Πήγαμε στην avant premiere της ταινίας Hugo

Πήγαμε στην avant premiere της ταινίας Hugo

Πήγαμε το Σάββατο στο Αθήναιον 3D Digital και σας διηγούμαστε με το δικό μας τρόπο το πιο όμορφο κινηματογραφικό παραμύθι της χρόνιας, το Hugo.

Ένα από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία «The Invention of Hugo Cabret» του Brian Selznick έπεσε τυχαία στα χέρια του Martin Scorsese όταν το διάβαζε η κόρη του μερικά χρόνια πριν και ο διάσημος σκηνοθέτης αποφάσισε να κάνει τη μαγευτική ιστορία του Ουγκώ Καμπρέ ταινία.

Και επειδή ο κύριος Scorsese δεν είχε ξανακάνει ποτέ 3D ταινία θεώρησε πως η ιστορία του Ουγκώ που διαμένει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό θα έπρεπε να ήταν η αρχή του. Και καλά έκανε γιατί στα 128 λεπτά της ταινίας Hugo ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού και στα πέριξ του.

Ο ορφανός Ουγκώ, τον οποίο υποδύεται ο εκφραστικός μικρούλης Asa Butterfield, προσπαθεί να εκπληρώσει το έργο του νεκρού πατέρα του, να ξεφύγει από τον επιθεωρητή του σταθμού και να επιβιώσει μόνος του σε ένα δύσκολο κόσμο. Στην προσπάθειά του να μαζέψει τα εξαρτήματα που χρειάζεται για την «εφεύρεσή» του, γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος παιχνιδιών του σταθμού και τη μικρή κόρη του που θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει την μοίρα του και, εν τέλει, να επηρεάσει τη μοίρα όλων.

Αν θέλετε να μάθετε τι θα γίνει τελικά με την ιστορία του Ουγκώ Καμπρέ θα πρέπει να πάτε στον κινηματογράφο, αλλά αυτό που μπορούμε να σας πούμε εμείς είναι πως η ταινία που έχει ήδη σαρώσει στις Χρυσές Σφαίρες και έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Oscar από κάθε άλλη ταινία, είναι η πιο συναισθηματική ταινία του Scorsese και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους κινηματογραφόφιλους, καθώς οι κλασικές ταινίες του Georges Melies όπως το «Le voyage dans la lune», η μαγεία των πρώτων ταινιών, η αγάπη των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών για τα φιλμ και οι συνέπειες του Παγκόσμιο Πολέμου μπλέκονται με τον πιο όμορφο τρόπο στο πιο μαγικό παιδικό μυθιστόρημα που είδαμε να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη εδώ και πολύ καιρό.

Εμείς κλάψαμε, ξανά και ξανά, συγκινηθήκαμε, ταξιδέψαμε και διασκεδάσαμε τόσο πολύ που σίγουρα θα ξαναπάμε να δούμε το Hugo και φυσικά θα σταυρώσουμε τα δάχτυλα μας για να κερδίσει όσα περισσότερα βραβεία γίνεται στα Oscar. Go Hugo... Go!