Τα 5 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα 5 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Πέντε ιδέες από εμάς για εσάς, ώστε αυτή η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου να σας μείνει πραγματικά αξέχαστη και να είναι όντως ξεχωριστή.

Η «μέρα των ερωτευμένων» πλησιάζει –αν κι εμείς πιστεύουμε πως άπαξ και είσαι ερωτευμένος δεν χρειάζεσαι ειδικές μέρες για να το γιορτάσεις, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα- και όσες δεν έχετε σκεφτεί ακόμα που θα βγάλετε τον καλό σας (ή έστω να τον παρασύρετε ώστε να σας βγάλει αυτός), καλό θα ήταν να το επισπεύσετε λίγο και να αποφασίσετε ώστε να προλάβετε να οργανώσετε όλη την έξοδο. Εμείς, επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι και σας νοιαζόμαστε, σκεφτήκαμε πέντε ιδέες για εκείνη τη μέρα, πέντε ρομαντικά ραντεβού για εσάς και το ταίρι σας, που όμως δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Γιατί καλά τα εστιατόρια και τα ακριβά δείπνα υπό το φως τον κεριών, αλλά εντάξει, βαριόμαστε πλέον λίγο. Ακολουθεί λοιπόν ένα top5 εναλλακτικών ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που σας υποσχόμαστε πως δεν υστερούν καθόλου σε ρομαντισμό από τα κλασικά.


Πηγαίνετε σε ένα Burlesque Show

Δεν εννοούμε ένα κοινό στριπτιζάδικο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με ποτά-καθαρή αμόλυβδη και περίεργους τύπους στις γωνίες. Μιλάμε για ένα αυθεντικό Burlesque show, της παράδοσης του Moulin Rouge, με γνήσιο ερωτικό χαρακτήρα και παραστάσεις σε στυλ cabaret και variete. Μπορεί να πρόκειται για ένα μέρος που θα προκαλούσε αμηχανία σε κάποιους που βγαίνουν πρώτη φορά ραντεβού, αλλά για ένα ζευγάρι που είναι καιρό μαζί να είστε σίγουρη πως θα αποτελέσει μια τονωτική, συναρπαστική και γοητευτικά «παρηκμασμένη» εμπειρία, πόσο μάλλον πρωτότυπη και αξιομνημόνευτη.

Επισκεφτείτε το Αστεροσκοπείο

Αντί εκείνη τη μέρα να ανταλλάξετε φράσεις όπως «θα σου χαρίσω τ' άστρα», «θα σε πάω μια βόλτα στο φεγγάρι», «σ' αγαπώ μέχρι τ΄αστέρια» και άλλα αστροφυσικής κατεύθυνσης κοπλιμέντα, δεν είναι καλύτερα να τα κάνετε στην πράξη; Και μιας και το διάστημα, με ότι υπάρχει σε αυτό, πέφτει κομματάκι μακριά, επισκεφτείτε το πλησιέστερο που μπορείτε να βρείτε σε αυτό, το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι κρασί και πηγαίνετε να πιάστε δύο καλές θέσεις μέσα στο Αστεροσκοπείο, περνώντας όση ώρα θέλετε κοιτάζοντας το πανέμορφο αυτό χάος που υπάρχει πάνω από τα κεφάλια μας. Το έκανε και ο Ross με την Rachel στο πρώτο τους ραντεβού στα «Φιλαράκια», ποιοι είστε εσείς να το σνομπάρετε;

Ανεβείτε στα τελεφερίκ της Πάρνηθας

Αφήστε για αλλαγή τα επί του εδάφους μέρη και δοκιμάστε τα εναέρια. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, μια βόλτα μέχρι την Πάρνηθα θα κάνει τη δουλειά της. Διαλέξτε ποια ώρα της μέρας θέλετε, το ηλιοβασίλεμα ή πιο αργά τη νύχτα για να χαζέψετε τον βραδινό ουρανό, πάρτε μαζί σας εφόδια, ένα κρασί, ένα γλυκό, ότι σας κάνει όρεξη (μην πάρετε όμως ένα ταψί κανελόνια, δεν νομίζουμε να σας αφήσουν να τα βάλετε μέσα), πηδήξτε μέσα σε ένα τελεφερίκ και «αιωρηθείτε» πάνω από το δάσος της Πάρνηθας με θέα όλη την Αθήνα.Καλού κακού όμως, κοιτάξτε πρώτα το δελτίο καιρού για τις 14/2, γιατί αν τα μποφόρ ξεπερνούν τα 7, η εμπειρία δεν θα είναι τόσο ρομαντική...

Πηγαίνετε στο πάρκο για πικ-νικ

Ξεχάστε για λίγο την κλασική νυχτερινή έξοδο και κάντε το ραντεβού σας μέρα-μεσημέρι. Τώρα που οι αλκυονίδες μέρες έχουν φέρει την άνοιξη πριν την ώρα της, έστω και για λίγο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνεται και πηγαίνετε να ξαπλώσετε στα γρασίδια και να ρουφήξετε λιακάδα και καθαρό αέρα. Πάρτε το καρό σας τραπεζομάντηλο, τα απολύτως απαραίτητα για ένα ρομαντικό «τραπέζι», ακόμα και το mp3 σας αν θέλετε μουσική υπόκρουση, φυσικά τον καλό σας, και περάστε την πιο όμορφη μέρα των ερωτευμένων –μέρα, όχι νύχτα. Εννοείται πως αντί για πάρκο μπορείτε να μεταφέρετε το πικ-νικ σας σε μια παραλία.

Πηγαίνετε μαζί στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η μέρα των ερωτευμένων, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να κάνετε κάτι «γλυκανάλατο», ούτε να βάλετε τα βαφτιστικά σας και να πληρώσετε ένα σκασμό λεφτά, για να πείτε πως την γιορτάσατε δεόντως. Ντυθείτε απλά, πάρτε τον σύντροφό σας και πηγαίνετε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αφού κάνετε τη περιήγησή σας στο μουσείο και θαυμάσετε τα εκθέματα, πηγαίνετε να κάτσετε στο εστιατόριο του μουσείου, το οποίο έχει εκπληκτικό φαγητό σε φιλικές τιμές και βλέπει στην Ακρόπολη. Απολαύστε το φαγητό σας και την ατμόσφαιρα και μετά κάντε μια βόλτα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, τον πιο όμορφο δρόμο της Ελλάδας, συνεχίζοντας προς τον λόφο της Πνύκας, χαζεύοντας αγκαλιά την πόλη σας από μια διαφορετική οπτική γωνία από αυτήν που έχετε συνηθίσει.