Συναυλία της Λίας Βίσση «Ανοιχτές πληγές της Ευρώπης» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γωγώ Φούντα
Συναυλία της Λίας Βίσση «Ανοιχτές πληγές της Ευρώπης» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΙΜΚ για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Λίας Βίσση «Ανοιχτές Πληγές της Ευρώπης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΙΜΚ για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "WhiteBreath" σε σενάριο, σκηνοθεσία & μουσική του Τάσου Αλαμάνου και μοντάζ του Δημήτρη Ζόγκα, στην οποία παίζουν οι Δημήτρης Μαζιώτης, Ζαχαρίας Ρόχας, Στράτος Τζώρτζογλου, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Δημήτρης Γλαρός και Παναγιώτης Μάρθας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συναυλία όπου η Λία Βίσση παρουσίασε 3 Lamenti Musicali για ορχήστρα εγχόρδων και 8 τραγούδια για φωνή και έγχορδα σε μουσική δική της και στίχους του Αριστείδη Γιαγιάννου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Πατρών, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

Τα τραγούδια που ερμήνευσε στη συναυλία η Λία Βίσση, συμπεριλαμβάνονται στο νέο cd «9 Βήματα στον ορίζοντα», που κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αυλός».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία – Σπίτι της Κύπρου, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδας