Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες.

Post Mortem
Χιλιανή παραγωγή σε σκηνοθεσία του Pablo Larrain, με πρωταγωνιστές τους Alfredo Castro, Antonia Zegers και Amparo Noguera. Στη Χιλή του 1973, κατά τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του Salvador Allende, ο 55χρονος Mario -γραμματέας σε ένα νεκροτομείο- ερωτεύεται τη γειτόνισσά του που είναι χορεύτρια σε καμπαρέ. Όταν το πραξικόπημα ενάντια στον Allende ξεκινά, η γειτόνισσα εξαφανίζεται μυστηριωδώς και ο Mario αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη νεκροτομή.

Εκτός Νόμου και Χρόνου («The Guard»)
Μια ανορθόδοξη κωμωδία ιρλανδικής παραγωγής από τον σκηνοθέτη John Michael McDonagh, με πρωταγωνιστές τους Brendan Gleeson, Don Cheadle και Mark Strong. Ο αντισυμβατικός αρχιφύλακας Gerry Boyle ζει στην απομονωμένη δυτική πλευρά της Ιρλανδίας και έχει ως χόμπι τα ναρκωτικά, το αγοραίο σεξ και το αλκοόλ. Όταν μια ομάδα στυγερών εγκληματιών αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, ο Gerry θα προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει μαζί με τον νομότυπο πράκτορα του FBI, Wendell Everett.

Dos. Μια ιστορία αγάπης από την ανάποδη.
Ο Στάθης Αθανασίου σκηνοθετεί τους Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργο Καραμίχο, Σταύρο Γιαγκούλη και Δαβίδ Φερνάντεζ Φαμπού στη νέα αυτή ελληνική δραματική ταινία. Ο Έκτορ και η Νερέα έρχονται από τη Μαδρίτη, ενώ ο Ιππόλυτος και η Φαίδρα από την Αθήνα. Θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν στη Βαρκελώνη, με τις ιστορίες τους να ακολουθούν μια παράξενα παράλληλη διαδρομή.

Το Τελευταίο Μετρό («Le Dernier Metro»)
Όταν διαβάζεις το όνομα Francois Truffaut, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τρέξεις στην κοντινότερη αίθουσα που προβάλει ταινία του. Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στη καριέρα του σκηνοθέτη, τιμημένη με 10 Σεζάρ και υποψήφια για ξενόγλωσσο όσκαρ. Catherine Deneuve, Gerard Depardieu και Jean Poiret σχηματίζουν ένα ερωτικό τρίγωνο κατά τη περίοδο της κατοχής στο Παρίσι, υπό τις οδηγίες του μεγάλου auter.

Θα έρθει η μέρα και για μας («Notre Jour Viendra»)
Ο Ρομέν Γαβράς σκηνοθετεί ένα ιδιαίτερο road trip με πρωταγωνιστές τους Vincent Cassel και Olivier Barthelemy. Ένας κοινωνικά δυσπρόσιτος έφηβος και ένας αντισυμβατικός ψυχίατρος ξεκινούν ένα ταξίδι φυγής από τη Γαλλία προς την Ιρλανδία, εκφράζοντας μέσα από τη σχέση τους τη συναισθηματική και ιδεολογική σύγχυση της εποχής μας.

Οι Ψίθυροι («Children's Hour»)
Ένα σκηνοθετικό και δραματικό έργο τέχνης από τον William Wyler, με τις Audrey Hepburn και Shirley MacLaine να κλέβουν τη παράσταση, σε μια τολμηρή ταινία για τα Χολιγουντιανά δεδομένα του 1961, η οποία προτάθηκε και για 5 όσκαρ. Μια μικρή μαθήτρια σε ένα σχολείο θηλέων, κατηγορεί τις δύο καθηγήτριές της για ερωτική σχέση.

Ο Πρώτος Εκδικητής. Captain America («The First Avenger. Captain America»)
Το blockbuster του φθινοπώρου και, ίσως, η καλύτερη ταινία που εμπνέεται από κόμικς της Marvel μέχρι τώρα. Ο Joe Johnston σκηνοθετεί τον Chris Evans ως Steve Rogers, έναν γενναίο αλλά ασθενικό Αμερικάνο στρατιώτη στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος παίρνει μέρος σε ένα μυστικό πείραμα της Κυβέρνησης και καλείται, ως Captain America πλέον, να αντιμετωπίσει τους Ναζί και να υπερασπιστεί τα αμερικάνικα ιδανικά.

Άγιος με το Ζόρι («Salvation Boulevard»)
Ο George Ratliff σκηνοθετεί μια ταινία που σαρκάζει τη συντηρητικότητα και την αφέλεια της Αμερικής, με ένα all star cast να τον ακολουθεί: Greg Kinnear, Pierce Brosnan, Marisa Tomei, Jennifer Connelly, Ed Harris κα. Ένα μέλος χριστιανικής αίρεσης γίνεται μάρτυρας μιας απόπειρας δολοφονίας και προσπαθώντας να αποκαλύψει την αλήθεια, μπαίνει στο στόχαστρο τον φονταμεταλιστών ομοϊδεατών του.