Τρεις ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το Καλοκαίρι!

Τρεις ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το Καλοκαίρι!

Απολαμβάνοντας τις ημέρες του Καλοκαιριού, για πολλούς ανθρώπους οι βόλτες στην πόλη μυρίζουν γιασεμί, έχουν γεύση παγωτό και έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό. Για τους σινεφίλ όμως, οι καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα μυρίζουν ποπ κορν, έχουν γεύση παγωμένης μπίρας και ένα αίσθημα προσμονής για την επόμενη ταινία που θα δουν στους κινηματογράφους.

Επειδή λοιπόν, εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων που ζουν στην πόλη και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως η ζωή είναι καλύτερη όταν απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες στην μεγάλη οθόνη, αλλά και κάτω από τον ξάστερο αττικό ουρανό, παρακάτω θα βρεις τρεις ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το Καλοκαίρι, παρέα με την πιο σινεφίλ μπίρα της πόλης, τη δροσερή Fischer.

«Δέκα ύποπτοι για φόνο» του Ζιλ Πακέ Μπρενέ στο Cine Paris

99999

Σε έναν από τους πιο θρυλικούς κινηματογράφους του κέντρου της Αθήνας, μπορείς πλέον να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία με θέα τον βράχο της Ακρόπολης. Είτε είσαι fan του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, είτε των υπερπαραγωγών του Hollywood, το Cine Paris είναι εδώ για να ικανοποιήσει κάθε σου επιλογή. Εννοείται και το να πιεις μια δροσερή μπίρα Fischer!

mpiraaa

Σε έναν από τους αγαπημένους μας θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, παρακολουθήσαμε μια από τις ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το Καλοκαίρι. Η «Δέκα Ύποπτοι για Φόνο», είναι μια ταινία μυστηρίου βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της θρυλικής Αγκάθα Κρίστι, «Αράχνες στη Σοφίτα». Με πρωταγωνιστές τους Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Κριστίνα Χέντρικς και Τζίλιαν Άντερσον, η υπόθεση της ταινίας θέλει έναν ιδιωτικό ερευνητή, να καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας. Ειδικά, η πρώην ερωμένη του…

Γιατί να τη δεις; Διότι, η Αγκάθα Κρίστι, το Cine Paris και η πιο σινεφίλ μπίρα Pilsner, θα σου χαρίσουν την τέλεια ιστορία θερινής νυκτός.

«Η ημέρα της επιστροφής μου» του Τζέιμς Μαρς στο Cine Δεξαμενή

deksameniiii

Το Cine Δεξαμενή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά στέκια όλων των Αθηναίων. Βρίσκεται στους πρόποδες του Λυκαβηττού και ακριβώς ανάμεσα από την πλατεία της Δεξαμενής και το ομώνυμο καφέ, παραδοσιακού τύπου με τα κλασικά μικρά τραπεζάκια. Αυτός θα μπορούσε να είναι κι ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξεις να δεις μια ταινία εκεί, καθώς μπορείς άνετα να κατέβεις κάτω και να συζητήσεις την ταινία μαζί με ακόμη μία… παγωμένη μπίρα!

pagwmenhhhhh

Τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του Καλοκαιριού, συμπληρώνει η νέα ταινία του Τζέιμς Μαρς, «Η ημέρα της επιστροφής μου». Η ιστορία της μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, όπως ακριβώς και το θερινό σινεμά της Δεξαμενής. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Crowhurst λοιπόν, το 1968, αυτός ο ερασιτέχνης ιστιοπλόος αποφάσισε να λάβει μέρος στον αγώνα Sunday Times Golden Globe Race με την ελπίδα να γίνει ο πρώτος στην ιστορία, ο οποίος γύρισε την υφήλιο μόνος του σε ιστιοπλοϊκό και… χωρίς καμία στάση! Με ένα μισοτελειωμένο σκάφος αφήνει την οικογένεια και τη δουλειά του για ένα άκρως επικίνδυνο, αλλά και αρκετά μοναχικό ταξίδι. Η ιστορία αυτή, που έρχεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φερθ, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζόναθαν Μπέιλι, Άντριαν Σίλερ, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Crowhurst κατά τη διάρκεια της επικής διαδρομής του, παραμένει ακόμη και σήμερα, ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια της σύγχρονής ιστορίας.

istoriasss

Γιατί να τη δεις; Διότι είναι μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν, αλλά πολλοί θα συζητούν αυτό το Καλοκαίρι.

«Η Απαγωγή» του Μαρ Ταργκαρόνα στο Cine Αμαρυλλίς (ή στο Σινέ Μπομπονιέρα)

mpompniera

Ανάμεσα στα καταπράσινα πάρκα της Κηφισιάς ή στο πιο όμορφο βοτσαλωτό θερινό της πόλης, η νέα ταινία ισπανικής παραγωγής είναι το απόλυτο must αυτού του Καλοκαιριού. Παρέα με μια παγωμένη μπίρα Fischer λοιπόν, τις καλύτερές σου φίλες και τη δροσιά των Cine Αμαρυλλίς ή Σινέ Μπομπονιέρα, «Η Απαγωγή» είναι το θρίλερ που θα σε καθηλώσει.

kathilwsei

Τη λίστα, λοιπόν, συμπληρώνει η ισπανική ταινία, «Η Απαγωγή» με τους Μπλάνκα Πορτίγιο, Αντόνιο Ντετσέντ, Βιθέντε Ρομέρο. Ιδανική για όσους αγαπούν τα θρίλερ, αλλά και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, η υπόθεση της ταινίας κινείται γύρω από μια επιτυχημένη δικηγόρο, η οποία μαθαίνει πως μόλις άφησαν ελεύθερο έναν βασικό ύποπτο για την απαγωγή του γιου, λόγω έλλειψης στοιχείων. Η Πατρίσια ντε Λούκας αποφασίζει να καταφύγει σε έναν παλιό γνωστό και σε αδιαφανείς μεθόδους για να προστατεύσει το παιδί της κι εσείς θα μάθετε τι θα πει πραγματική αγωνία, χωρίς να έχετε καμία αγωνία για το πόσο παγωμένη θα είναι η ξεχωριστή γεύσης της πιο σινεφίλ μπίρας του Καλοκαιριού.

kalokiariou

Γιατί να τη δεις; Διότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσεις νάτσος με τυρί και μια παγωμένη μπίρα, ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο του πιο δροσερού θερινού της Αθήνας