Εμείς και οι «Αθάνατοι»

Εμείς και οι «Αθάνατοι»

Πήγαμε στην πρεμιέρα της ταινίας «Immortals» που βγαίνει στις αίθουσες στις 10 Νοεμβρίου και σας περιγράφουμε την εμπειρία μας.

Αργοπορημένος και πεινασμένος (σ.σ. Ναι... Πάντα) κατέφθασα στo Village Cinemas στο Mall για να παρακολουθήσω την πρεμιέρα του «Immortals» της νέας υπερπαραγωγής της Villlage που βγαίνει στις αίθουσες την ερχόμενη πέμπτη.

Τα trailer που είχα δει εδώ και μήνες με είχαν προϊδεάσει για το καλύτερο και περίμενα με αρκετή ανυπομονησία το νέο blockbuster που εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία. Αφού φρόντισα να πάρω ένα μεγάλο pop corn για να μη φάω τα νύχια μου από την αγωνία μέχρι να ξεκινήσει η προβολή, φόρεσα τα 3D γυαλιά μου, κάθισα αναπαυτικά και περίμενα να σβήσουν τα φώτα.

Όταν τελικά η ταινία άρχισε, ο χρόνος σταμάτησε για τις δύο (παρά δέκα λεπτά) ώρες που προβαλλόταν. Θεοί με κοιλιακούς που γυαλίζουν, χωρικοί με κοιλιακούς που γυαλίζουν, γυναίκες με αψεγάδιαστα κορμιά, αισθητική κόμιξ και μία εξέλιξη στην πλοκή που σε κάνει να μη θέλεις να τελειώσει το φιλμ είναι τα δυνατά σημεία του «Immortals» με τη σκηνή μάχης θεών και τιτάνων να είναι η καλύτερη fight scene που έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Ναι, μπορεί να πέρασα τα παιδικά μου χρόνια διαβάζοντας μυθολογία και να μη θυμάμαι πουθενά τη συγκεκριμένη ιστορία, αλλά τι σημασία έχει η ακρίβεια στη μυθοπλασία. Εξαιρετική προσέγγιση και παραλλαγή σε ένα αρχαιοελληνικό μύθο, η ταινία «Immortals» που είναι το νέο project της ομάδας πίσω από το πετυχημένο «300» καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό της με ως υπερπαραγωγή με όμορφους πρωταγωνιστές.

Οι γυναίκες θα εύχεστε να σας είχε «μαστιγώσει» ο Δίας (Luke Evans), να σας είχε «ρίξει την τρίαινα» ο Ποσειδώνας (Kellan Lutz), να σας είχε «τοξέψει» ο Θησέας (Henry Cavill) και να σας είχε «κλέψει» ο Σταύρος (Stephen Dorff), ενώ οι άντρες θα κάνατε τα πάντα για πάρετε ένα φιλί από την Αθηνά (Isabel Lucas) και την Φαίδρα (Freida Pinto).

Ο Mickey Rourke είναι ο μόνος που στέκεται υποκριτικά ως ο κακός Υπερίων στη ταινία πράγμα που δεν περιμέναμε και μας ξάφνιασε τόσο ευχάριστα για τους «Immortals».

Τι άλλο να θέλουμε από μία τέτοια ταινία λοιπόν εκτός από όλα όσα χαρίζει απλόχερα το Immortals. Μία φορά δεν είναι αρκετή, για αυτό την Πέμπτη που βγαίνει στους κινηματογράφους θα τρέξουμε να ξαναδούμε το blockbuster του χειμώνα.