Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα: Ο «Τιτανικός» θα βγει σε 3D

Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα: Ο «Τιτανικός» θα βγει σε 3D

Με αφορμή το κλείσιμο των 100 χρόνων από τη πρώτη, και τελευταία, πλεύση του θρυλικού πλοίου, ο James Cameron αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τον «Τιτανικό» σε 3D μορφή.

Μετά από το «Ghosts of the Abyss» και το «Avatar», θα μπορούσε να πει κανείς πως ο James Cameron παίζει τη τέχνη του 3D στα δάχτυλα, έχοντας ανεβάσει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη για όσους θέλουν να κάνουν μια ταινία με τρισδιάστατη απεικόνιση –την τελευταία, κουραστική, μόδα στη σκηνοθεσία, δηλαδή.

Πριν όμως από όλα αυτά, ο Cameron, πίσω στο 1997, είχε γράψει και σκηνοθετήσει μια ταινία που έμελλε να μείνει στην ιστορία, τόσο του κινηματογράφου όσο και των box office, όχι τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο για την εξιστόρηση ενός από τα μεγαλύτερα ρομάντζα όλων των εποχών, μέσα σε ένα πλοίο που έκανε το τραγικότερο ταξίδι όλων των εποχών.

Ο «Τιτανικός» του Cameron βύθισε (φτηνό αστείο) έναν ολόκληρο πλανήτη στο κλάμα όταν ο «Jack» του Leonardo DiCaprio πέθανε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, κρατώντας το χέρι της αγαπημένης του Rose-Kate Winslet, και αφήνοντάς μας όλους με την αιώνια απορία «μα καλά, δεν μπορούσε να κάνει λίγο πιο 'κει και αυτή να ανέβει το παιδί στη σανίδα;».

Προς τιμήν λοιπόν της 100ης επετείου της παρθενικής πλεύσης του πραγματικού Τιτανικού στις 6 Απριλίου του 2012, η Paramount Pictures και η Twentieth Century Fox αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν την θρυλική ταινία με τα 11 βραβεία Oscar (από ένα σύνολο 14 υποψηφιοτήτων) και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες όλων των εποχών, ανήμερα της επετείου και σε μορφή 3D.

Σε μια σχετική δήλωση, ο Cameron είπε: «Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που δεν πρόλαβε να δει ποτέ τον «Τιτανικό» όπως έπρεπε να τον δει, στη μεγάλη οθόνη. Και αυτός θα είναι ο «Τιτανικός» όπως δεν τον έχει ξαναδεί κανείς, σε εκ νέου ψηφιακή ανάλυση και, με αρκετό κόπο, τροποποιημένος σε 3D. Κρατώντας άθικτη τη συναισθηματική του δύναμη και με τις εικόνες του πιο ισχυρές από ποτέ, αυτή θα είναι μια επική εμπειρία τόσο για τους φανατικούς όσο και για τους νεοφερμένους».

Ξεθάψτε, λοιπόν, τα μπλουζάκια σας με τις σιδεροτυπίες του Leo και της Kate πάνω στη πλώρη του «Τιτανικού» και ετοιμαστείτε για τρισδιάστατα δάκρυα υπό τους ήχους του «My Heart Will Go On».