Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Το δέρμα που κατοικώ («The Skin I Live In»)
Η επιστροφή του Pedro Almodovar στον κινηματογράφο γίνεται με μία από τις πιο σκοτεινές αλλά και δραματικές ταινίες που έχει κάνει ποτέ. Ένας ιδιοφυής πλαστικός χειρούργος, κυνηγημένος από φαντάσματα του παρελθόντος και οικογενειακές τραγωδίες, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο είδος συνθετικού δέρματος που θα παραμένει άφθαρτο για πάντα, κάνοντας πειράματα σε μια νέα γυναίκα που κρατά αιχμάλωτη. Ο Antonio Banderas αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Elena Anaya τον ρόλο του «πειραματόζωού» του.

Killer Elite
Όταν σε μια ταινία πρωταγωνιστεί ο βαρύς κι ασήκωτος Jason Statham, ξέρεις περί τίνος πρόκειται πριν καν δεις το trailer. Για τους τύπους, ωστόσο: Ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων αναγκάζεται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο τριών δολοφονιών για να σώσει τη ζωή του μέντορά του, ο οποίος είναι αιχμάλωτος ενός Άραβα σουλτάνου. Βία, κυνηγητά, πιστολίδια, εκρήξεις και όλο το πακέτο της δράσης που συνοδεύει κάθε φορά τον εν λόγω action hero, ο οποίος αυτή τη φορά συμπρωταγωνιστεί με τον Clive Owen στον ρόλο του «κακού» και τον Robert deNiro στον ρόλο του μέντορά του. Μια ταινία-ένοχη απόλαυση και τίποτα παραπάνω.

Το Χρέος («The Debt»)
Κατασκοπική περιπέτεια παλαιάς κοπής σε σκηνοθεσία John Madden και με «δυνατούς» πρωταγωνιστές τους Helen Mirren, Sam Worthington και Tom Wilkinson. Τριάντα χρόνια μετά την επιτυχημένη δολοφονία ενός ναζί εγκληματία στο Ανατολικό Βερολίνο, τρεις πράκτορες της Μοσάντ έρχονται αντιμέτωποι με την οδυνηρή αλήθεια.

Καναρίνι μου Γλυκό («My Sweet Canary»)
Ένα ιδιαίτερο μουσικό ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ρόι Σερ, γύρω από τον θαυμαστό κόσμο του ρεμπέτικου και τη δύναμη της μουσικής να καταργεί γλώσσες και σύνορα. Τρεις νέοι μουσικοί, ένας Ισραηλινός, μια Τουρκάλα και μια Ελληνίδα, ακολουθούν τα μουσικά ίχνη της Ρόζας Εσκενάζυ, της κορυφαίας ερμηνεύτριας του σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Winx Club 3D – Μαγική Περιπέτεια
Η διάσημη ιταλική τηλεοπτική σειρά animation κάνει τη δεύτερη απόπειρά της στη μεγάλη οθόνη, με τη νεραϊδοπαρέα των Winx να πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει τις Trix και τις πανίσχυρες Προγονικές Μάγισσες. Μόνο αν έχετε παιδί, αλλά και πάλι, υπάρχουν πολύ καλύτερα animation για να παρακολουθήσει.

Μεταφυσική Δραστηριότητα 3 («Paranormal Activity 3»)
Η τρίτη ταινία της γνωστής σειράς ταινιών τρόμου είναι ουσιαστικά το prequel των δύο προηγούμενων, το οποίο και μας εξηγεί το πώς ξεκίνησε η σχέση των δύο γυναικών με το πνεύμα που τις κυνηγά στη πορεία. Το 1988 οι δύο μικρές αδελφές Katie και Kristi γίνονται φίλες με ένα άγνωστο πνεύμα που έρχεται και κατοικεί στο σπίτι τους, το οποίο όμως θα ξανασυναντήσουν μερικά χρόνια μετά, υπό άλλες συνθήκες. Έξυπνη σκηνοθεσία και τρικ που, παρά τις κλισέ σκηνές και τα συνηθισμένα κόλπα που έχουμε ξαναδεί στις προηγούμενες ταινίες, θα καταφέρουν να σας κάνουν να πεταχτείτε, ξανά, τρομαγμένοι από τις θέσεις σας.

Το Σχέδιο Σωτηρία
Η Λουκία Ρικάκη σκηνοθετεί μια γεμάτη ευαισθησία και αισιόδοξη διάθεση καταγραφή της εικαστικής παρέμβασης που έκαναν διάφοροι καλλιτέχνες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Contagion
Ο Steven Soderbergh αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ένα υπέρλαμπρο cast ηθοποιών, την αφρόκρεμα σχεδόν του Hollywood, και αποφασίζει να τους ξεκάνει έναν-έναν, καθώς ο μολυσματικός ιός που προκαλεί την παγκόσμια φονική πανδημία στη ταινία του δεν ξεχωρίζει τον Matt Damon, την Kate Winslet, τον Jude Law, την Marion Cotillard, τη Gwyneth Paltrow και τον Laurence Fishburne από τον υπόλοιπο, απλό κοσμάκη. Ρεαλιστική ταινία καταστροφής με έντονη αγωνία και αληθοφάνεια που σίγουρα θα σας κρατήσει καθηλωμένους στις θέσεις σας.