Φεστιβάλ Καννών 2011: Οι μεγάλοι νικητές

Φεστιβάλ Καννών 2011: Οι μεγάλοι νικητές

Μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ των Καννών το «Tree of Life» του Terrence Malick με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt και τον Sean Penn.

Η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ των Καννών έπεσε τη Κυριακή που μας πέρασε και η επιτροπή της με επικεφαλή τον «πολύ» Robert De Niro αποφάσισε πως η καλύτερη ταινία του φετινού φεστιβάλ ήταν το «Tree of Life» του σκηνοθέτη Terrence Malick.

Η ταινία που δίχασε κοινό και κριτικούς, οι πρώτοι την γιούχαραν στην επίσημη πρώτη προβολή της, οι δεύτεροι ξετρελάθηκαν –προφανώς, τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του γαλλικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τον Χρυσό Φοίνικα. Ο Mallick δεν βρισκόταν στην πόλη για να παραλάβει το βραβείο, βρίσκονταν όμως οι δύο διάσημοι πρωταγωνιστές του, ο Brad Pitt και ο Sean Penn, καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός Jessica Chastain, που παίζει μαζί τους στο φιλμ.

Επίσης, η Kirsten Dunst απέσπασε το βραβείο της Καλύτερη Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «Melancholia» του Lars Von Trier, ο οποίος πλέον είναι «persona non grata» για το Φεστιβάλ των Καννών, για λόγους που όλοι πλέον έχετε μάθει.

Ο Γάλλος ηθοποιός Jean Dujardin κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του στην βουβή ταινία «The Artist», ενώ το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Nicolas Winding Refn για την ταινία του «Drive», με τον Ryan Gosling και την Carey Mulligan. Τα βραβεία απένειμαν τα εννιά μέλη της επιτροπής του Φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων, εκτός από τον De Niro, της Uma Thurman και του Jude Law.