Πώς το «Μία δεύτερη ευκαιρία» της Sharon Stone σου αποκαλύπτει τη γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις

Πώς το «Μία δεύτερη ευκαιρία» της Sharon Stone σου αποκαλύπτει τη γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις

 Μία από αυτές τις συγκλονιστικές ιστορίες είναι και το αποκαλυπτικό βιβλίο «Μία δεύτερη ευκαιρία», το οποίο φέρει την υπογραφή της Sharon Stone και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Ο χρόνος που περνάω καθημερινά στο τρένο, είναι από τις πιο απολαυστικές στιγμές μέσα στην ημέρα μου. Μπορεί η διαδρομή από και προς το γραφείο να περιλαμβάνει πάνω από δέκα στάσεις, να είναι μεγάλη και κάποιες φορές κουραστική, όμως εγώ έχω πάντα για συντροφιά μου την καλύτερη παρέα. Ακριβώς για αυτό, περιμένω υπομονετικά μέχρι να αδειάσει κάποια θέση για να καθίσω αναπαυτικά και να βγάλω από την τσάντα μου το βιβλίο μου. Κάπως έτσι, από τη στιγμή που τα μάτια μου θα αρχίσουν να «τρέχουν» πάνω στις αράδες της σελίδας, ο χρόνος σταματάει και εγώ αρχίζω «ταξιδεύω» σε κόσμους μακρινούς, μέσα από τις λέξεις κάποιου… παραμυθά ενηλίκων.

Παρόλα αυτά, όσο και αν αγαπώ τα μυθιστορήματα δεν χορταίνω να απολαμβάνω αληθινές ιστορίες γραμμένες από τους ανθρώπους που τις έζησαν. Διότι μέσα από αυτά τα βιβλία αναδύεται η βαθύτερη, εσωτερική δύναμη ενός ανθρώπου, ο οποίος βίωσε μία μυθιστορηματική εμπειρία, μία περιπέτεια από αυτές που συναντάμε μόνο στον κινηματογράφο ή τα λογοτεχνικά βιβλία και κατάφερε να την ξεπεράσει για να τη διηγηθεί και να τη μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Μία από αυτές τις συγκλονιστικές ιστορίες είναι και το αποκαλυπτικό βιβλίο «Μία δεύτερη ευκαιρία», το οποίο φέρει την υπογραφή της Sharon Stone και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τρεις λόγους που θα σε πείσουν να αναζητήσεις άμεσα το λογοτεχνικό έργο της διάσημης ηθοποιού, καθώς μέσα από την εσωτερική, πρωτοπρόσωπη αφήγησή της, θα ανακαλύψεις ένα κομμάτι του εαυτού σου ή μία καλή φίλη, την οποία κάθε σύγχρονη γυναίκα χρειάζεται στο πλευρό της.

#1 Διότι μέσα από 304 σελίδες σου μαθαίνει πώς να γεννιέσαι από τις στάχτες σου

«Άνοιξα τα μάτια μου. Ένας άγνωστος έσκυβε πάνω από το πρόσωπό μου σε απόσταση αναπνοής. Με κοίταζε με τόση καλοσύνη, που ήμουν σίγουρη ότι πεθαίνω». Αυτές είναι οι τρεις καθηλωτικές προτάσεις που ξετυλίγουν την αφήγηση της Stone και οι οποίες αργότερα, εξελίσσονται σε μία χειμαρρώδη εξομολόγηση. Οι καθηλωτικές εμπειρίες που πέρασε η γνωστή ηθοποιός και τις οποίες μας αποκαλύπτει μέσα από το βιβλίο της, είναι τα αληθινά περιστατικά που χρησιμοποιεί για να μιλήσει για βαθύτερα συναισθήματα και σημαντικότερες αξίες. Έχοντας διανύσει μία λαμπερή πορεία στο Χόλιγουντ με βραβεύσεις και επιτυχίες, έχοντας βιώσει το «θαύμα» της μητρότητας και συνεχίζοντας να παλεύει σθεναρά για έναν καλύτερο, πιο συμπεριληπτικό κόσμο, γυρίζει τον χρόνο πίσω και μας εκμυστηρεύεται πώς είναι να κοιτάς το τέλος κατάματα και να παίρνεις τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

#2 Γιατί η ζωντανή και πηγαία αφήγησή της είναι γλυκόπικρη, όπως η ίδια η ζωή

Αρκετές από εμάς έχουμε στο μυαλό μας τη Sharon Stone ως την εντυπωσιακή, πετυχημένη ηθοποιό, η οποία μεσουρανούσε στον κινηματογράφο από τα μέσα των 80’s μέχρι τα μέσα των 00’s. Παρόλα αυτά, διαβάζοντας το βιβλίο της «Μία δεύτερη ευκαιρία» θα συνειδητοποιήσεις πως η αγαπημένη σου Sharon Stone, δεν είναι μονοδιάστατη όπως το εξώφυλλο ενός περιοδικού ή η αφίσα ενός blockbuster, αλλά πολύπλευρή και πολύχρωμη. Αυτό αποκαλύπτεται, άλλωστε, μέσα από τις δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις που αποκτά η φωνή της, καθώς εξιστορεί τα βιώματά της. Άλλοτε γίνεται σκληρή, άλλοτε τρυφερή, άλλοτε ανεπιτήδευτα αστεία και μερικές φορές σαρκαστική και σοφή, προσφέροντας στον αναγνώστη μία απολαυστική πρωτοπρόσωπη, ζωντανή, αφήγηση, η οποία σοκάρει για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά της. Με λίγα λόγια, η Sharon Stone σου προσφέρει ένα λογοτεχνικό πόνημα που αντανακλά την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια μίας γυναίκας που «γεύτηκε» την άνοδο και την πτώση, για αυτό η «επίγευση» που σου αφήνει στην τελευταία σελίδα είναι γλυκόπικρη, όπως η ίδια η ζωή.

sharon2

#3 Διότι αποτελεί μία επική, σύγχρονη «ωδή» στο ψυχικό σθένος των γυναικών

Ένας ακόμη λόγος που αξίζει να κάνεις χώρο στο ράφι σου για το νέο βιβλίο της Sharon Stone, είναι το γεγονός πως αποτελεί ένα γενναιόδωρο, inspiring δώρο για κάθε γυναίκα. Μέσα από τις συγκλονιστικές ιστορίες της ηθοποιού αναδύονται πολλά από τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα με τα οποία όλες ερχόμαστε αντιμέτωπες στην καθημερινότητα, ζητήματα για τα οποία έχει μιλήσει δημόσια πολλές φορές στο παρελθόν. Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, η Sharon Stone δεν «κρύβεται» πίσω από τις λέξεις, αλλά μιλάει για όλους και όλα, φέρνοντας στην επιφάνεια ιστορίες από μία δύσκολη παιδική ηλικία, από την περίοδο που καταστράφηκε οικονομικά, από τη «σκοτεινή» πλευρά της πιο λαμπερής πόλης του κόσμου, δηλαδή του Χόλιγουντ. Μέσα από αυτές τις ιστορίες μας δίνει μερικά πολύτιμα μαθήματα ζωής, ενώ συγχρόνως πλέκει μία «ωδή» για το αστείρευτο ψυχικό σθένος των γυναικών, την ισχυρή εσωτερική δύναμη που τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει.

Αν θέλεις, λοιπόν, να επενδύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζοντας ένα βιβλίο που θα σου αλλάξει τη ζωή, τότε το «Μία δεύτερη ευκαιρία» της Sharon Stone που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Ακόμη και αν πιστεύεις πως αυτά που σας χωρίζουν από τη διάσημη ηθοποιό είναι περισσότερα από αυτά που σας ενώνουν, να είσαι σίγουρη πως μέχρι να φτάσεις στο δεύτερο κεφάλαιο, θα έχεις αλλάξει γνώμη!