Zombies εποχής με κρινολίνα

Zombies εποχής με κρινολίνα

Δύο από τους πιο εμβληματικούς και θρυλικούς ηθοποιούς της Αγγλίας, πρόκειται να παίξουν σε μια νέα ταινία εποχής. Με ζόμπι.

Η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει τον τρόπο της να χρησιμοποιεί και να ξαναχρησιμοποιεί τις εκάστοτε τάσεις που πουλάνε στον κόσμο, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, τόσο για να μην κουράζει όσο όμως και για να «πιάνει» διαφορετικά και περισσότερα κοινά.

Αυτή τη φορά όμως, κάποια μυαλά εκεί στο Hollywood το πήγαν λίγο πιο μακριά το θέμα, μπλέκοντας δύο είδη ταινιών που, φαινομενικά τουλάχιστον, δεν έχουν καμία σχέση. Τις ταινίες εποχής με τις ταινίες για zombie. Όχι μόνο αυτό, λες και δεν είναι αρκετό, αλλά πηγές λένε πως πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτή τη ταινία θα έχουν δύο από τα «ιερά τέρατα» του βρετανικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο Ian McKellan και η Judi Dench.

Πρόκειται για το «The Curse of the Buxom Strumpet», μια ιστορία που διαδραματίζεται στον 18ο αιώνα, όταν κάποια στιγμή ξεσπά μια «επιδημία» με zombies. Βέβαια το σενάριο δεν είναι και τόσο άγνωστο, μιας και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το best-seller βιβλίο του 2009 του συγγραφέα Seth Grahame-Smith, «Pride and Prejudice and Zombies», το οποίο μπλέκει το κλασικό μυθιστόρημα της Jane Austen με τους ζωντανούς νεκρούς –και του οποίου η μεταφορά στον κινηματογράφο είναι ήδη στα σκαριά.

Κανείς δεν ξέρει ακόμα το ακριβές στόρι της ταινίας, αν όμως πάρουμε ως βασικό στοιχείο τον τίτλο της, ο οποίος σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Η Κατάρα της Εταίρας με το Μεγάλο Στήθος», σε συνδυασμό με την βασική ιδέα και το cast των ηθοποιών, το μόνο σίγουρο είναι πως πεθαίνουμε να την δούμε.