Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Οι Εκδικητές («The Avengers»)
Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία για τους πανταχού geeks και φανατικούς των κόμικς είναι εδώ και σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει μόνο αυτούς καθώς το καστ και ο σκηνοθέτης μόνο τυχαίοι δεν είναι. Το στόρι θέλει των εξόριστο πρίγκιπα του Άσγκαρντ να έρχεται στη Γη και να κλέβει το Τεσσαράκτιο, μια αστείρευτη πηγή ενέργειας. Τότε η οργάνωση ΑΣΠΙΔΑ, συγκεντρώνει μια ετερογενή ομάδα υπερηρώων (Captain America, Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye) τους Εκδικητές, για να σώσουν τον κόσμο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner και στη σκηνοθεσία και το σενάριο ο αξεπέραστος Joss Whedon.

Ο Υπουργός («L' Exercise de L' Etat»)
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Pierre Scholler με τους Olivier Gourmet, Michel Blanc και Zabou Breitman. Ο υπουργός μεταφορών Μπερτράν Σεν-Ζαν υποχρεώνεται να επισκεφτεί τον τόπο ενός τροχαίου μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί σε μια αναπάντεχη πολιτική αλλά και προσωπική περιπέτεια.

Elles
Μια δημοσιογράφος αναλαμβάνει ένα ρεπορτάζ για την ζωή δύο φοιτητριών που το βράδυ εργάζονται ως κολ γκερλ, μπλέκοντας στην πορεία μέσα στο ίδιο της το θέμα. Γαλλική, δραματική ταινία της Malgorzata Szumowska με μια εκπληκτική Juliette Binoche στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πατέρας Αφέντης («Padre Padrone»)
Η ταινία των Paolo και Vittorio Taviani μπορεί να γυρίστηκε το 1977 παραμένει όμως ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό δράμα για το τέλος μιας εποχής. Σε ένα χωριό της Σαρδηνίας, ο αυταρχικός πατέρας του μικρού Γκαβίνο τον αναγκάζει να παρατήσει το σχολείο για να φυλάει τα πρόβατα στην απομονωμένη στάνη της οικογένειας. Η ταινία είχε αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα και το Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Ζωολογικός μας Κήπος («We Bought a Zoo»)
Ένας χήρος πατέρας αποφασίζει να αλλάξει δραστικά ζωή, και παίρνει τα δυο παιδιά του στην εξοχή, αγοράζει έναν εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο και προσπαθεί να τον επαναλειτουργήσει. Υπερβολικά μελό κομεντί με συμπαθητικό σενάριο, όμως, και πρωταγωνιστές τον πάντα εκπληκτικό Matt Damon και την Scarlett Johansson.

Η Αίσθηση του Έρωτα («Perfect Sense»)
Ο David Mackenzie του εκπληκτικού «Young Adam» σκηνοθετεί τους Ewan McGregor και Eva Greem σε μια δραμεντί από το μέλλον, όπου ένας σεφ και μια επιδημιολόγος ερωτεύονται την ίδια ώρα που μια επιδημία κάνει τους ανθρώπους να χάνουν μία-μία τις αισθήσεις τους.