Belvedere Smogóry Forest Vs Belvedere Lake Bartężek: Τα terroirs που πρέπει να ανακαλύψεις

Belvedere Smogóry Forest Vs Belvedere Lake Bartężek: Τα terroirs που πρέπει να ανακαλύψεις

Πώς θα κάνεις την κατάλληλη - για εσένα - επιλογή;

Είτε λατρεύεις τα γαλλικά είτε ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν αντέχουν να ακούν τη συγκεκριμένη γλώσσα, το σίγουρο είναι πως υπάρχει μια λέξη γαλλικής προέλευσης, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ποιότητα και από εδώ και στο εξής, θα την ακούς συχνά. Ο λόγος για το terroir!

Για να μην πιαστείς «αδιάβαστη», λοιπόν, στη νέα συνάντηση με την παρέα σου, την επόμενη έξοδο ή το νέο επαγγελματικό ραντεβού, καλό είναι να «μελετήσεις» το θέμα των terroirs. Θα διαπιστώσεις πως, εκτός από ενδιαφέρον είναι και απολαυστικό, αφού αφορά σε δύο νέες γευστικές βότκες σίκαλης οι οποίες είναι το νέο «talk of the town» τις τελευταίες ημέρες.

Μα τι είναι το terroir;

Ξεκινάμε από τα βασικά, δηλαδή προσπαθώντας να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε την έννοια του terroir! Εν συντομία, αξίζει να αναφέρουμε πως η ετυμολογία της εν λόγω λέξης παραπέμπει στη λέξη «terre» που σημαίνει «γη» στα γαλλικά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συγκεκριμένη περιοχή, για μεμονωμένα κτήματα στα οποία καλλιεργείται ένα ποιοτικά ανώτερο προϊόν.

Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, τα κτήματα αυτά βρίσκονται στην Πολωνία και το προϊόν που μας ενδιαφέρει είναι η σίκαλη Diamond Dankowskie, που περιέχεται στις δύο νέες Belvedere Single Estate Rye Vodkas: Τη Smogóry Forest και τη Lake Bartężek. Εμείς τις γνωρίσαμε πρόσφατα από κοντά, τις γευτήκαμε και καταλάβαμε αμέσως γιατί τις τελευταίες ημέρες το θέμα των terroirs έχει επανέλθει στο προσκήνιο… πιο δυναμικά από ποτέ!

Γιατί η σίκαλη Diamond Dankowskie έχει τόση σημασία;

Αφού έμαθες τι εστί terroir, ήρθε η ώρα να ενημερωθείς σχετικά με τη σημασία της… σίκαλης! Ναι, το κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και φυσικά οι καλλιεργητές, επηρεάζουν τη γεύση της σίκαλης που περιέχει η βότκα που απολαμβάνεις. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά, ωστόσο, στην περίπτωσή μας είναι το ότι οι δύο νέες βότκες της Belvedere έχουν διαφορετική γεύση παρά το γεγονός ότι περιέχουν την ίδια πρώτη ύλη: Την κορυφαίας ποιότητας σίκαλη Diamond Dankowskie!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι απλούστατα η σίκαλη αναπτύχθηκε σε δύο ξεχωριστά terroirs. Πράγματι, τόσο η Smogóry Forest όσο και η Lake Bartężek, έχουν εντυπωσιακά διαφορετικό χαρακτήρα η μία από την άλλη, γεγονός που σίγουρα αποδεικνύει την ικανότητα της βότκας να εκδηλώνει πολλά διαφορετικά γευστικά προφίλ. Αυτό ακριβώς σημαίνει «απόσταγμα terroir»!

τεροιρρρρ

Πώς θα κάνεις την κατάλληλη - για εσένα - επιλογή;

Το ποιο terroir θα επιλέξεις, εξαρτάται από τις γεύσεις που προτιμάς και φυσικά, τη διάθεσή σου! Εμείς απολαύσαμε και τις δύο νέες Belvedere Single Estate Rye Vodkas και από την πρώτη κιόλας γουλιά, καταφέραμε να γευτούμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καθεμιάς.

Για παράδειγμα, η Belvedere Smogóry Forest έχει έντονα αρώματα θαλασσινού αέρα, φρυγανισμένου ψωμιού σίκαλης και καραμέλας και μας φέρνει στο νου εικόνες και αισθήσεις πυκνού δάσους που κυριαρχεί στο terroir της. Με λίγα λόγια, είναι μια βότκα με απολαυστικό χαρακτήρα, ο μοναδικός χαρακτήρας της οποίας αναδεικνύεται ιδανικά, όταν καταναλώνεται με πάγο. Μια γουλιά αρκεί πραγματικά για να νιώσεις πού και πώς παρασκευάζεται!

Όσον αφορά τη Belvedere Lake Bartężek, είναι δροσερή και απαλή, όπως οι χιλιάδες παγωμένες λίμνες που περιβάλλουν την περιοχή στην οποία παράγεται η σίκαλη που περιέχει. Φρέσκια και αρωματική, με νότες φρεσκοκομμένης σίκαλης, γρασιδιού και ίχνους αμυγδάλου: Είναι μια βότκα που θέλεις να την απολαύσεις σκέτη, ένα ποτό που εμείς θα σερβίραμε σίγουρα «on the rocks»!

rocksssss

Τώρα που ανακάλυψες τα πιο εκλεπτυσμένα και ξεχωριστά terroirs και έμαθες τα πάντα για την ουσία τους, μπορείς να κάνεις και μόνη σου τις δικές σου επιλογές -και να μην πιαστείς ξανά «αδιάβαστη». Να θυμάσαι, πως τα πάντα είναι θέμα προτιμήσεων και στην περίπτωση των Belvedere Smogóry Forest Vs Belvedere Lake Bartężek… τοποθεσίας!