Το νέο «Θαρραλέο» αριστούργημα της Pixar

Το νέο «Θαρραλέο» αριστούργημα της Pixar

Γιατί αυτή η εταιρεία δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει ποτέ.

Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών «Pixar», είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα στις ταινίες της, τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και από ουσιαστικής. Όταν μιλάμε άλλωστε για την εταιρεία που έχει δημιουργήσει το «Toy Story», το «Up», το «Wall-E», τους «The incredibles», το «Finding Nemo» και αρκετά ακόμα «διαμάντια» στον χώρο των ταινιών κινουμένων σχεδίων, το μόνο που μπορείς να περιμένεις από αυτήν είναι μόνο τα καλύτερα.

Το νέο εγχείρημα της Pixar, ονομάζεται «Brave» και έχει να κάνει με την ιστορία μιας Σκοτσέζας «πριγκίπισσας του πολέμου», της Merida. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της Pixar που βάζει μια γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και όχι μόνο αυτό, αλλά σπάει και τους κανόνες που είχε θεσπίσει πρώτη η Disney, οι οποίοι θέλουν τους περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες να είναι αθώες, «ροζ», πριγκίπισσες.

Η Merida (με τη φωνή της Kelly Macdonald) είναι η πριγκίπισσα ενός βασιλείου της Σκωτίας, στο οποίο βασιλεύει ο Βασιλιάς Fengus (με τη φωνή του Billy Connolly) και η Βασίλισσα Elinor (με τη φωνή της Emma Thompson). Είναι μια ατίθαση κόρη και άριστη τοξοβόλος, ώσπου μια μέρα, αψηφώντας ένα ιερό έθιμο της πατρίδας της, φέρνει κατά λάθος τα πάνω κάτω στη χώρα. Στη προσπάθειά της να διορθώσει το λάθος της, επισκέπτεται μια Σοφή Γυναίκα (με τη φωνή της Julie Waters) και ξεκινά μια περιπέτεια που θα την οδηγήσει σε άγνωστα, επικίνδυνα, και μερικές φορές ξεκαρδιστικά, μονοπάτια.

Το «Brave» πρόκειται να κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2012, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο teaser που κυκλοφόρησε η Pixar, παρακάτω.