H πρωταγωνίστρια του «Pulp Fiction», Uma Thurman απονέμει το «FILMMAKER AWARD»

H πρωταγωνίστρια του «Pulp Fiction», Uma Thurman απονέμει το «FILMMAKER AWARD»

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Uma Thurman απένειμε το “Filmmaker Award”, στο πλαίσιο του 12ου ετήσιου Zurich Film Festival (ZFF). Το βραβείο των 100.000 Ελβετικών φράγκων μοιράστηκαν οι ταινίες “Fortuna” του Germinal Roaux (VEGA Film, Need Productions) και “Das Blue Note Projekt” (The Blue Note Project) της Sophie Huber (Mira Film GmbH), κατά τη διάρκεια του gala δείπνου “For the Love of Cinema” που παρέθεσε η IWC. Το βραβείο που θεσμοθετήθηκε από τον Οργανισμό για την Προώθηση του Ελβετικού Κινηματογράφου, στοχεύει στην υποστήριξη Ελβετικών παραγωγών που βρίσκονται σε στάδιο production ή post-production. Μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων από τους χώρους των media, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού Ολυμπιονίκη Fabian Cancellara, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διεξήχθη στο εστιατόριο AURA της Ζυρίχης.

Η ενσάρκωση του ρόλου της Mia Wallace, της γυναίκας ενός γκάνγκστερ, στην ταινία του Quentin Tarantino “Pulp Fiction” χάρισε στην ηθοποιό την υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ενώ παράλληλα σηματοδότησε τη δυναμική της είσοδο στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία. Η αστέρας του Hollywood απένειμε χθες το φετινό “Filmmaker Award” στη Ζυρίχη, προσκεκλημένη από την IWC Schaffhausen. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να υποστηρίζουμε κινηματογραφικές παραγωγές με όλους τους δυνατούς τρόπους, κάνοντας έτσι τη διαφορά. Είναι συνεπώς μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ για να απονείμω αυτό το βραβείο στην Ελβετική κινηματογραφική βιομηχανία και τους ηγέτες της», δήλωσε η Uma Thurman.

Uma Thurman

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η κριτική επιτροπή επέλεξε δύο νικητές από τις 5 υποψήφιες ταινίες και ντοκιμαντέρ που έλαβαν μέρος. Το μεγάλο βραβείο των 75.000 ελβετικών φράγκων κέρδισε ο σκηνοθέτης Germinal Roaux για την ταινία του “Fortuna” (VEGA Film, Need Productions). Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Fortuna, ενός 14 χρονου κοριτσιού από την Αφρική που φτάνει στην Ελβετία λόγω μιας αλλαγής στο δρομολόγιο που ακολουθούσε και αναγκάζεται να περάσει το χειμώνα σε ένα μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, μέχρι να βγει η απόφαση για την άδεια παραμονής της στην Ελβετία. Στην ασπρόμαυρη αυτή ταινία, ο Bruno Ganz παίζει το ρόλο του υπευθύνου στο μοναστήρι.

672076831 HC 9690 DC29A713B1E89B99AB78A579FFAAB624 1