Γιατί γέμισε ξαφνικά το Instagram με throwback φωτογραφίες από celebrities;

Γιατί γέμισε ξαφνικά το Instagram με throwback φωτογραφίες από celebrities;

Αν σου αρέσει να «σκρολάρεις» καθημερινά στο Instagram, τότε το πιθανότερο είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχεις παρατηρήσει ένα ιδιαίτερο φαινόμενο. Οι Ελληνίδες celebrities -και μάλιστα η μία μετά την άλλη- «ανεβάζουν» στη γνωστή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης throwback φωτογραφίες τους. Για την ακρίβεια, ποστάρουν στο Instagram εικόνες από τα σχολικά τους χρόνια!

Από τις Ζέτα Δούκα και Μάντη Περσάκη, στις Έλενα Ασημακοπούλου και Τζούλι Τσόλκα και από τις Μαντώ Γαστεράτου και Ελένη Τσολάκη στις Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Βασιλική Μιλλούση. Οι επώνυμες Ελληνίδες οι οποίες αποφάσισαν να «ανεβάσουν» στα social media throwback φωτογραφίες από τη σχολική τους ηλικία είναι πολλές και εμείς, οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο «μπράβο». Και αυτό διότι, τα χρόνια εκείνα δεν είναι και τα πιο εύκολα για ένα κορίτσι. Τουλάχιστον, όταν εμείς πηγαίναμε σχολείο η αυτοπεποίθησή μας βρισκόταν στο… ναδίρ!

Το στοιχείο που μας κέντρισε την περιέργεια, βέβαια, ήταν το γεγονός ότι μέσα από τα posts τους δήλωναν παρούσες (ναι, όπως στο σχολείο!) και μάλιστα, μας καλούσαν να κάνουμε και εμείς το ίδιο! «Nα είμαστε παρούσες, αλλά σε τι;», αναρωτηθήκαμε και αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για το θέμα και το hashtag #mineisaiapousa -το οποίο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο των social media. Πίστεψέ μας, όσα ανακαλύψαμε μας άφησαν έκπληκτες -και μας έκαναν να ανατρέξουμε και εμείς στα εφηβικά μας άλμπουμ για να «ανεβάσουμε» τις δικές μας φωτογραφίες στο Instagram!

1111555

Ζέτα Δούκα, Μάντη Περσάκη, Μαντώ Γαστεράτου και Ελένη Τσολάκη

Από τα κορίτσια για τα κορίτσια

Αν αναρωτιέσαι και εσύ, λοιπόν, γιατί το Instagram γέμισε με throwback φωτογραφίες επωνύμων, σε ενημερώνουμε πως όλα γίνονται για τα κορίτσια και συγκεκριμένα, για το να μην χρειάζεται σήμερα τα κορίτσια στην Ελλάδα να χάνουν το σχολείο.

Μπορεί να θεωρείς πως είναι αδιανόητο, όμως εκτιμάται πως πάνω από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα έχουν απουσιάσει από το σχολείο επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα περιόδου! Πράγματι, κάτι που για εσένα φάνταζε δεδομένο στα εφηβικά σου χρόνια -δηλαδή το να αγοράσεις σερβιέτες- αποτελεί πολυτέλεια για πολλά κορίτσια σήμερα! Αρκεί απλώς να αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, το 20% των μαμάδων στην Ελλάδα σήμερα δηλώνει ότι δυσκολεύεται οικονομικά να αγοράσει σερβιέτες!

Αυτός είναι ο λόγος που πολλές επώνυμες Ελληνίδες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Always και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συμμετέχοντας στην υπέροχη εκστρατεία #MinEisaiApousa, εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ζέτα Δούκα. Σκοπός της καμπάνιας, είναι το να δοθούν πάνω από 800.000 προϊόντα σε κορίτσια που έχουν ανάγκη!

44477

Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Βασιλική Μιλλούση, Έλενα Ασημακοπούλου και Τζούλι Τσόλκα

Άνοιξε το σχολικό σου άλμπουμ και βοήθησε και εσύ τα κορίτσια!

Και μπορεί να μην θέλαμε καν να ανοίξουμε τα εφηβικά μας άλμπουμ -και να δούμε εκείνες τις εικόνες από το Γυμνάσιο με τα σπυράκια και τα περιττά κιλά- όμως γνωρίζαμε ότι ο σκοπός ήταν κάτι παραπάνω από καλός! Αποφασίσαμε, λοιπόν, να λάβουμε και εμείς μέρος στην εκστρατεία, ποστάροντας φωτογραφίες από τα σχολικά μας χρόνια και το ίδιο αξίζει να κάνεις και εσύ! Διότι με κάθε post που γίνεται στο Διαδίκτυο, αυξάνεται η ποσότητα της δωρεάς της Always!

Άνοιξε, λοιπόν, και εσύ το παλιό σου άλμπουμ και «ανέβασε» στα social media μία φωτογραφία από τα σχολικά σου χρόνια, κάνοντας tag την Always (@always.greece) και χρησιμοποιώντας το hashtag #MinEisaiApousa. Για κάθε ποστ που ανεβαίνει, η Always θα αυξήσει την ποσότητα της δωρεάς.

9999

Ναι, σε αυτή την καμπάνια, κάθε γυναίκα πρέπει να είναι παρούσα. Αξίζει, λοιπόν, όλες μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βάλουμε ένα τέλος στον στιγματισμό γύρω από την περίοδο, για να δώσουμε στα κορίτσια το βήμα για να μιλήσουν και να τα βοηθήσουμε να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους και να αναπτύξουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους.

Εμείς είχαμε αυτή την ευκαιρία. Γιατί να μην την έχουν όλα τα κορίτσια; Ψάξε, λοιπόν, να βρεις το σχολικό σου άλμπουμ και μην είσαι απούσα! Μην ξεχνάς πως πίσω από κάθε δυνατή γυναίκα, βρίσκεται μία άλλη γυναίκα!

*Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την MRB Hellas μεταξύ 12.09 – 20.10.2018 σε πανελλαδικό δείγμα από κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών, που έχει ξεκινήσει η περίοδός τους, σε συνεργασία με τις μητέρες τους, που έδωσαν την συναίνεση τους ώστε να συμμετέχουν τα παιδιά τους στην έρευνα. 500 συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με μαθήτριες και αντίστοιχα 500 με τις μητέρες τους. Οι αναλογίες διαμορφώθηκαν ώστε να αντιπροσωπεύουν το ηλιακό κοινό και τον τόπο διαμονής ώστε να αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού.