Advantage Hers: Μία ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης και επιμονής που αξίζει την προσοχή σου

Advantage Hers: Μία ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης και επιμονής που αξίζει την προσοχή σου

Πώς θα ένιωθες αν τη στιγμή που κατάφερνες να εκπληρώσεις τον μεγαλύτερό σου στόχο, που έπειτα από απίστευτα σκληρή προσπάθεια έφτανες επιτέλους στην κορυφή, μάθαινες ότι έπασχες από μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο;

Για τη διάσημη τενίστρια Caroline Wozniacki, η οποία υπήρξε πρωταθλήτρια Grand Slam και κορυφαία σε κατάταξη γυναίκα τενίστρια στον κόσμο, η ζωή επιφύλασσε ένα παράξενο «παιχνίδι». Βλέπεις, είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας της στο τένις το 2018, όταν ένιωσε ότι το σώμα της άρχισε να την προδίδει.

Ξαφνικά δεν μπορούσε να σηκώσει τα χέρια και τους ώμους, οι αγκώνες και τα πόδια της πονούσαν, ενώ δυσκολευόταν ακόμη και να βουρτσίσει τα μαλλιά της ή να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επισκέφτηκε άμεσα πολλούς γιατρούς, οι περισσότεροι της είπαν πως όσα ένιωθε… ήταν στη φαντασία της. Εν τέλει, χρειάστηκε να επισκεφτεί έναν ειδικό ρευματολόγο για να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε. Στην ηλικία των 28 ετών, η Caroline διαγνώστηκε με μία χρόνια πάθηση και συγκεκριμένα, με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Θα μπορούσε να ζήσει μία φυσιολογική ζωή; Θα μπορούσε να κάνει οικογένεια; Θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα της; Θα μπορούσε να συνεχίζει να κάνει κάθε μέρα αυτό που αγαπούσε από την ηλικία των εννέα ετών, δηλαδή να παίζει τένις; Τα ερωτήματα που άρχισαν να «τρέχουν» στο μυαλό της, αμέσως μόλις άκουσε τη διάγνωσή της ήταν πολλά.

Εμείς μάθαμε για την ιστορία της Caroline Wozniacki μέσα από την καμπάνια Advantage Hers, μια νέα, σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία της UCB για την υγεία. Και ο λόγος που γράφουμε για την Caroline σήμερα, είναι ότι από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να «παλέψει» και όχι μόνο δεν άφησε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα να τη «ρίξει», αλλά χρησιμοποίησε την πάθησή της ως ένα «όχημα» για να αλλάξει προς το καλύτερο, τόσο τη δική της ζωή, όσο και τις ζωές πολλών γυναικών στον κόσμο. Μια «ματιά» στα social media της ή μία διαδικτυακή αναζήτηση με το hashtag #AdvantageHers, είναι αρκετή για να σε πείσει!

Αυτές είναι, λοιπόν, ιστορίες που αξίζει να διαβάζουμε και να μοιραζόμαστε και παρακάτω θα μάθεις περισσότερα για το απίστευτο «ταξίδι» της Caroline και τις συμβουλές που έχει να σου δώσει.

ucb mesa 1

Όταν ζεις και παλεύεις κάθε μέρα για το καλύτερο

Πλέον η Caroline προσπαθεί καθημερινά να διαχειρίζεται την πάθησή της όσο καλύτερα μπορεί και το γεγονός ότι ξέρει πως θα ζει με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα για το υπόλοιπο της ζωής της, όχι μόνο δεν την τρομάζει, αλλά την κάνει κάθε μέρα ακόμη πιο δυνατή.

Τι έκανε, λοιπόν, η Caroline Wozniacki για να συνεχίσει να ζει και να απολαμβάνει τη ζωή της όσο καλύτερα μπορούσε; Αρχικά ενημερώθηκε για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά και τις άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, που επηρεάζουν 180 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως! Στη συνέχεια, με την υποστήριξη του γιατρού, του συζύγου, της οικογένειας και των φίλων της, προσπάθησε να δημιουργήσει για εκείνη ένα ωφέλιμο καθημερινό πλάνο, ενώ τώρα, μέσα από την καμπάνια Advantage Hers, προσπαθεί να ευαισθητοποιεί και να ενδυναμώνει γυναίκες που αντιμετωπίζουν χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους!

Γιατί η καμπάνια Advantage Hers της UCB σε αφορά; Διότι οι χρόνιες νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν πιο πολύ τις γυναίκες. Για την ακρίβεια, η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες! Οι πόνοι, η βλάβη στις αρθρώσεις, η συνεχής κόπωση, οι γαστρεντερικές επιπλοκές και οι συχνές λοιμώξεις, είναι μερικά μόνο από τα βασικά συμπτώματα αυτών των νόσων, οι οποίες μάλιστα, μπορούν να επιδεινώσουν και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Ας μην ξεχνάμε δε, πως οι γυναίκες με ψωρίαση, βιώνουν περισσότερο το αίσθημα του στίγματος και είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από στρες και μοναξιά σε σχέση με τους άνδρες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μπορείς εύκολα να κατανοήσεις τόσο το γιατί είναι σημαντικό να ενημερωθείς και εσύ καλύτερα για αυτές τις χρόνιες παθήσεις, όσο και γιατί είναι απίστευτα σημαντικό το γεγονός ότι η ιστορία της Caroline Wozniacki -η οποία παρεμπιπτόντως εξακολουθεί να παίζει επαγγελματικό τένις- κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, μέσα από το hashtag #AdvantageHers.

ucb mesa 2

Οι πολύτιμες συμβουλές της Caroline που αξίζουν την προσοχή σου

Ποιες είναι, λοιπόν, οι συμβουλές που η Caroline θέλει να μοιραστεί τώρα με κάθε γυναίκα; Πρόκειται για συμβουλές που βοηθούν την ίδια να διαχειρίζεται την πάθησή της και οι οποίες, ωστόσο, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες σε πολλές ακόμη περιπτώσεις, αποτελώντας έναν «οδηγό» για την καλύτερη φροντίδα της υγείας και της ευεξίας σου.

Η πρώτη συμβουλή της Caroline προς κάθε γυναίκα που «παλεύει» με τις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, είναι να διατηρεί πάντα μία ανοιχτή επικοινωνία με έναν γιατρό, προκειμένου να παρακολουθεί τα συμπτώματά της και να ακολουθεί το ιδανικό πρόγραμμα θεραπείας για εκείνη. Για την Caroline, εξίσου σημαντικό είναι το να έχει γύρω της μια μεγάλη, «θετική» ομάδα υποστήριξης που αποτελείται από κοντινά της πρόσωπα, να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή γεμάτη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά (μιας και παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων σοβαρών παθήσεων, όπως ο διαβήτης), να έχει υπομονή με τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι περνάει και μεταξύ άλλων, να παραμένει δραστήρια και να γυμνάζεται συχνά, μιας και ακόμη και η άσκηση χαμηλής έντασης, όπως μια βόλτα ή το σύντομο σε διάρκεια κολύμπι, μπορεί να ωφελήσει πραγματικά τις αρθρώσεις.

ucb mesa 3

Εκείνο που η Caroline δεν θέλει όμως, σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις, είναι το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτα και να μάθεις να διαχειρίζεσαι μόνη σου την κατάστασή σου, όσο καλύτερα μπορείς, παραμένοντας καλά ενημερωμένη, δείχνοντας μεγάλη προσοχή σε όσα θέλει να σου «πει» το σώμα σου και φροντίζοντας να εξοπλιστείς με «εργαλεία» που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η ίδια υπεύθυνη για τη φροντίδα σου. Αυτό είναι, άλλωστε, και το βασικό μήνυμα της καμπάνιας #AdvantageHers, πηγή έμπνευσης της οποίας, αποτέλεσε η ιστορία της Caroline Wozniacki: Το να ενδυναμώσει τις γυναίκες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους!



Ναι, η ζωή με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, είναι διαχωρίσιμη και είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις τους τρόπους και να εξοπλιστείς με τα «εργαλεία» εκείνα, τα οποία θα σου δώσουν τη δύναμη και την έμπνευση να προσπαθείς για το καλύτερο κάθε μέρα, όπως η πρωταθλήτρια του τένις Caroline Wozniacki.

Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται να είσαι πάντα καλά ενημερωμένη, να λαμβάνεις ενεργό ρόλο στη νόσο -σε όλα τα στάδια της ζωής σου- και φυσικά, να δημιουργήσεις με τον γιατρό σου ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, που είναι προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες, συμμετέχοντας και εσύ στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη θεραπεία σου.

Μην διστάσεις, λοιπόν, να μοιραστείς και εσύ το ταξίδι σου ή να κάνεις share την ιστορία της Caroline, μέσα από το hashtag #AdvantageHers! Εμείς, θα κλείσουμε το άρθρο μας με τα λόγια της ίδιας της Caroline Wozniacki, λέξεις απλές που όμως, φέρνουν στο προσκήνιο τη σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης: «Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νοσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά»!

#AdvantageHers