H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά σήμερα! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά σήμερα! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών

Η έναρξη του αγαπημένου πλέον θεσμού θα γίνει στον πεζόδρομο της Θησέως στο κέντρο της πόλης!

Τι είναι για σένα η μουσική;

Για εμάς είναι η ευκαιρία να μετατρέψουμε τον πεζόδρομο της Θησέως σε έναν συναυλιακό χώρο και να δώσουμε στον κόσμο τη χαρά να απολαύσει αγαπημένες Αθηναϊκές μπάντες σε ένα εορταστικό μουσικό διήμερο για όλα τα γούστα!

Είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 19 Ιουνίου
18:00-19:30 Dead Hoofers
19:30-20:30 The Swingouts
20:30-22:00 Black Cotton Doll Quartet
22:00-23:00 Athens Swing Cats
23:00-00:00 JazzMatazz

Παρασκευή 20 Ιουνίου
18:00-19:30 Athens Boogie
19:30-21:30 Babi Bone Project
21:00-22:30 Dj Alex K (last drive)
22:30-00:00 The Misty Blue Boys


Οι καλλιτέχνες:

-The Dead Hoofers

Οι "The Dead Hoofers" είναι ένα μουσικό σχήμα που σκοπό έχει την αναβίωση της Swing μουσικής των δεκαετιών του 1930 και 1940. To ρεπερτόριό τους αποτελείται από συνθέσεις που έχουν ερμηνεύσει οι Count Basie, Benny Goodman, Charlie Christian, Louis Armstrong, Lester Young, Billie Holiday, Peggy Lee κ.α.

-The Swingouts

Είναι στο χώρο του swing εδώ και τρία χρόνια και με επίκεντρο το συγκεκριμένο είδος μουσικής ασχολούνται και διοργανώνουν από ένα ολιγόλεπτο χορευτικό 1-2 ζευγαριών μέχρι σεμινάριο χορού, από μια ωραία βραδιά με DJ μέχρι μεγάλα πάρτυ με ασταμάτητο χορό, από μονοήμερη εκδρομή σε βουνό μέχρι καλοκαιρινές διακοπές.
Από την πρώτη τους μέρα μέχρι και σήμερα ο στόχος τους παραμένει η διασκέδαση και η δημιουργία ενός μεγάλου χαμόγελου στα χείλη όλων όσων τους ακολουθούν.

-Black Cotton Doll Quartet - www.ioannatsagari.com

Εκρηκτικό κοκτέϊλ υψηλής μουσικότητας και σαγηνευτικού αισθησιασμού. Κεντρικό πρόσωπο η Black CottonDoll, μια ξεχωριστή Jazz ερμηνεύτρια, φτιαγμένη από την στόφα και τα υλικά μίας αληθινής jazz ντίβας, όπου ο λυρισμός και ο ρυθμός ρέει στο αίμα της αβίαστα προσφέροντας απλόχερα κατάθεση ψυχής σε κάθε της εμφάνιση. Με μόλις ενάμιση χρόνο στη μουσική σκηνή, ξεκινώντας αυτοδίδακτη στην αρχή, κατάφερε το ακατόρθωτο. Η αναπτυγμένη έμφυτη μουσική αντίληψη και αισθητική της, η ανήσυχη φύση της για συνεχή εξέλιξη και δημιουργία σε συνδυασμό με την έντονη μουσικότητα της, το μοναδικό χρώμα και σπάνια μεγάλο εύρος της φωνής της συντέλεσαν να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα στη μουσική σκηνή αψηφώντας χρονικά και μουσικά όρια. Τα παιχνίδια της φωνής της και οι γεμάτες πάθος ερμηνείες της είναι ήδη γνωστές στην Αθήνα, Ελλάδα και Λονδίνο. Την μουσική της έχουν φιλοξενήσει μουσικές σκηνές, φεστιβάλς αλλά και ιδαίτεροι καλλιτεχνικά χώροι Εμπνευσμένη από μεγάλες κυρίες της Jazz και φωνητικά ακραίους καλλιτέχνες όπως η Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Rachelle Ferrell, Maria Joao, Nina Simone , Layla Hathaway, Erica Badu, Υoun Sun Nah and Dee Dee Bridgewater, η Black Cotton Doll έχοντας την Blues Jazz kαι Soul μουσική στη ψυχή της, το Swing και RnB ρυθμό στο σώμα της και τις ανατολίτικες της ρίζες στο αίμα της ερμηνεύει αγαπημένα Τζαζ Standards αλλά και τραγούδια που την εκφράζουν μουσικά με μοναδικές ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς υπογράφοντας πάντα το προσωπικό της style. Tίποτα δεν ακούγεται το ίδιο μετά τις ερμηνείες και ενορχηστρώσεις της Black Cotton Doll

-Athens Swing Cats Dance Company

Οι 'Athens Swing Cats' είναι επαγγελματίες Lindy hop χορευτές, χορογράφοι και δάσκαλοι με σημαντική αναγνώριση στο εξωτερικό (εμφανίσεις και ρεπορτάζ στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα BBC, CNN, ASSOCIATED PRESS, CHINA CENTRAL, JEWISH ONE, πρωτοσέλιδο στην Τουρκική HURRIYET). Εδώ κι ένα χρόνο διδάσκουν & στο εξωτερικό με συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ και σεμινάρια. Είναι μαθητές του διάσημου χορογράφου του Broadway, Ryan Francois, και στόχος τους είναι η διάδοση του Swing με οσο περισσότερο κόσμο γίνεται! Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια έχουν ήδη μία πολύ μεγάλη λίστα με συνεργασίες με σημαντικούς φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

-JazzMatazz

Στήνοντας, κάθε φορά, ένα γνήσιο jazz πανυγήρι, οι JazzMatazz βουτάνε στις αρχές του αιώνα, ξεσκονίζουν τα πιο κουλ jazz standards, ξανασυναρμολογούν ελληνικά oldies, και γράφουν κομμάτια για το αβέβαιο σήμερα, για τα μοντέρνα Πείνα(π) γκέρλς, για αυτούς που δεν χάνουν την όρεξη και το πείσμα τους.

-Athens Boogie

Οι Athens Boogie είναι μια χορευτική ομάδα στη καρδιά της Αθήνας. Έχει ως στόχο την προώθηση του χορού και της μουσικής Rockn'Roll και Swing, διαδίδοντας τις φιγούρες και την κουλτούρα της εποχής από το '20 έως το '50. Eνώνουν αυτά τα δύο είδη και το πάθος για χορό σε μια διαφορετική, διασκεδαστική εμπειρία.

-Babi Bone Project

Babi Bone Project (BBP) είναι το προσωπικό όχημα του Babi Bone (Rockin' Bones, The Earthbound). Έχοντας συγκεντρώσει υλικό εδώ και αρκετά χρόνια, αποφάσισε το 2012 να προχωρήσει στη δημιουργία ενός surf σχήματος με τη βοήθεια της rhythm section των Earthbound (Σπύρος Δουλγερίδης – ντραμς, επίσης μέλος των Rockin' Bones, και Πάνος Τομαράς – μπάσο, μέλος των Swing Shoes). Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από το punk και, εκτός από κλασικά και πρωτότυπα οργανικά surf κομμάτια, παίζουν country standards, θέματα από ταινίες και πρωτότυπες συνθέσεις με ΠΟΛΛΗ ενέργεια και ένταση.

-The Misty Blue Boys

Εμφανίστηκαν στην ελληνική ροκ σκηνή το 2005, σαν συνέχεια των Speedballs που προϋπήρχαν από το 2000.
Τα μέλη της μπάντας προέρχονται από πιο παλιά συγκροτήματα όπως,The Rockin Bones,Rockets και έχουν συνεργαστεί με τα πιο πολλά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής.
Η μουσική που παίζουν είναι ένα κράμα από blues,rock 'n' roll,punk,swing, που μιξαροντας όλες αυτές τις επιρροές βγαίνει ο Ηχος που χαρακτηρίζει τους MBB.
Μέσα στον επόμενο χρόνο και αφού ολοκληρώσουν και την καλοκαιρινή περιοδεία τους θα κυκλοφορήσουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους