To τελευταίο taboo: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την ακράτεια

12 SHARES

H γυναικεία ακράτεια, είναι ένα από τα τελευταία taboo της μοντέρνας κοινωνίας και το στίγμα που φέρει, αποτρέπει τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό και να αναζητήσουν βοήθεια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή…

Ήξερες ότι, περίπου το 30% του γυναικείου παγκόσμιου πληθυσμού, υποφέρει από κάποιας μορφής ακράτεια; Κι όμως, είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα και αν αισθανόσουν μόνη, μάθε ότι δεν είσαι! Η γυναικεία ακράτεια είναι ένα πρόβλημα που μοιράζονται πολλές γυναίκες και δεν συμβαίνει μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες.  

Η ηλικία, ναι μεν έχει σχέση με την ακράτεια, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία. Η γυναικεία ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές (εμμηνόπαυση), σε ανατομικές αλλαγές (χειρουργείο, τοκετός), αλλά και σε υποκείμενα νοσήματα (λοιμώξεις του ουροποιητικού).

tena2

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, η ακράτεια μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία, την ποιότητα ζωής, ακόμα και την καριέρα μίας γυναίκας. Βλέπεις, η ακράτεια φέρει μαζί της στίγμα, ντροπή, αμηχανία…

Είναι ένα θέμα που η πλειονότητα των γυναικών δεν παραδέχεται ανοιχτά, δεν συζητά και κατά συνέπεια δεν αντιμετωπίζει. Όλα αυτά μπορούν να εντείνουν τα συμπτώματα της ακράτειας και να οδηγήσουν ακόμα και σε κατάθλιψη.

tena3

Ας αρχίσουμε λοιπόν να μιλάμε ανοιχτά για την ακράτεια! Ας θίξουμε ένα θέμα που μας θίγει χωρίς λόγο και μάλιστα, σε μία εποχή που τα περισσότερα taboo έχουν καταρριφθεί. Τι είναι η ακράτεια; Το συμβαίνει στο σώμα; Πόσα είδη υπάρχουν; Τι μπορείς να κάνεις; Όλα θα τα απαντήσουμε παρακάτω, ανοίγοντας το δρόμο και τη συζήτηση για την κατάρριψη και αυτού, του τελευταίου taboo.  

Τι εννοούμε όταν λέμε γυναικεία ακράτεια ούρων

Είναι η ακούσια αποβολή ούρων από το σώμα. Αυτή η αποβολή μπορεί να είναι μεγάλη ή μικρή και εκδηλώνεται διαφορετικά από γυναίκα σε γυναίκα. Υπάρχουν μάλιστα παραπάνω από ένα είδη ακράτειας.

Κάποιες γυναίκες έχουν αυτό που ονομάζεται «ακράτεια ούρων από προσπάθεια». Σε αυτή την περίπτωση, παρατηρείται απώλεια ούρων με το έντονο γέλιο, τον δυνατό βήχα, το φτέρνισμα, την έντονη σωματική άσκηση ή το σήκωμα βάρους. Η έντονη πίεση στην κοιλιά είναι εκείνη που προκαλεί την ακούσια αποβολή ούρων και είναι κάτι από το οποίο υποφέρουν –μεταξύ άλλων- γυναίκες και σε μικρότερες ηλικίες.

tena4

Άλλες έχουν «ακράτεια ούρων επιτακτικού τύπου». Αυτές οι γυναίκες νιώθουν πολύ ξαφνικά και πολύ έντονα την ανάγκη για ούρηση και συχνά, δεν προλαβαίνουν να φτάσουν σε κοντινή τουαλέτα.

Τέλος, υπάρχει η «ακράτεια ούρων από υπερπλήρωση». Προκαλείται ουσιαστικά όταν τα ούρα που παράγει ο οργανισμός, είναι περισσότερα από αυτά που μπορεί να συγκρατήσει η ουροδόχος κύστη.

Τα αίτια

Τα αίτια για την ακράτεια -όπως αναφέραμε νωρίτερα- είναι πολλά. Η ακράτεια μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης ή άλλων ορμονικών διαταραχών, μπορεί να έρθει μετά από μία γέννα ή να συνοδεύσει μία λοίμωξη του ουροποιητικού.

Όπως και με τις περισσότερες παθήσεις, υπάρχουν τρόποι για να προστατευτούμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αρκεί να κάνουμε το πρώτο, και σημαντικότερο βήμα: Να την αποδεχτούμε.

ten6

Είναι δύσκολο για μία γυναίκα να δεχτεί ότι έχει ακράτεια, κυρίως σε νεαρή ηλικία, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται. Οι επιλογές για τη θεραπεία τού προβλήματος είναι πολλές και μία επίσκεψη στον γιατρό μας, αρκεί για να εξετάσουμε τις επιλογές που μας δίνει η επιστήμη.

Οι σύμμαχοί μας

Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι ότι σήμερα (σε αντίθεση με το παρελθόν) έχουμε τέλειους σύμμαχους που φροντίζουν για εμάς, για την άνεσή μας και την ανεμπόδιστη καθημερινότητά μας. Ένας από αυτούς είναι η ΤΕΝΑ.

Η ΤΕΝΑ βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό μας, αφουγκράζεται τις ανάγκες των γυναικών με ακράτεια κάθε ηλικίας, και μας παρέχει τις πιο πρακτικές λύσεις. Αυτό έκανε και με την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της, τα σερβιετάκια TENA lights.

tena7

Φιλικά προς το δέρμα, με την προστασία της ΤΕΝΑ

Ενώ το σερβιετάκι είναι η λύση στο καθημερινό πρόβλημα της ακράτειας, δεν είναι όλα τα σερβιετάκια κατάλληλα για αυτή τη χρήση. Τα σερβιετάκια για την ακράτεια ούρων, όπως τα σερβιετάκια υψηλής απόδοσης TENA lights, είναι διαφορετικά.

Φτιαγμένα από απορροφητικά υλικά, φιλικά προς την ευαίσθητη επιδερμίδα της… ευαίσθητης περιοχής, τα σερβιετάκια TENA lights απορροφούν άμεσα τα υγρά, τα κλειδώνουν στο εσωτερικό τους και εξαλείφουν κάθε υποψία υγρασίας ή οσμής. Η σύνθεσή τους δεν περιλαμβάνει αρώματα ή χρωστικές και αποτρέπει τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσουν τα ούρα. Η φροντίδα ΤΕΝΑ ωστόσο δεν σταματά εκεί…

Κάθε είδος ακράτειας είναι διαφορετικό, όπως και εμείς! Η ακράτεια από γυναίκα σε γυναίκα μπορεί να διαφέρει σε ένταση και έτσι, δεν υπάρχει ένα σερβιετάκι για όλες, γιατί δεν έχουμε όλες ανάγκη το ίδιο σερβιετάκι.

tena8

Η ΤΕΝΑ το γνωρίζει πολύ καλά γι’ αυτό, η νέα σειρά TENA lights, περιλαμβάνει σερβιετάκια για την αδυναμία κύστης, σε διαφορετικά μεγέθη και επίπεδα απορροφητικότητας. Και επειδή ξέρω τι σκέφτεσαι μάθε πως, τα σερβιετάκια για την ακράτεια ΤΕΝΑ είναι τόσο άνετα που δεν θα τα αισθάνεσαι καν.

Το πάχος τους δεν ξεπερνά τα 3mm και το μικρότερο μέγεθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με εσώρουχο μορφής string. Η ΤΕΝΑ βλέπεις, έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την άνεση, στην πρακτικότητα και την προστασία. Τη δική μας αλλά και του περιβάλλοντος…

trena0

Οι συσκευασίες των νέων TENA lights είναι κατασκευασμένες από 100% ανανεώσιμες ίνες και δεν περιλαμβάνουν κανένα πλαστικό στοιχείο. Όπως λοιπόν επιλέγεις το σερβιετάκι σου για τις δύσκολες μέρες του μήνα χωρίς taboo, έτσι θα πρέπει να βάζεις στο καλάθι σου το σερβιετάκι TENA lights που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

Η ακράτεια πρέπει να πάψει να είναι taboo, η κουβέντα για την ακράτεια πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό και χαμόγελο και να ζητάμε βοήθεια. Και μέχρι να γίνει αυτό, έχουμε τα TENA lights που είναι φιλικά προς το δέρμα με την προστασία της ΤΕΝΑ. Ό, τι καλύτερο δηλαδή.

 

12 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ