Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος

Υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από τροχαίο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "Η Άλλη Θάλασσα".

Συγκεχυμένες εικόνες από ομιχλώδες τοπία της Φλώρινας, όπου συνήθιζε τα γυρίζει τις ταινίες του. Φιγούρες ουσιαστικές που έπαιζαν με τα προσωπικά βιώματα και τη θέση του παρατηρητή. Ποιητική προσέγγιση που μπερδεύεται με το ρεαλισμό. Κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις που έχουν διαχρονική αξία. Ο κινηματογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ήταν ποτέ εύκολος. Γι’ αυτό και, παρότι Έλληνας, ο ίδιος είχε φανατικούς εχθρούς που τον ακολουθούσαν πιστά στα βήματά του.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και από νωρίς αγάπησε τον κινηματογράφο. Το 1961 έγινε δεκτός στην περίφημη Γαλλική σχολή κινηματογράφου, IDHEC ενώ στην Ελλάδα δούλεψε αρχικά ως κριτικός κινηματογράφου εκδίδοντας (μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη) το περιοδικό "Σύγχρονος κινηματογράφος". Η καριέρα του πλέον ως σκηνοθέτης ξεκινάει το 1968. Τιμήθηκε με άπειρα βραβεία σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίο τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα». Καθιερώθηκε στις συνειδήσεις όλων ως ο βασικός εκπρόσωπος του Ελληνικού σινεμά.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του όταν, το απόγευμα της Τρίτης, είχε ένα τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, μια μηχανή τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Το τραγικό ρεπορτάζ λέει πως κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο ίδιος έπαθε δύο ανακοπές και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του, χθες το βράδυ, σε ηλικία 77 ετών. Μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα, την παράδοσή της, την εθνική περιουσία της, την έβδομη τέχνη.