Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Crazy, Stupid, Love.
Ο Steve Carell είναι ο χωρισμένος που προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα του αλλά και να συνηθίσει τη ζωή του εργένη, ο Ryan Gosling ο γοητευτικός playboy που θα τον καθοδηγήσει μέχρι να δαγκώσει και ο ίδιος τη λαμαρίνα, και αυτή είναι η πιο γλυκιά, τρυφερή, ανατρεπτική και αστεία κομεντί που θα δείτε μέσα στο φθινόπωρο.

Ερωτευμένος στη Νέα Υόρκη («HappyThankYouMorePlease»)
Ο Ted του «How I Met Your Mother», γνωστός και ως Josh Radnor γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη δραματική κομεντί, αιχμαλωτίζοντας την αγωνία, τους φόβους και τις σκέψεις των 30ρηδων που συνειδητοποιούν πως μεγαλώνουν, καθένας από τους οποίους προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Cowboys & Aliens
Η μπλοκμπαστεριά –αδόκιμος αλλά πολύ χρησιμος όρος- αυτού του μήνα, με μεγάλα ονόματα στο cast, όπως Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde και Sam Rockwell. Ένας μυστηριώδης ξένος cowboy με απώλεια μνήμης, ξυπνά σε μια πόλη του Νέου Μεξικό το 1875 η οποία κυβερνάται από έναν σκληροτράχηλο συνταγματάρχη. Η αντιπάθεια μεταξύ τους είναι αμοιβαία, μέχρι τη στιγμή που η πόλη δέχεται μια εξωγήινη εισβολή και όλοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μείνουν ζωντανοί.

Ο Πόλεμος των Κουμπιών («La Guerre Des Boutons»)
Remake της κλασικής γαλλικής ταινίας του 1962 από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη του «Αγάπα με αν Τολμάς», Yann Samuell. Τα παιδιά δύο γειτονικών χωριών στη Νότια Γαλλία μάχονται με ξύλινα σπαθιά και σφεντόνες, μέχρι την τελική επικράτηση. Οι δυο συμμορίες μηχανεύονται ευφυείς ενέδρες και ατελείωτες σκανδαλιές για να κερδίσουν το έπαθλο –μια χούφτα κουμπιά.

Το Μωρό Μου Φτάνει
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Αλέξη Πόνσε και Βιβής Ζωγράφου, η οποία εξετάζει την ορθότητα συνηθισμένων σύγχρονων ιατρικών πρακτικών και παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις πάνω στο ζήτημα του τοκετού.

Τα Μικρά Όνειρα της Νιότης μου («Quartier Lointain»)
Μια γλυκόπικρη δραματική αλλά και μαγευτική ταινία από τον Sam Garbarski, για έναν παντρεμένο μεσήλικο, ο οποίος ξυπνά μια μέρα για να συνειδητοποιήσει πως έχει γίνει και πάλι παιδί. Τότε, θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που άφησαν τα σημάδια τους πάνω του, με κύριο στόχο να εμποδίσει τον πατέρα του να εγκαταλείψει την οικογένειά του.

Dogville (Extended Version)
Η κλασική, πλέον, ταινία του Δανού Lars Von Trier, με τα γυμνά σκηνικά και τα σχεδιασμένα με κιμωλία έπιπλα, που μοιάζει περισσότερο με θεατρικό έργο και έκανε μεγάλη αίσθηση όταν πρωτοβγήκε, το 2003, στο σημείο να θεωρηθεί η ταινία της δεκαετίας. Η επανακυκλοφορία περιέχει επιπλέον σκηνές που κόπηκαν στο τελικό μοντάζ, δίνοντάς στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει για μια ακόμα φορά αυτό το αριστούργημα στη μεγάλη οθόνη, σε όλο του το μεγαλείο.

Θανάσιμη Μητέρα («Mother's Day»)
Αμερικάνικο θρίλερ με όλα τα κλισέ μπορείτε να φανταστείτε, από τον σκηνοθέτη Darren Lynn Bousman, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα «Saw» 2, 3 και 4. Καταλαβαίνετε. Η ιστορία θέλει τρία αδέρφια με σαδιστικές διαθέσεις και κανένα έλεος, να καταζητούνται από την αστυνομία και να εισβάλλουν στο παλιό τους σπίτι. Εκεί, θα κρατήσουν αιχμαλώτους τους νέους ιδιοκτήτες και τη παρέα τους, μέχρι να καταφτάσει η ψύχραιμη αλλά με άγριες διαθέσεις μητέρα τους. Τα κλισέ τα αναφέραμε;