To twitter βυθίστηκε στο «Γάλα»

To twitter βυθίστηκε στο «Γάλα»

Αναρωτιέστε ακόμα τι ήταν αυτό #to_gala που διαβάζατε στο timeline σας στο twitter;

ην περασμένη Τρίτη συνέβη το πρώτο «Twitter Exclusive Screening», από την Odeon, με την προβολή της ταινίας «Το Γάλα», την κινηματογραφική μεταφορά του υπέρ επιτυχημένου θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη. Βασικός κανόνας ήταν ο άμεσος σχολιασμός της ταινίας μέσω smart phones, χρησιμοποιώντας το hashtag #to_gala στο Twitter. Και, όπως προσέξατε, έγινε χαμός!

Το έργο

«Το Γάλα» είναι μια τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών).

Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του.

Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα "Πατρίδα", "Μητέρα" και "Αγάπη". Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.

Info: «Το Γάλα» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες