Πέντε ρομαντικές κομεντί που δε θα μπορέσει να αρνηθεί στη Βαλεντίνα του

Πέντε ρομαντικές κομεντί που δε θα μπορέσει να αρνηθεί στη Βαλεντίνα του

Οποιαδήποτε άλλη ημέρα η πρότασή σας να δείτε αγκαλιά, χουχουλιάζοντας στον καναπέ τις παρακάτω ταινίες ίσως πέσει στο κενό -αν δεν οδηγήσει σε ρήξη. Την ημέρα των ερωτευμένων, όμως, θα σας το κάνει το χατίρι.

1. Μια Βραδιά στο Notting Hill, 1999
Ναι, το ξέρουμε, δεν καταλαβαίνετε πώς στο καλό είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να μην απολαμβάνει αυτήν την ταινία. Και, για να είμεθα ειλικρινείς, και εμείς πιστεύουμε πως, αν βρεθούν σε ευάλωτη στιγμή, οι περισσότεροι άνδρες θα παραδεχτούν πως αυτή η -κλασική πια- ρομαντική κομεντί έχει τη σωστή δόση χιούμορ ώστε να συμπεριληφθεί ανερυθρίαστα στις (ένοχες) απολαύσεις τους. Το ότι, βέβαια, δεν θα θυσιάσουν το macho προφίλ τους στον βωμό της ένοχης αυτής απόλαυσής τους είναι γεγονός. Οπότε, στην πραγματικότητα, χάρη θα τους κάνετε «υποχρεώνοντάς» τους να την παρακολουθήσουν αποτινάζοντας από πάνω τους τις τύψεις της (πιθανής δικής τους) επιλογής.

2. Love, Actually, 2003
Αν και η συγκεκριμένη είναι σε πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ενδείκνυται πάραυτα και για τρυφερούς εναγκαλισμούς την ημέρα των ερωτευμένων. Η Julia Roberts, εγγύηση επιτυχίας για μια ρομαντική κομεντί, και η Keira Knightley είναι το αυθόρμητο επιχείρημά σας «μα είναι τόσο όμορφες αγάπη μου» αλλά δεν είναι αρκετό. Το αδιάσειστο επιχείρημα με το οποίο θα τον τουμπάρετε, όμως, είναι μία από τις πολλές ιστορίες που συνθέτουν αυτή τη σπονδυλωτή ταινία: o γερασμένος Rock'n'Roll θρύλος Billy Mack και ο μάνατζέρ του Joe ζουν μια πολύ τρυφερή και πολύ διαφορετική ιστορία αγάπης -χωρίς ερωτικά υπονοούμενα- που καταλήγει σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με οικοδεσπότη τον Sir Elton John. Προσθέστε και τον μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο του Rowan Atkinson (Mr.Bean) και, δε μπορεί, θα τον πείσετε.

3. To Ημερολόγιο, 2004
Εδώ μιλάμε για το απόγειο της ρομαντικής κομεντί, όπως μπορούν να σας διαβεβαιώσουν τα εκατομμύρια φανατικών θαυμαστών της ταινίας. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1946 και φτάνει ως το παρόν, χρειάζεται ένα πάκο χαρτομάντιλα για να την παρακολουθήσετε και -παραδόξως- δεν έχει happy end αλλά το τέλος της είναι τόσο τρυφερά συγκινητικό που δε μπορεί να αφήσει αδιάφορο ούτε και τον πιο κυνικό θεατή. Η ταινία είναι βασισμένη στην επιτυχημένη ομώνυμη νουβέλα του Nicholas Sparks που κυκλοφόρησε το 1996 αλλά μην προσπαθήσετε να πείσετε τον αγαπημένο σας να τη διαβάσει κιόλας εκτός από το να την δει -ήδη έχετε εξωθήσει την τύχη σας στα άκρα βάζοντάς τον να δει αυτή την τόσο μελιστάλαχτη ταινία.

4. Kate and Leopold, 2001
Έτερο εχέγγυο της επιτυχίας μιας ρομαντικής κομεντί η βασίλισσά τους Meg Ryan πρωταγωνιστεί στην ταινία αυτή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δικές μας ένοχες απολαύσεις. «Εκεί από όπου έρχομαι οι άνδρες ενημερώνουν γραπτώς τις γυναίκες προτού τις κορτάρουν» λέει ο Hugh Jackman ως ιππότης Leopold που βρέθηκε άθελά του από το 19ο στον 21ο αιώνα. Το μόνο επιχείρημα που έχουμε να σας δώσουμε για να πείσετε τον άρρενα αγαπημένο σας για να την παρακολουθήσει (μια τόσο ροζ και μεσ' στα μέλια ταινία που αν μπορούσε το κολλώδες υγρό να στάξει από την οθόνη θα σας έπνιγε και τους δύο) είναι για να πάρει κάποια μαθήματα ιπποσύνης. Ποιος άνδρας δε θέλει να είναι gentleman; Κάτι τέτοιο πείτε του και προετοιμαστείτε πως πιθανόν να αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή που δέχθηκε -ένεκα του Βαλεντίνου.

5. Dirty Dancing, 1987
Το επιχείρημα είναι ένα και είναι ακράδαντο: η ταινία αυτή λειτουργεί ως εναλλακτική χρονομηχανή στην αθωότητα των νιάτων σας. Το χιλιοειπωμένο στο σινεμά στόρι εκτυλίσσεται γύρω από τον έρωτα του φτωχού-αγοριού-που-αγαπάει-πλούσιο-κορίτσι αλλά η μουσική και ο χορός συμπρωταγωνιστούν με τον μακαρίτη Patrick Swayze και την Jennifer Grey σε αυτήν την all time classic μουσικοχορευτική ρομαντική κομεντί. Αφήστε που είναι ευκαιρία να ακούσετε στο repeat το άσμα «(I've) had the Time of my Life» και να δακρύσετε από συγκίνηση καθώς θα θυμηθείτε και οι δύο τους παιδικούς σας έρωτες -και θα αποφασίσετε ομόφωνα πως ο παρών ενήλικος έρωτάς σας είναι ο καλύτερος δίχως αμφιβολία.