Τα βιβλία της παραλίας που δεν θα πάνε... αδιάβαστα

Τα βιβλία της παραλίας που δεν θα πάνε... αδιάβαστα

Ένας πλήρης κατάλογος σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να επιλέξεις

Ωραία, κάθισες πάνω στη βαλίτσα με όλο σου το βάρος και έκλεισε. Όμως στις 6 το πρωί που σηκώθηκες για να προλάβεις το καράβι και να είσαι στην ώρα σου για το νησί, ανακαλύπτεις ότι δεν πήρες ούτε ένα τόσο δα μικρό βιβλιαράκι για την παραλία. Αγόρασες τα πάντα, αντιηλιακά, κρέμες, παρεό, μαγιό, μάξι, μίνι φορέματα, όμως για το πνεύμα σου δεν πήρες ...ξηρά τροφή. Λάθος, μέγα λάθος. Το οποίο διορθώνεται. Οι βιβλιοθήκες σου έχουν αρκετό αδιάθετο απόθεμα και το logistic της γνώσης είναι εκεί διαθέσιμο για άμεση κατανάλωση. Δεν μπορεί όλο και κάποιος αδιάβαστος Μπουσκάλια θα βρίσκεται εκεί με την «Αγάπη του», όλο και κάποιος Χάρυ Πότερ θα σου ξέφυγε με τέτοια υπερπαραγωγή. Για να δούμε λοιπόν τι έχει η βιβλιοθήκη που μπορεί να προμηθεύσει στη βαλίτσα.

Αηδονόπιτα

Ο Ισίδωρος Ζουργός θεωρείται ένας από τους καλύτερους Ελληνες σύγχρονους συγγραφείς και η «Αηδονόπιτα» είναι πλέον η κλασική ιστορία στο περιθώριο όσων μάθαμε στο σχολείο για την Επανάσταση του '21 -που τελικά έγινε από ανθρώπους σαν εσένα κι εμένα.

Αθανασία - Μίλαν Κούντερα

Ο Κούντερα στα καλύτερά του, το απόλυτο βιβλίο παραλίας που θα γυρίσει πίσω μέσα στο αντιηλιακό καθώς θα το ρουφήξετε τόσο για τον ύμνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά, όσο και για τη διεισδυτικότητα των σχολίων του γι' αυτή, όπως και την παρουσίαση ολοκληρωμένων χαρακτήρων.

Αλεξανδρινό κουαρτέτο - Λόρενς Ντάρελ

Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα του αιώνα με πρωταγωνιστές τη μυθική Αλεξάνδρεια και το θεό έρωτα. Το πολυεπίπεδο αριστούργημα του Ντάρελ ερευνά την απώλεια, το διχασμό, τις οδύνες του έρωτα.

Βασίσου πάνω μου - Χόρχε Μπουκάι

Όπως όλα τα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι, μιλάει με απλές ιστορίες για τον έρωτα, την αγάπη, τη μοναξιά, τις διαπροσωπικές σχέσεις, μέσα από μικρές ιστορίες που διαβάζονται πολύ εύκολα.

Διαβάζοντας στη Χάννα - Μπέρναρντ Σλινκ

Συγκινητικό και άγριο. Μια ιστορία για τους εφιάλτες και τις φυλακές που χτίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για τους άλλους.

Έγκλημα και Τιμωρία - Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Ένα συναρπαστικό, ψυχολογικό, διαχρονικό θρίλερ. Διαβάζεται απνευστί και διδάσκει μοναδικές αλήθειες για τις ενοχές, τις τύψεις και το συλλογικό ασυνείδητο.

Ελληνική Μυθολογία - Νίκος Τσιφόρος

Το πρότυπο για κάθε ελληνικό μυθιστόρημα με χιούμορ. Εξαιρετική χρήση της γλώσσας, πολύ γέλιο. Αξεπέραστος.

Η αγάπη άργησε μια μέρα - Λιλή Ζωγράφου

Ερωτική (και όχι μόνο) ιστορία χωρίς καλό τέλος, και γι' αυτό πολύ αληθινή και συγκλονιστική.

Η θεραπεία του Σοπενάουερ - Ίρβιν Γιάλομ

Καλογραμμένο όπως όλα τα βιβλία του Γιάλομ, επικοινωνιακό, σε βάζει να σκεφτείς λίγο, εξαιρετικό.

Η Λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων - Ζαν Μισέλ Γκενασιά

Παρίσι, λίγο πριν τη σούπερ δεκαετία του 60, ένα τσούρμο μυστήριοι τύποι, των οποίων τις ιστορίες διαβάζεις τη μία μετά την άλλη. Για την ατμόσφαιρά του και μόνο, αξίζει.

Η Μάγισσα του Πορτομπέλο - Πάολο Κοέλιο

Αυτό το βιβλίο με έκανα να αναθεωρήσω τις σκέψεις μου για τον κόσμο! Δεν ήθελα να τελειώσει, μέχρι και την τελευταία στιγμή ένιωθα αγωνία. Ίσως το μοναδικό βιβλίο που με έχει συνεπάρει τόσο πολύ.

Η Μεγάλη Χίμαιρρα - Μ. Καραγάτσης

Καταπληκτικό ψυχογράφημα αντρικών και γυναικείων χαρακτήρων, εκπληκτικά σκληρό και αληθινό μέχρι την τελευταία σελίδα του.

Κώδικας Da Vinci - Νταν Μπράουν

Από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία, που κρατάνε τον αναγνώστη. Εντυπωσιακό μυθιστόρημα, σε αιχμαλωτίζει και σε παρακινεί να διαβάσεις όλο και περισσότερες σελίδες. Το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Ο Αλχημιστής - Πάολο Κοέλιο

Για μένα, αν είναι να διαβάσεις ένα μόνο βιβλίο του Κοέλιο, πρέπει να είναι αυτό. Αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο.

Ο άνεμος κουβάρι - Διονύσης Χαριτόπουλος

Είναι η αληθινή ιστορία της σχέσης του συγγραφέα με τη Μαλβίνα Κάραλη, όπως τη βίωσε αυτός, με πολλά κομμάτια από επιστολές της Μαλβίνας.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών - Τζ. Ρ.Ρ.Τόλκιν

Συνιστάται για την αψεγάδιαστη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου, για την πλούσια φαντασία και τα ισχυρά συναισθήματα.

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέ

Εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο διαδραματίζεται στην Κολομβία την εποχή που η χώρα μαστιζόταν από επιδημία χολέρας. Παρόλα αυτά είναι μια τρυφερή ερωτική ιστορία που θα μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών.

Ο Θεός των μικρών πραγμάτων - Αρουντάτι Ρόι

Η ιστορία μιας εύπορης οικογένειας στην Ινδία, που συγκλονίζεται από έναν θάνατο και έναν έρωτα. Το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα, είναι ένας ολόκληρος κόσμος!

Ο χαμένος στρατός - Βαλέριο Μάσσιμο Μανφρέντι

Μία άκρως ελληνική ιστορία. Η ιστορία κυλάει στο αίμα μας. Στην πραγματικότητα είναι μία σύγχρονη προσέγγιση της

Κύρου Αναβάσεως.

Τέλειο βιβλίο με τέλεια πλοκή.

Το εργοστάσιο των μολυβιών - Σώτη Τριανταφύλλου

Ωραίες περιγραφές με το γνωστό γλαφυρό και μελαγχολικό στυλ της Τριανταφύλλου.

Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ - Άννα Φρανκ

Περιγράφει τους διωγμούς των Ναζί εναντίον των Εβραίων, μέσα από το αληθινό ημερολόγιο ενός μικρού κοριτσιού που ζει για 2 χρόνια περίπου κρυμμένο μαζί με την οικογένειά της. Είναι ένας ύμνος στο ιδεώδες της ελευθερίας. Μακάρι η Άννα να είχε επιβιώσει και να είχε γράψει κι άλλα βιβλία!

Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς - Έλεν Φήλντινγκ

Για γέλιο μέχρι δακρύων, με λεπτό, τρελό, αυτοσαρκαστικό χιούμορ. Η απόλυτη ταύτιση για οποιαδήποτε γυναίκα μεταξύ 25-45 ζει στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, όσο τρώγεται με τα ρούχα της, τον εαυτό της, το σώμα της, τη μαμά της, τους έρωτές της (μετά τα 45 το διαβάζεις για να γελάσεις με όσα πέρασες, επειδή αν δεν έχεις λύσει τουλάχιστον ένα από αυτά την έκατσες!). Εγχειρίδιο χρήσης για τους άντρες αντίστοιχων ηλικιών! Επιπλέον, δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανιά καρικατούρα της ταινίας!

Το θεώρημα του παπαγάλου - Ντενι Γκετζ

Δεν μπορούσαν τα μαθηματικά να γίνουν τόσο ενδιαφέροντα! Βιβλίο με μυστήριο και ωραία πλοκή.