42ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Ξεκινάμε το φθινόπωρο με ένα βιβλίο!

42ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Ξεκινάμε το φθινόπωρο με ένα βιβλίο!

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού μας με μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι και τις 22/9.

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της Πόλης των Αθηνών που διοργανώνει για πάνω από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, φέτος μεταφέρεται στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως. Ο εκδοτικός κόσμος παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή του, σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Την εικαστική φροντίδα αυτής της διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, πραγματοποιείται πληθώρα εκδηλώσεων, ένα ενδεικτικό πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Σας περιμένουμε λοιπόν, στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως , στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας κάθε μέρα έως και τις 22 Σεπτεμβρίου!

Σάββατο 14/9 στις 20.30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Μιχάλης Κουντούρης είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon". Το έργο του «Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επιλέχθηκε ως η καλύτερη γελοιογραφία της χρονιάς που μας πέρασε.

Σάββατο 21/9 στις 20:30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Θανάσης Πέτρου φιλοτέχνησε τα πορτρέτα 59 διάσημων ηθοποιών. Στις σελίδες του άλμπουμ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τους Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis, Judi Dench, John Malkovich, Jeremy Irons, Clint Eastwood, Robert Niro, Isabelle Huppert, Ben Kingsley κ.ά.

Σάββατο 21/9 στις 21:30 μ.μ.
Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο». Πρόκειται για αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φρόσω Ζαγοραίου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θέμης Καρποδίνης κ.ά.. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής κύριος Ερρίκος Μπελιές.

Κυριακή 22/9 στις 12.00 π.μ.
Παρουσίαση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, του παιδικού βιβλίου της κυρίας Ελένης Κόντη «ένα ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 - 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 - 23.00
Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11.00 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ

Είσοδος ελεύθερη