Είναι αυτός ο νέος «Harry Potter»;

Είναι αυτός ο νέος «Harry Potter»;

Μια νέα ιστορία μαγείας και έρωτα βγαίνει στα βιβλιοπωλεία και ο παραγωγός της σειράς ταινιών Harry Potter μόλις κατοχύρωσε τα πνευματικά της δικαιώματα.

Μπορεί ο Harry Potter να μην έχει προλάβει καλά καλά να μας αποχαιρετήσει, με τη τελευταία του ταινία να έχει μόλις βγει στις αίθουσες παγκοσμίως, ο παραγωγός όμως που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του μικρού μάγου που μας κρατούσε συντροφιά για μια δεκαετία, «τσίμπησε» κιόλας το επόμενο project του.

Ο David Heyman, ο παραγωγός που είχε αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του Harry Potter όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο πίσω στο 1999, μόλις για 2εκ. δολάρια (το λες και ληστεία, σε σχέση με το πόσο επιτυχημένα εξελίχθηκε η ιστορία στη πορεία) αγόρασε πριν λίγες μέρες τα πνευματικά δικαιώματα μιας νέας ιστορίας που ακόμα δεν έχει βγει καν στα βιβλιοπωλεία.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα «The Night Circus», το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως Erin Morgenstern, του οποίου η ιστορία είναι ένας συνδυασμός Harry Potter, από άποψη μαγείας και Twilight, από άποψη σκοτεινού, απαγορευμένου έρωτα.

Για να καταλάβετε: Ένα περιπλανώμενο τσίρκο εμφανίζεται από πόλη σε πόλη χωρίς ειδοποίηση, με τις ριγέ ασπρόμαυρες τέντες του να κρύβουν εντυπωσιακά θεάματα και αξέχαστες εμπειρίες. Ανοίγει μόνο το βράδυ και ονομάζεται «Le Cirque des Reves».

Πίσω από την εκπληκτική του σκηνή, ωστόσο, μαίνεται μια διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών μάγων, της Celia και του Marco, οι οποίοι εκπαιδεύονταν από μικροί για αυτή τη δουλειά και τώρα ο καθένας προσπαθεί με πείσμα να αποδείξει την ανωτερότητά του. Χωρίς να το ξέρουν, μόνο ένας από αυτούς θα μπορέσει να μείνει ζωντανός μέσα σε αυτό το παιχνίδι, καθώς το τσίρκο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σκηνή πάνω στην οποία εξελίσσεται μια μάχη φαντασίας και θέλησης. Στη πορεία, όμως, η Celia και ο Marco ερωτεύονται, αλλάζοντας την ισορροπία των πραγμάτων και πηγαίνοντας τη μαγεία σε άλλα επίπεδα όσο η αγάπη τους μεγαλώνει.

Φανταστείτε τώρα αυτή την ήδη γοητευτική ιστορία, στα χέρια του ανθρώπου που «μυρίστηκε» την επιτυχία του Harry Potter και έκανε την ιστορία του μία από τις πιο διάσημες και εμβληματικές ιστορίες της pop κουλτούρας του 21ου αιώνα. Ανυπομονείτε ήδη για το αποτέλεσμα, σωστά;