James Bond και Indiana Jones εναντίον εξωγήινων

James Bond και Indiana Jones εναντίον εξωγήινων

Γιατί όταν μιλάμε για ταινίες του Hollywood, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο mashup χαρακτήρων και κλασικών θεμάτων του αμερικάνικου κινηματογράφου που έχει γίνει ποτέ και η αλήθεια είναι πως δεν μας εκπλήσσει και τόσο, μάλλον άργησαν και να το σκεφτούν.

Το sci-fi και το western συναντιούνται σε μια τιτάνια παραγωγή με άμεσα εμπλεκόμενο τον «δάσκαλο» του είδους, Steven Spielberg, σκηνοθέτη τον ειδικό σε μεταφορές κόμικς στη μεγάλη οθόνη, Jon Favreau, και πρωταγωνιστές δύο ηθοποιούς που έχουν παίξει δύο από τους χαρακτηριστικότερους ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, τον Harrison Ford (Indiana Jones) και τον Daniel Craig (James Bond). Ο τίτλος ενός τέτοιου έπους δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον προφανή. «Cowboys & Aliens».

Το σενάριο είναι απλό αλλά ευφυές. Ο Jake Lonergan (Craig), ένας ατίθασος επαναστάτης, ξυπνά σε μια παράξενη πόλη ως καταζητούμενος. Το μόνο πρόβλημα όμως, είναι πως δεν μπορεί να θυμηθεί από πού ήρθε και τι έχει κάνει. Ο Συνταγματάρχης Woodrow Dolarhyde (Ford), ένας ψυχρός τύραννος, τον αιχμαλωτίζει, γεγονός το οποίο, για κάποιον άγνωστο λόγο, προκαλεί μια επίθεση από το πουθενά, από εξωγήινους που έρχονται με απειλητικές διαθέσεις από το διάστημα. Τότε οι δύο αντίπαλοι αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξολοθρεύσουν τους εισβολείς, αλλά και για να βρουν μια απάντηση σε όσα συμβαίνουν.

Μπορεί να μην σας φαίνεται τόσο ευφυές με μια πρώτη ματιά, αν σκεφτείτε όμως τις ορδές φανατικών των δύο ειδών κινηματογράφου που θα εναρμονιστούν στη ταινία, καθώς και τους άπειρους θαυμαστές των δύο πρωταγωνιστών, μάλλον θα αλλάξετε γνώμη. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο πως στη ταινία θα συμμετέχει και η σταρ του «Tron» αλλά και του «House MD», Olivia Wilde, οπότε καλό θα ήταν να προσθέσετε μερικές χιλιάδες φανατικών (αντρών) ακόμα.

Το «Cowboys & Aliens» πρόκειται να βγει στις αίθουσες στις 29 Ιουλίου 2011 και μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το trailer που ακολουθεί.