H Αγγελική Νικολούλη ονειρεύτηκε τον δολοφόνο

H Αγγελική Νικολούλη ονειρεύτηκε τον δολοφόνο

Μις Μαρπλ, ή Σέρλοκ με τακούνια ή δημοσιογράφος με προσήλωση στην αλήθεια του αστυνομικού ρεπορτάζ, η Αγγελική Νικολούλη θα άξιζε η ίδια έναν συγγραφέα αλά Ρέιμοντ Τσάντλερ να την κάνει ηρωίδα σε νουάρ σελίδες. Όμως όχι. Η γυναίκα που δεν φοβήθηκε ποτέ απειλές, εκφοβισμούς και τον υπόκοσμο ή τις σκοτεινιές της ανθρώπινης ψυχής, έγραψε αυτό τον καιρό της αισθητής απουσίας της απ'την τηλεόραση, ένα μυθιστόρημα φυσικά αστυνομικό, με τον τίτλο «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου».

Η υπόθεση θυμίζει εκείνες τις πραγματικές ιστορίες που εξιχνίασε η Αγγελική και που δε παραμέρισε ποτέ της απ την έγνοια του να βρει πάντα λύση. Τα θύματα ζητούν πάντα δικαίωση απ'αυτήν και ποτέ, μα ποτέ, όπως μου' χει πει στο παρελθόν δεν τα ξεχνάει, δεν τα εγκαταλείπει, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εδώ πρώτα απ όλα, πρωταγωνιστεί η μικρή επαρχιακή πόλη, η όλο μυστήριο, μυστικά και σιωπή.


Σ'αυτήν, ένα βράδυ, εξαφανίζεται μια νεαρή καλλονή. Η αστυνομία και οι γνωστοί της, λένε ότι αφέθηκε στην ευκολία του χρήματος και στην εξαγορά της ομορφιάς της με φτήνια. Η δημοσιογράφος-ερευνήτρια βρίσκεται εκεί και αναζητά απαντήσεις σε πολύπλοκους γρίφους, ακολουθεί ίχνη και σκέψεις και βυθίζεται σε έναν κόσμο με επικίνδυνους και νοσηρούς ανθρώπους. Έρωτας, πάθος, φόνος, μυστήριο. Μια ιστορία απ'αυτές που η Νικολούλη ξέρει καλά πως υπάρχουν ακόμη και στην τελευταία τους λεπτομέρεια. Γιατί η ζωή η ίδια, είναι το πιο καλοστημένο θρίλερ!


Το βιβλίο κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις «Καστανιώτης».