; 3 έξυπνοι τρόποι να ξεφορτωθείς το κρύωμα μέσα σε ένα βράδυ

  • Μην αμελείς τη γυμναστική σου
    Ξέρουμε πως ο χρόνος σου ενδέχεται να είναι περιορισμένος και να μην μπορείς να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Μάθε όμως, πως όσο πιο συχνά γυμνάζεσαι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να μην αρρωστήσεις τον χειμώνα. Αν πιστεύεις πως δεν έχεις καθόλου χρόνο, έχε στο νου σου πως ακόμη και δέκα λεπτά γυμναστικής την ημέρα είναι αρκετά.
  • Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό σου
    Αυτό δεν χρειάζεται να σου το αναλύσουμε περισσότερο, είναι αυτό ακριβώς που λέει. Άσε στην άκρη για λίγο το πρόχειρο φαγητό και πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές που κάνουν καλό στην υγεία σου και ενισχύουν τον μεταβολισμό σου ακόμη περισσότερο (φρούτα, λαχανικά κ.ο.κ).
  • Βγες με φίλους
    Ναι ακόμη και αυτό το μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα σου, μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση και να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία σου. Έρευνες αναφέρουν, πως το να είσαι κοινωνική έχει σημαντικό αποτέλεσμα εξισορρόπησης στις ορμόνες σου, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στη σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πίνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε αυτό.

Διάβασε ακόμη: Να τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα