Για να νικήσεις τον καρκίνο του μαστού, χρειάζεται να το δεις από την αρχή!

Για να νικήσεις τον καρκίνο του μαστού, χρειάζεται να το δεις από την αρχή!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ψηφιακή μαστογραφία. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, μία εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια που παρουσιάζεται συχνότερα στο γυναικείο φύλο. Ωστόσο, αν κάποια από εμάς διαγνωστεί νωρίς, μπορεί και να θεραπευτεί. Στην πραγματικότητα, αυτός ο συμβολικός εορτασμός είναι μία υπενθύμιση για όλες εμάς, πως δεν πρέπει να αναβάλλουμε το ραντεβού μας για τις απαραίτητες εξετάσεις, αφού ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τον κίνδυνο είναι να τον ανιχνεύσουμε έγκαιρα. Λαμβάνοντας υπόψιν πως ετησίως παρουσιάζονται περίπου 6.000 νέες περιπτώσεις στη χώρα μας και με τον αριθμό να ξεπερνάει το 1.000.000 σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαβαίνουμε πως όσο πιο σύντομα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, τόσο καλύτερα θα προστατεύσουμε την υγεία μας.

Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, να γνωρίζουμε ποια είναι τα εργαλεία που διαθέτουμε στη φαρέτρα μας για τη «μάχη» κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά και την ακρίβεια της διάγνωσης που αυτές μας παρέχουν. Παρότι η δημοφιλέστερη μέθοδος είναι αυτή της αυτοεξέτασης μέσω της ψηλάφησης του στήθους, την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνες στο σπίτι μας ή με μία επίσκεψή μας στον γυναικολόγο, δεν είναι σε καμία περίπτωση η εγκυρότερη. Όσο σχολαστικά και αν ακολουθούμε τη διαδικασία, είναι αδύνατο να εντοπίσουμε με ένα χάδι τις πολύ μικρές αλλοιώσεις στο εσωτερικό των μαστών, οι οποίες μπορούν να γίνουν «ορατές» μόνο μέσω της ψηφιακής μαστογραφίας.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, για να βεβαιωθούμε πως η υγεία μας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, να αναζητήσουμε τα σύγχρονα ιατρικά κέντρα που στελεχώνονται από μία επιστημονική ομάδα εξειδικευμένη σε παθήσεις του μαστού και διαθέτουν τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να μας παρέχουν μία άριστη διάγνωση υψηλής ακρίβειας.

Πού θα πραγματοποιήσουμε την ψηφιακή μαστογραφία;

Για όσες από εμάς είναι άνω των 35 ετών, οι ειδικοί επιμένουν πως η ψηφιακή μαστογραφία είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνεται στις ετήσιες εξετάσεις μας, αφού καθώς μεγαλώνουμε, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας. Παρότι η κάθε κλινική διαθέτει ένα διαφορετικό μηχάνημα απεικόνισης, είναι σημαντικό να επιλέξουμε εκείνο που παρουσιάζει την υψηλότερη ευκρίνεια και τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας, όπως οι σύγχρονοι Ψηφιακοί Μαστογράφοι που βρίσκονται στο Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ, της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη. Μάλιστα, με αφορμή τη γιορτή ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης, το Κέντρο Μαστού μάς δίνει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του μήνα, να πραγματοποιήσουμε τις εξετάσεις σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές, με την Ψηφιακή Μαστογραφία στην τιμή των 40 ευρώ και μαζί με υπέρηχο στα 50 ευρώ. Για ένα ολοκληρωμένο έλεγχο που περιλαμβάνει Ψηφιακή Μαστογραφία, Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα μαστών η τιμή διαμορφώνεται στα 65 ευρώ.

6555

«Δες το απ’ την αρχή για να το νικήσεις»

Η παραπάνω κίνηση υπογραμμίζει με έναν ελπιδοφόρο τρόπο, αυτό που εδώ και χρόνια επαναλαμβάνουν οι ειδικοί. Πως μπορεί ο καρκίνος του μαστού να είναι μία επικίνδυνη ασθένεια, όμως η έγκαιρη πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία. Ταυτόχρονα, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά μας και να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στην υγεία μας, προγραμματίζοντας το ραντεβού που μπορεί να μας σώσει τη ζωή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ, είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κέντρο στη χώρα μας, ενώ από το 2017 αποτελεί μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου μονάδων υγείας που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Επομένως, πραγματοποιώντας εκεί την εξέτασή μας, όχι μόνο θα επωφεληθούμε από τις προνομιακές τιμές που προσφέρει, αλλά χάρη στα εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και την πολυετή εμπειρία του προσωπικού σε παθήσεις των μαστών, θα είμαστε σίγουρες πως έχουμε στα χέρια μας μία έγκυρη και ακριβή διάγνωση.

diagnwsh

Μπορεί ο Οκτώβριος να έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, όμως το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει σε όλες μας, είναι πως οφείλουμε να κάνουμε την πρόληψη έναν τρόπο ζωής, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας. Ακριβώς για αυτό δεν χάνουμε χρόνο! Προγραμματίζουμε άμεσα το ραντεβού μας με το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ κάνοντας ένα πολύτιμο «δώρο» στον εαυτό μας και δίνοντας το παράδειγμα στην αδερφή, τη φίλη, τη μαμά, τη συνάδελφό μας, να κάνει και εκείνη το ίδιο!

Ακολουθούν αναλυτικά οι προνομιακές τιμές των εξετάσεων

Ψηφιακή Μαστογραφία – 40 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία και Τομοσύνθεση – 45 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών – 50 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία, Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα Μαστών – 65 ευρώ

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), στο τηλ. 210 6185138 07:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή. Η προσφορά ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου.