Έκλεισες τα 50; Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πάλι 30!

Έκλεισες τα 50; Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πάλι 30!

Υπάρχει, δηλαδή, ο αριθμός που αναγράφεται στην ταυτότητα και φανερώνει το γήρας, αλλά υπάρχει και η συναισθηματική ή ψυχολογική ηλικία, που αναφέρεται στο πόσο ετών νιώθουμε ότι είμαστε.

Σίγουρα δεν είναι και πολύ ευχάριστο να ξυπνάς με μια ακόμα ρυτίδα στο πρόσωπό σου. Πώς, όμως, μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία του χρόνου, που βιάζεται να δείξει στιγμές, εμπειρίες και σημάδια πάνω στην επιδερμίδα και τη διάθεσή σου; Μπορεί να διανύω την πέμπτη δεκαετία της ζωής μου, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ. Όλα, εξάλλου, στη ζωή είναι σχετικά και εξαρτώνται από την οπτική γωνία που τα βλέπεις, όπως και η ηλικία.

Υπάρχει, δηλαδή, ο αριθμός που αναγράφεται στην ταυτότητα και φανερώνει το γήρας, αλλά υπάρχει και η συναισθηματική ή ψυχολογική ηλικία, που αναφέρεται στο πόσο ετών νιώθουμε ότι είμαστε. Εγώ, λοιπόν, ανήκω σε αυτήν την τελευταία κατηγορία, αφού είμαι μια πενηντάρα με ψυχή και διάθεση 30άρας. Τώρα ίσως να αναρωτιέσαι το πού βρίσκω τη θετική ενέργεια για να αντεπεξέλθω στην καθημερινότητά μου, όταν οι υποχρεώσεις στο σπίτι και στο γραφείο δεν σταματούν να φυτρώνουν η μία μετά την άλλη. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω. Αν και προσπαθώ να προσέχω τη διατροφή μου και το σώμα μου, πολλές φορές το άστατο πρόγραμμα και τα απρόοπτα του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν μου επιτρέπουν να διατηρήσω τις «ισορροπίες» που θέλω.

Ποιο είναι το «μυστικό» μου; Απλά προσπαθώ να παρέχω στον οργανισμό μου τα συστατικά που θα του προσφέρουν τα αναγκαία αποθέματα ενέργειας για να μπορέσω να φροντίσω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Το ατελείωτο περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας με τις φίλες μου, το ποδήλατο στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μου, ακούγοντας μουσική, το πρόγραμμα Fitness Yoga στο γυμναστήριο και το να ταξιδεύω νοερά, διαβάζοντας το αγαπημένο μου βιβλίο το βράδυ στο κρεβάτι, είναι ορισμένες μόνο από τις καθημερινές συνήθειες που με κάνουν να αισθάνομαι 20 χρόνια νεότερη. Τώρα θα μου πεις «χαίρω πολύ», όμως όλες αυτές οι συνήθειες απαιτούν περίσσευμα ενέργειας και σωστή διατροφή.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να έχεις συνεχώς κατά νου ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις να προσέχεις περισσότερο τη διατροφή σου. Ίσα ίσα, τώρα που οι γυναικείες ορμόνες αρχίζουν να μειώνονται, ο οργανισμός μας χρειάζεται την άμυνα και όλη την προστασία που μπορούμε να του προσφέρουμε, προκειμένου να καλύψουμε οποιαδήποτε «κενά» προκύπτουν από τις διατροφικές μας συνήθειες ή την ελλιπή φυσική άσκηση. Όταν λοιπόν αισθάνομαι ότι ο νους δεν δίνει δύναμη στο σώμα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ημέρας, συνοδεύω το γεύμα μου με μία κάψουλα από την ενισχυμένη πολυβιταμίνη ALTION Tonovit Senior®, η οποία περιλαμβάνει την ιδανική ποσότητα των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται κάποιος ημερησίως, για να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση στα… καλύτερά της, μετά την ηλικία των 50 ετών.

50etwn

Πρόκειται για ένα προηγμένο συμπλήρωμα διατροφής, απαλλαγμένο από ιώδιο, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά, συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας και στη φυσιολογική λειτουργία της όρασης, έτσι ώστε να έχω τη διάθεση μετά από 8 ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλίο στο τέλος της ημέρας. Την ίδια στιγμή, δρα αποτελεσματικά στη μείωση του αισθήματος της κούρασης και της κόπωσης, έπειτα από μία μέρα, που περιλαμβάνει γυμναστήριο, μαγείρεμα για την οικογένεια, οικιακές δουλειές, ενώ ενισχύει και την ευεργετική δράση του «μποτέ» μου, πριν κοιμηθώ.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στα Ω-3 λιπαρά οξέα και στα θρεπτικά στοιχεία που συμπυκνώνονται στις κάψουλες και είναι σημαντικά για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και στα φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων Panax Ginseng και Ginkgo Biloba, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μείωση της κούρασης και την ενδυνάμωση της μνήμης, προσφέροντας καθημερινή τόνωση, ενέργεια και διαύγεια. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, εκτός του ότι ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία, ώστε να μην ανησυχώ για τις αντοχές μου στο γυμναστήριο, έχουν επίσης την ιδιότητα να ενυδατώνουν το δέρμα στο… πολυλουσμένο και ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να δυναμώνουν τα νύχια που έχουν ταλαιπωρηθεί από το… μόνιμο και το ημιμόνιμο βερνίκι. Επιπλέον, το ALTION Tonovit Senior® περιέχει λουτεΐνη, στοιχείο πολύτιμο για την καλύτερη λειτουργία της όρασης, πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για τη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών, καθώς και το συνένζυμο Q10, το οποίο ενισχύει την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό.

Έχοντας, λοιπόν, όλα όσα χρειάζομαι για να κάνω καθημερινά πράξη τις αγαπημένες μου συνήθειες και χόμπι, μπορώ να σου πω ότι κατέληξα στο συμπέρασμα πως το πιο σημαντικό για μια γυναίκα ίσως είναι τελικά το να βρίσκει το χρόνο και τους τρόπους για να διατηρεί τη θηλυκότητά της, ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα στην οποία εντάσσεται. Άρα, τι 30, τι 40, τι 50…

30000

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : 63536/12-06-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

*** VI-90413-ALTION-10/2019