Πέντε βιβλία που προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις ...

Πέντε βιβλία που προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις ...

Να διαβάσεις προτού γίνουν ταινία.

Xamenos_Paradeisos
Anna_Karenina_
World_War_Z
i_zoi_tou_pi
O_kliros_epese_ston_smaili



Χαμένος Παράδεισος, John Milton -1667

O Alex Proyas θα σκηνοθετήσει την προαιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό όπως την διηγείται ποιητικά ο John Milton. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του Lucifer, θα είναι ο Bradley Cooper οπότε μπορείτε να φαντασιώνεστε κιόλας διαβάζοντάς το.



Άννα Καρένινα, Leo Tolstoy -1877
Η Keira Kneigthly και ο Jude Law στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι επαρκείς λόγοι για να δεις την ταινία του Joe Wright. Αλλά το ερωτικό τρίγωνο που έχει δημιουργήσει ο Tolstoy είναι μια εντυπωσιακή ιστορία που αξίζει να τη διαβάσεις, επίσης.



World War Z, Max Brooks, 2006
Ο υπότιτλος του βιβλίου είναι «Μια προφορική ιστορία για τον πόλεμο των ζόμπι» τα λέει όλα. Η διήγηση γίνεται μέσα από συνεντεύξεις των επιζόντων από τον εν λόγω πόλεμο και ένα λαμπρό καστ που συμπεριλαμβάνει: Brad Pitt, Bryan Cranston και Matthew Fox μεταφέρει την ιστορία στην οθόνη σε σκηνοθεσία Marc Forster.



Η ζωή του Πι, Yann Martel, 2001
Ένα 16χρονο αγόρι, ο Πι Πατέλ, καταλήγει να συμβιώσει με μια τίγρη για 227 μερόνυχτα στην καρδιά του Ειρηνικού. Η αλήθεια μπλέκεται με τη φαντασία και ο Ang Lee κάνει την εκπληκτική ιστορία του Πι ταινία με τον Tobey Maguire.



Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, John Le Carré, 1974
Ο Ψυχρός πόλεμος ανασταίνεται σε αυτό το περίπλοκο μυθιστόρημα του John Le Carré και ο Colin Firth, o Gary Oldman, o Tom Hardy και πολλοί ακόμα αναβιώνουν τις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα και κερδίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας, στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Tomas Alfredson.