Η Μαργαρίτα όντως, αγαπάει το Cointreau!

Η Μαργαρίτα όντως, αγαπάει το Cointreau!

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Στο Nikki Beach Resort λοιπόν, μας κάλεσαν για να… ξεχάσουμε τη «χυλόπιτα» του Cointreau στη δική μας Μαργαρίτα αλλά και να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από τη γέννηση του ομώνυμου legendary και αγαπημένου μας cocktail με τεκίλα. Ξεκινώντας τη δική μας ιστορία, η δική τους ήταν πολύ πιο παλιά και κάπου ανάμεσα στα δροσερά cocktails και τις παραλλαγές της Margarita, η συζήτηση την έφερε στο προσκήνιο εκείνο το βράδυ. Διότι, όπως αποδείχθηκε, όλοι μας αγαπάμε την αυθεντική Margarita, αλλά κανείς μας δεν ήξερε την πραγματική ιστορία της.

bbb

Η αρχική συνταγή της Margarita λοιπόν, ξεκίνησε σε ένα από τα θρυλικά parties της Margaret Sames, μιας κοινωνικής και elegant Αμερικανίδας της υψηλής κοινωνίας. Σε αυτό το καλοκαιρινό πάρτι του 1948 στο Acalpuco του Mexico, το μόνο που χρειάστηκε να κάνει η Margaret ήταν να αναμείξει τα αγαπημένα της αποστάγματα και να… γράψει ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν η τέλεια συνταγή ενός cocktail με Tequila και Cointreau. Δηλαδή, δύο πολύ απλών αλλά ταυτόχρονα μαγικών γεύσεων της εποχής. Εξάλλου, «Μαργαρίτα χωρίς Cointreau, είναι Μαργαρίτα χωρίς αλάτι!». Κοινώς, λειψή!

leipsi

Από τότε και μέχρι σήμερα, η Margarita έχει «παντρευτεί» με το Cointreau και αυτό το θρυλικό ζευγάρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας celebrity crushes στον χώρο των cocktails! Διότι, μπορεί το Cointreau να ερωτεύτηκε σχεδόν κεραυνοβόλα την τεκίλα, όμως εμείς είμαστε εκείνοι που απολαμβάνουν αυτόν τον έρωτα εδώ και 70 χρόνια.

Όπως λοιπόν, συνέβη το 1948 στο Acalpuco, έτσι και το 2018 από το Nikki Beach Resort στο Πόρτο- Χέλι, δεν έλειψε η τροπική διάθεση, ο ιδιαίτερος αέρας, η ρετρό αλλά σύγχρονη κομψότητα, οι ηλιόλουστες μέρες... αλλά και η πολλή αγάπη να πλαισιώνουν αυτό το old time classic cocktail!

coctail copy

Margarita loves Cointreau... Από το 1948! Το ίδιο και εμείς!