Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης.

Έξι νέες ταινίες θα πρωταγωνιστούν από σήμερα και για την ερχόμενη εβδομάδα (7-12/7) στις σκοτεινές αίθουσες των κινηματογράφων αλλά και στους δροσερούς κήπους των θερινών σινεμά. Κάντε την επιλογή σας και καλή προβολή.

Η πριγκίπισσα του Μονπενσιέ («La Princesse De Montpensier»)
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Μπερτράν Ταβερνιέ, η οποία προτάθηκε για επτά σεζάρ, κερδίζοντας αυτό για τα κοστούμια, και αποτελεί διασκευασμένη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος της Μαντάμ Ντε Λα Φαγέτ. Στη Γαλλία του 1562, η νεαρή Μαρί ντε Μεζιέρ αναγκάζεται από την οικογένειά της να παντρευτεί τον πρίγκιπα του Μονπενσιέ. Όταν εκείνος φεύγει για τον πόλεμο, η Μαρί περνά τις μέρες της με τον διανοούμενο κόμη ντε Σαμπάν. Στη πορεία αυτός την ερωτεύεται, μέχρι που μια ξαφνική συνάντηση με τον μεγάλο της έρωτα, τον δούκα του Γκιζ, φέρνει τα πάνω κάτω.

Η Αντίζηλος («Crime D' Amour»)
Γαλλικών ταινιών συνέχεια, με ένα ψυχολογικό θρίλερ αυτή τη φορά δια χειρός Αλέν κορνό και με πρωταγωνιστικό δίδυμο τις Λουντιβίν Σανιέ και Κριστίν Σκοτ Τόμας. Η Ίζαμπελ εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική ως βοηθός της Κριστίν, η οποία είναι ένα φιλόδοξο, σκληρό, μεγαλοστέλεχος που υποβιβάζει την Ίζαμπελ σε κάθε ευκαιρία. Κάποια στιγμή οι δύο γυναίκες έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση και, όταν η Ίζαμπελ δέχεται το υπέρτατο ταπείνωμα από την Κριστίν, αποφασίζει να την εκδικηθεί με έναν εξίσου σκληρό τρόπο.

Ο Μαύρος Γάτος του Έρωτα («La Cha Nce De Ma Vie»)
Τρίτη και τελευταία γαλλική ταινία για αυτή την εβδομάδα, που κλείνει τη τριλογία με κωμικό στοιχείο. Ο Ζιλιέν είναι σύμβουλος γάμου αλλά καθόλου τυχερός στη προσωπική του ζωή, καθώς φέρνει κακοτυχία σε όλες τις πρώην συντρόφους του. Μέχρι που γνωρίζει την Τζοάνα και τα πράγματα φαίνεται πως επιτέλους αλλάζουν για αυτόν. Στην αρχή, τουλάχιστον.

Γαλάζιος Άγγελος («Der Blau Angel»)
Κλασική σινεφίλ ταινία του 1930, σε σκηνοθεσία Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ και με πρωταγωνιστές την «μεγάλη» femme fatale του κινηματογράφου, Μάρλεν Ντίτριχ, και τον Έμιλ Γιάνινγκς. Η ταινία, που απεικονίζει τόσο τη γοητεία όσο και τη παρακμή μιας ολόκληρης εποχής, περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα ενός καθηγητή παλαιών αρχών με μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, μία παθιασμένη σχέση που θα τον οδηγήσει στη καταστροφή.

Φιλενάδες («Bridesmaids»)
Η κωμωδία του καλοκαιριού και η, πληρωμένη, απάντηση στην αντροπαρέα του Hangover, με μια παρέα του αδύναμου φύλου, που δείχνει πως και οι γυναίκες έχουν χιούμορ και μάλιστα ξεκαρδιστικό. Η Άνι βλέπει την προσωπική της ζωή να βρίσκεται σε αδιέξοδο, όταν η καλύτερή της φίλη της ζητά να γίνει κουμπάρα της. Έτσι, χωρίς τη θέλησή της, αναγκάζεται να μπει σε μια εκκεντρική και αταίριαστη παρέα παρανύφων, όπου όλες θέλουν να κερδίσουν το βραβείο της «καλύτερης κολλητής», χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο, ηθικό και μη. Πίσω από τη κάμερα βρίσκεται ο Πολ Φέιγκ ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Κρίστεν Γουίγκ, η οποία έχει γράψει και το σενάριο.

Ο Κύριος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι του («Mr. Popper's Penguins»)
Ο Τζιμ Κάρεϊ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με έναν ακόμα κωμικό ρόλο, πιο ώριμος και μετρημένος όμως αυτή τη φορά, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Μαρκ Γουότερς. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο κ. Πόπερ, είναι ένας επιτυχημένος επαγγλεματίας που μια μέρα κληρονομεί από τον ταξιδευτή πατέρα του έξι πιγκουίνους. Τα μικρά, φασαριόζικα πλάσματα θα κάνουν άνω κάτω το πολυτελές λοφτ του Πόπερ στη Νέα Υόρκη αλλά θα βάλουν κι ένα τέλος στη μονοτονία της μέχρι τώρα ζωής του.